Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/njeznikuvar

Marketing

Zapečeni Lubin u morskoj ljuljački

Za ovo ukusno jelo potrebno nam je:

dva Lubina-Branzina veličine cirka oko 1-1,5 kilo po komadu
4-5 kilograma krupne morske soli
dva komada kuhinjske salvete od papira
maslinovo ulje
sjeckani peršin i češnjak po volji

Za prilog:
ca. kilo blitve ili špinata,
pola kila krompira,
dvije pice češnjaka,
grah slanutak skuhan ca 400 grama,
maslinovo ulje,
sol i papar po gustu...




Lubinima očistimo utrobu i škrge... U malo vode pomiješamo 1,5 kilo soli i prekrijemo dno padele... Sa papirnim salvetama Lubinima zatvorimo utrobu... U malo vode pomiješamo preostalu sol i prekrijemo ribu u padeli...

Pečemo u zagrijanoj rerni na 180 stupnjeva 40-tak minuta...
Nježno kašikom razbijemo gornji sloj soli i filete ribe serviramo na tanjur, prelijemo maslinovim uljem i po želji sjeckanim peršinom i češnjakom...



Veoma interesantan prilog ovom jelu je kuhana blitva ili špinat sa kuhanim krompirom i grahom slanutkom..
U mom slučaju ja sam koristio zaleđeni špinat i skuhani slanutak iz dose, ako radite tu kombinaciju, trebate krumpir narezati na kockice i skuhati u slanoj vodi, pred kraj dodati špinat i samo lagano i nježno blanžirati, ocijediti vodu, dodati ocijeđeni kuhani slanutak, sitno nasjeckani češnjak sol i papar po gustu i sve začiniti maslinovim uljem...



i to je to ... DOBAR TEK!!!

Važno: Lubinu se ne skida ljuska kod čišćenja, jer ona na kraju sama otpadne sa soli, a ljuska štiti da ne bude preslano


Post je objavljen 22.02.2008. u 12:30 sati.