Kužinavanje oli šumprešavanje

srijeda, 20.02.2008.

Grdobina "Al Forno"

Za ovaj recept potrebno nam je:
dva repa od Grdobine ca. kilo po repu,
tri mrkve malo veće,
glavica kapule (luka)
četiri pice češnjaka,
ca. kilogram krumpira,
2 deca bijelog vina,
lovorov list,
malo ruzmarina,
dec suncokretovog
i dec maslinovog ulja,
sok od pola limuna,
sol i papar.

Za salatu:
200 grama rikule
200 grama malih pomadora (kirschen tomaten)
aceto balsamico
maslinovo ulje
sol i papar



Grdobinu očistimo od kože i lagano nožem zareženo uz kost, posolimo i stavimo u padelu za peć u koju smo prethodno stavili sojino ulje.. dodamo krumpir, očiščenu mrkvu, češnjak, kapulu razrezanu na pola, lovorov list, papar u zrnu, ruzmarin, još dosolimo po želji, zalijemo maslinovim uljem, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peči u prethodno zagrijanu pečnicu na 150 stupnjeva ca. 40 minuta... nakon toga skinemo alu foliju prelijemo sa bijelim vinom i sokom od limuna i tako otvoreno pečemo još petnaest minuta na 180 stupnjeva... Vrlo je bitno da se vino stavi pred sam kraj, jer ako ga stavimo odmah, onda nam krumpir uvijek ostane nedopečen




I to je to... Dobar Tek!!!

- 08:28 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (4)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (2)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Ništa bez glazbe

Uz Blog

  • Eto pokušat ću na ovom svom blogu prezentirati nekoliko recepata i receptura iz moje male kužine, koju strašno volim... Kuhanje je umjetnost, a uopče nije teško samo je ponekad potrebno obratiti malo više pažnje...uzeti malo više vremena, jer kužinavanje zahtjeva tri osnovne stvari od nas:
    Ljubav i nježnost prema spizi, Kreativnost i Domišljatost
    Dobar tek!!!

Meni dragi...e..

Volin dicu...