Nekretnine Pula

utorak, 10.09.2013.

S Kile će se vidit Šolta

Panoramski pogled na Split i okolicu pruža se s viših katova prve zgrade izgrađene u planiranom stambenom naselju na Kili. U zonu Kilu jug stotinu obitelji će se useliti krajem godine.
Investitor je tvrtka Elanija koja je stanove prodala upravo splitskim podstanarima s POS-ove liste iz 2011. Inženjer građevinarstva Denis Cvitanović kaže da je zgrada na Kili jug, iako je kvadrat stana prodavan po tisuću eura, kvalitetno izgrađena, odnosno da se po kvaliteti ne razlikuje od objekata izgrađenih na razvikanijim lokacijama.
Arsen Radman, predstavnik splitskih podstanara, nadodaje da ljudi koji su do sada bili skeptični, počinju shvaćati da stanovi na Kili nisu socijalni, već da su samo cijenama prilagođeni da zaposleni i većinom visokoobrazovani građani, kredit mogu vraćati od svojih redovnih primanja.
Nastavlja da je prezadovoljan stanjem na gradilištu, kvalitetom gradnje, ali i lokacijom i to zbog blizine centra City Centra One, te dobre povezanosti s centrom Splita Vukovarskom ulicom. Arhitekt Ante Kuzmanić još je 2003. osvojio prvu nagradu za idejno rješenje kojim bi se to područje na Kili, gdje je bio peradarnik Agrokora, preuredilo u stambenu zonu.
Jer Kilom dominiraju bespravno izgrađene kuće i komunalna infrastruktura nije zadovoljavajuća, pa će izgradnja naselja dovesti potrebnu infrastrukturu i tako bitno pridonijeti kvaliteti življenja u tom dijelu Splita. Od tog je natječaja prošlo deset godina u kojem vremenu su parcele na Kili četiri puta promijenile vlasnika, dodaje arhitekt target=_blank>stanovi Split

Oznake: stanovi Split

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.