Ja u principu stvarno obožavam kužinavati u Woku, kineskoj teči za spravljanje spize i ne samo kinesku kuhinju nego često u njemu radim i rižote, te ostale delicije. Ipak Wok mora biti kvalitetan i velik jer onda se u njemu veoma lagano mogu raditi recepture. Danas smo malo radili kinesku kuhinju, piletinu sa kineskom tjesteninom.
Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:
Tri fileta pilećih prsiju ca.300 grama
100 grama pečenog svinjskog lungića
Dva struka mladog luka ili poriluka
Jedna kapula
Dvije mrkve
Komad korjena od celera
200 grama bambusa (iz konzerve)
100 grama kikirikija (u kori natur)
Soja sos
Žličica đema od brusnice (ribizla)
Dec crnog vina
Dec sosa od pomadora (rajčica)
Vegeta
Crvena paprika u prahu
Kapar
Sjeckani petrusimen
Sol i papar po želji
200 grama kineska tjestenine
Dec maslinovog ulja
Malo maslaca
Malo temeljca ili juhe od povrča
Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas: Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
Dobar tek!!!