Za ovo jelo nam je potrebno:
rep grdobine ca. jedno kilo
3 jaja
malo mlijeka
oštro brašno
češnjak u prahu
sol
dva deca mješanog ulja
za prilog:
pola kila kuhanog krumpira u kori
jedna crvena kapula
sol , papar
maslinovo ulje
aceto balsamiko

Grdobinu očistimo od kože i izvadimo kost, te narežemo na filete...posolimo i pospemo češnjakom u prahu... od jednog jaja i dva žutanjka, malo mlijeka i malo oštrog brašna napravimo (ubatimo) smjesu u koju umočimo filete grdobine i pržimo na laganoj vatri u mješanom ulju... vadimo i stavljamo u vatrostalnu zdjelu obloženu papirnatim salvetama, da upiju višak masnoće... Kuhanom krompiru očistimo koru i narežemo ga za salatu, u koju dodamo crvenu kapulu narezanu na kolutiće, posolimo, popaprimo, dodamo maslinovo ulje i aceto balsamiko, te dobro promiješamo... serviramo uz filete grdobine... i to je to... DOBAR TEK!!! 



Post je objavljen 29.02.2008. u 12:04 sati.