Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/njeznikuvar

Marketing

Kineska Tjestenina

Ja u principu stvarno obožavam kužinavati u Woku, kineskoj teči za spravljanje spize i ne samo kinesku kuhinju nego često u njemu radim i rižote, te ostale delicije. Ipak Wok mora biti kvalitetan i velik jer onda se u njemu veoma lagano mogu raditi recepture. Danas smo malo radili kinesku kuhinju, piletinu sa kineskom tjesteninom.

Za ovo ukusno jelo nam je potrebno:

Tri fileta pilećih prsiju ca.300 grama
100 grama pečenog svinjskog lungića
Dva struka mladog luka ili poriluka
Jedna kapula
Dvije mrkve
Komad korjena od celera
200 grama bambusa (iz konzerve)
100 grama kikirikija (u kori natur)
Soja sos
Žličica đema od brusnice (ribizla)
Dec crnog vina
Dec sosa od pomadora (rajčica)
Vegeta
Crvena paprika u prahu
Kapar
Sjeckani petrusimen
Sol i papar po želji
200 grama kineska tjestenine
Dec maslinovog ulja
Malo maslaca
Malo temeljca ili juhe od povrča


Kikiriki očistimo i stavimo sa strane. Povrče očistimo i narežemo na rezance jedino mladi luk na kolutiće. Meso narežemo na rezance i blago posolimo i onda nam je priprema gotova.


U Wok stavimo kikiriki i lagano mješajuči ga blago zapržimo te izvadimo iz Woka u koji dodamo maslac da pokupi aromu kikirikija. Kikiriki u grubo isitnimo i ostavimo sa strane.


Na maslac dodamo maslinovo ulje i povrče te sve skupa lagano dinstamo i žutimo. Veoma je bitno da se čitavo vrijeme radi na srednjoj jačini ili temperaturi špahera te da se svako malo promješa.


Kad nam je povrče dobilo lijepu boju dodamo rezance od mesa, vegetu i crvenu papriku te uz stalno mješanje dinstamo dok nam meso ne dobije lijepu žućkastu boju. Prelijemo sa crnim vinom i soja sosom dodamo sjeckani kapar i dinstamo dalje jedno desetak minuta.


Dodamo sjeckani petrusimen, sos od pomadora i žličicu đema od brusnice, kikiriki, sol i papar po želji, te podlijemo sa malo temeljca dinstamo pet minuta nježno mješajuči te dodamo bambus.


Nakon pet minuta dinstanja dodamo kinesku tjesteninu, podlijemo sa još malo temeljca i bez mješanja kuhamo dvije minute jer toliko je potrebno da nam se tjestenina skuha u sosu, sve skupa promješamo da se sve spoji u jedno i serviramo.


I to je to... DOBAR TEK!!!

Post je objavljen 03.03.2009. u 23:32 sati.