Kužinavanje oli šumprešavanje

petak, 22.02.2008.

Zapečeni Lubin u morskoj ljuljački

Za ovo ukusno jelo potrebno nam je:

dva Lubina-Branzina veličine cirka oko 1-1,5 kilo po komadu
4-5 kilograma krupne morske soli
dva komada kuhinjske salvete od papira
maslinovo ulje
sjeckani peršin i češnjak po volji

Za prilog:
ca. kilo blitve ili špinata,
pola kila krompira,
dvije pice češnjaka,
grah slanutak skuhan ca 400 grama,
maslinovo ulje,
sol i papar po gustu...




Lubinima očistimo utrobu i škrge... U malo vode pomiješamo 1,5 kilo soli i prekrijemo dno padele... Sa papirnim salvetama Lubinima zatvorimo utrobu... U malo vode pomiješamo preostalu sol i prekrijemo ribu u padeli...

Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva 40-tak minuta...
Nježno kašikom razbijemo gornji sloj soli i filete ribe serviramo na tanjur, prelijemo maslinovim uljem i po želji sjeckanim peršinom i češnjakom...



Veoma interesantan prilog ovom jelu je kuhana blitva ili špinat sa kuhanim krompirom i grahom slanutkom..
U mom slučaju ja sam koristio zaleđeni špinat i skuhani slanutak iz dose, ako radite tu kombinaciju, trebate krumpir narezati na kockice i skuhati u slanoj vodi, pred kraj dodati špinat i samo lagano i nježno blanžirati, ocijediti vodu, dodati ocijeđeni kuhani slanutak, sitno nasjeckani češnjak sol i papar po gustu i sve začiniti maslinovim uljem...



i to je to ... DOBAR TEK!!!

Važno: Lubinu se ne skida ljuska kod čišćenja, jer ona na kraju sama otpadne sa soli, a ljuska štiti da ne bude preslano

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ništa bez glazbe

Uz Blog

  • Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas:
    Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
    Dobar tek!!!

Meni dragi...e..

Volin dicu...