Za ovaj recept potrebno nam je:
dva repa od Grdobine ca. kilo po repu,
tri mrkve malo veće,
glavica kapule (luka)
četiri pice češnjaka,
ca. kilogram krumpira,
2 deca bijelog vina,
lovorov list,
malo ruzmarina,
dec suncokretovog
i dec maslinovog ulja,
sok od pola limuna,
sol i papar.
Za salatu:
200 grama rikule
200 grama malih pomadora (kirschen tomaten)
aceto balsamico
maslinovo ulje
sol i papar

Grdobinu očistimo od kože i lagano nožem zareženo uz kost, posolimo i stavimo u padelu za peć u koju smo prethodno stavili sojino ulje.. dodamo krumpir, očiščenu mrkvu, češnjak, kapulu razrezanu na pola, lovorov list, papar u zrnu, ruzmarin, još dosolimo po želji, zalijemo maslinovim uljem, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peči u prethodno zagrijanu pečnicu na 150 stupnjeva ca. 40 minuta... nakon toga skinemo alu foliju prelijemo sa bijelim vinom i sokom od limuna i tako otvoreno pečemo još petnaest minuta na 180 stupnjeva... Vrlo je bitno da se vino stavi pred sam kraj, jer ako ga stavimo odmah, onda nam krumpir uvijek ostane nedopečen

I to je to... Dobar Tek!!!
Post je objavljen 20.02.2008. u 08:28 sati.