Nešto se kuha!

Siječanj 2013 (2)
Prosinac 2012 (1)
Studeni 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (3)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (4)
Svibanj 2012 (3)
Travanj 2012 (3)
Ožujak 2012 (2)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (6)
Siječanj 2011 (1)

< veljača, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Opis bloga
Nešto se kuha...a i pece!
Blog s detaljnim receptima za pripremu hrane. Jednostavno izvedivo cak i za one koji tek pocinju "ordinirati" po kuhinji!



Nešto se kuha

Promote Your Page Too






















S veseljem ću isprobati vaše omiljene recepte, samo ih proslijedite:

nestosekuha@gmail.com







Do sada smo već ponešto kuhali i pekli:

Jela od mesa
Čobanac
Lovački gulaš

Jela od povrća
Rižoto od poriluka
Pita od poriluka
Krem juha od graška
Zdravoseljačka salata
Francuska pita od povrća

Prilozi
Knedle od dizanog tijesta

Dizano tijesto
Peciva cvijetići
Buhtlice s parmezanom

Kolači od dizanog tijesta
Ferdinand kiflice
Krafne

Kolači
Brownie
Čokoladni muffini
Košarice s jagodama
Brzi kolač s marelicama i kupinama
Cupcakes s borovnicama
Čoko kolač za 3 minute
Pita od jabuka
Speculaas

Torte
Cheesecake light
Đurina torta
Kesten torta
Ferrero torta

Torte s fondantom
Rajska torta
Hello Kitty torta
Bubamara
Žabica

Nešto za klince
Rižoto za klince
Kroketi/ popečci sa sirom

Ostalo
Štrukle
Džem od jagoda





11.02.2011., petak

Rižoto od poriluk

Znam, znam. Većini vas se diže želudac i nemate namjeru pročitati ovaj post do kraja :(. Neki su tu reda radi pa će možda i pročitati barem dio :))...ali dajte ljudi, molim vas! Pružite poriluku još jednu šansu, on to stvarno zaslužuje! Znam da zvuči nevjerovatno, ali tako je! Poriluk je nažalost jedna od omraženijih biljaka u našem kraju, a sve to zbog onog glupog čušpajza kojeg ste jeli u školi, neki još i u vrtiću i sad ga ne možete smisliti. Ali ako nemate ništa protiv običnog luka u jelima probajte ovu brzu, jednostavnu i jeftinu verziju i sigurno će vas oboriti s nogu. Za poriluk kažu da je bogat vitaminima i mineralima, prirodni antibiotik, smanjuje krvni tlak, jača imuno sustav, snižava kolesterol...
Do ovog sam jela sasvim slučajno došla sama i sad ga često pravim. Najčešće kao samostalno jelo! Ima raznih varijacija, a najvažniji sastojci su riža, poriluk i curry. I sve je gotovo za 15-ak minuta!

Za ovo varijantu za 2 osobe koju sam neki dan pravila potrebno vam je:
100 g puretine narezane na kockice(može bilo koje meso)
200 g poriluka
1 dcl vrhnja za kuhanje
1 dcl riže
curry
karadmom(ako ga imate pri ruci)
sol
papar
U posoljenu kipuću vodu stavite kuhati rižu. U drugoj posudi poržite meso narezano na kockice. (ukoliko pravite s mesom, ja čak češće pravim bez mesa). Na meso dodajte sitno nasjeckani poriluk i nastavite pržiti. Dodajte začine po ukusu. Po potrebi malo podlijte vodom. Za cca 5 min probajte, gotovo je kad je po vašem ukusu poriluk dovoljno mekan. Zatim stavite vrhnje za kuhanje i kratko prokuhajte da se vrhnje zgrije. Naravno možete ga dodati i više nego je u receptu, stvar je osobnog ukusa. Kad je riža kuhana, ocjedite ju i dodajte poriluku, provjerite je li dovoljno začinjeno- i to je to! Lagan, ukusan i brz obrok je gotov!

Sad je tu trebala doći fotka! I bilo ih je 20-ak. Vaša Blondie ih je, naravno, sve izbrisala s fotića jednim jedinim klikom! I nemam onaj program koji vraća fotke nazad!
A baš sam htjela da dobijete volju :((((


Obožavam poriluk! I sigurno ću vas još koji put "udaviti" s njim. Pitu od poriluka, koju često pravim, vole svi. Čak i oni koji su do tada mrzili poriluk. Ali u slijedećem postu će ipak biti nešto slatko...Do tada- uživajte i ponekad nešto skuhajte!
- 17:47 - Komentari (8) - Isprintaj - #