Kužinavanje oli šumprešavanje

petak, 29.02.2008.

Grdobina na pariški način

Za ovo jelo nam je potrebno:

rep grdobine ca. jedno kilo
3 jaja
malo mlijeka
oštro brašno
češnjak u prahu
sol
dva deca mješanog ulja

za prilog:

pola kila kuhanog krumpira u kori
jedna crvena kapula
sol , papar
maslinovo ulje
aceto balsamiko



Grdobinu očistimo od kože i izvadimo kost, te narežemo na filete...posolimo i pospemo češnjakom u prahu... od jednog jaja i dva žutanjka, malo mlijeka i malo oštrog brašna napravimo (ubatimo) smjesu u koju umočimo filete grdobine i pržimo na laganoj vatri u mješanom ulju... vadimo i stavljamo u vatrostalnu zdjelu obloženu papirnatim salvetama, da upiju višak masnoće... Kuhanom krompiru očistimo koru i narežemo ga za salatu, u koju dodamo crvenu kapulu narezanu na kolutiće, posolimo, popaprimo, dodamo maslinovo ulje i aceto balsamiko, te dobro promiješamo... serviramo uz filete grdobine... i to je to... DOBAR TEK!!! partynjamifino


- 12:04 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ništa bez glazbe

Uz Blog

  • Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas:
    Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
    Dobar tek!!!

Meni dragi...e..

Volin dicu...