Nekretnine Pula

srijeda, 31.07.2013.

Povijesnom jezgrom Šibenika prostrujat će život kada za četiri godine raspršeni hotel budi imao 4 tisuće postelja!

U šibenskom HDZ-u sam predsjednik Vijeća za razvoj otoka, volonter u Bodulskim pripetavanjima, aktivan sam i u Udruženju obrtnika Šibenik, a u svemu što radim želim unaprijediti Šibenik i županiju. Svakako, svi mi ovdje zaslužujemo bolje mjesto na karti Hrvatske i na tome ću zdušno raditi zajedno s kolegama, nastojeći opravdati ovo povjerenje. Zamisao s raspršenim hotelom izgleda da je zasad jedini put za oživljavanje i sanaciju stare gradske jezgre? Jedini i najbrži. Treba probuditi svijest naših ljudi, otprilike onako kako je Šime Brunac prije 20 godina u Vodicama zamislio i uporno gurao projekt Tisuću ruža za Vodice.
Danas Vodičani imaju 30 tisuća postelja, svi rade i pristojno žive. To se sada događa u Šibeniku, u staroj gradskoj jezgri. Već desetak godina govorim o zamisli da se mali iznajmljivači udruže i ujedine u segment raspršenog hotela, u širinu dakle, i idemo sporim, ali sigurnim koracima u revitalizaciji stare gradske jezgre. Šibenik je iskoristio mislim, svega 20 posto turističkih mogućnosti. Što je s našim otocima, pa nema niti redovitih brodskih izleta na njih, a jedinstveni su. Mislim da nam je ovo povijesna šansa. Postoje fondovi od kojih se može tražiti novac, no ljudima za programe treba potpora službi lokalne zajednice i timova koje bi trebalo ekipirati. Imamo sve, jedino se trebamo dobro organizirati kaže poduzetnik Anton Dobra mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

- 15:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.07.2013.

Britanci su nam lani više donijeli kao turisti nego kao ulagači teški 6,4 mil. eura

Mogućnosti britanskih ulaganja ponovno su se našle u fokusu nakon prošlotjednoga posjeta Hrvatskoj Stephena Greena, ministra za trgovinu i incesticije u britanskoj vladi.
No, Greenov posjet nije dao previše nade da se britanski investitori spremaju u ozbiljne pohode na Hrvatsku. Dao je tek savjete kako bi Hrvatska bolje privukla ulagače. U intervjuu za Večernji list kazao je kako se Hrvatska treba predstaviti kao zemlja za plinski i naftni biznis te high-tech sektor, a ne samo kao turistička destinacija koja godišnje privuče 400 tisuća britanskih turista.
Prema podacima koje smo dobili iz HGK, najviše izravnih ulaganja iz V. Britanije lani je došlo kroz vlasnička ulaganja u nekretnine, na koja se odnosio 4,1 milijun eura. Slijede trgovina na veliko i posredovanje u trgovini s 3,4 milijuna eura te takozvane rekreacijske, kulturne i sportske djelatnosti s 2,1 milijun eura. Gledajući 20 godina unatrag, najviše se pak uložilo u djelatnosti koje se tiču proizvodnjeostalih nemetalnih i mineralnih proizvoda (139,4 milijuna eura), financijskog posredovanja (97 mil. eura) te poslovanja nekretninama iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 14:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.07.2013.

Dilutusu zemljište od tri tisuće kvadrata

Gradsko vijeće na svojoj idućoj sjednici koja će se održati početkom kolovoza između ostalog raspravljat će i o sklapanju kupoprodajnoj ugovora između Grada Pule i tvrtke Dilutus iz Zagreba vrijednom 460 tisuća eura.
Sklopi li se taj ugovor, Grad će toj zagrebačkoj tvrtki prodati neizgrađeno građevinsko zemljište od 3.066 kvadrata kojeg je ta tvrtka kupila na javnom natječaju krajem lipnja ove godine i to kao jedini ponuđač. Inače, ta se odluka mora naći pred vijećnicima jer je iznos veći od milijun kuna, do koliko odluku samostalno može donijeti gradonačelnik.
Valja se prisjetiti da je zagrebački Dilutus na javnoj licitaciji kupio i dvije najveće gradske građevinske čestice, ukupne površine 19.720 četvornih metara, podno Kaštanjera i to za početnu cijenu od oko 22 milijuna kuna, odnosno gotovo tri milijuna eura. Riječ je o zemljištu koje se proteže između Santorijeve ulice podno Bille i Pet shop centra.
Na ove dvije parcele smještene jedna pored druge od 10.750, odnosno 8.970 četvornih metara ovaj investitor namjerava izgraditi višeetažni shopping mali, inače prvi takve vrste u Puli novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.07.2013.

Rusi jedini imaju novac, ne damo im da ga potroše

Zbog uvođenja novog viznog režima za Ruse od početka travnja ove godine ne pati samo istarski turizam, već i tržište nekretnina. Naime, u odnosu na lani, Rusi, barem kako smo saznali u anketi među agencijama za nekretnine iz Istre, značajno manje kupuju, jer im je i inače procedura kupnje u našoj državi komplicirana, a kada se tome doda i vizni režim, rezultat je mala zainteresiranost.
Rusima smo totalno onemogućili da kupuju nekretnine kod nas. Tu je sada vizni režim, a osim toga Rusi da bi kupili nekretninu u Hrvatskoj, moraju otvoriti firmu. Ujedno im onemogućavamo trajni boravak. Svugdje je mogu kupiti na ime, jedino u ovoj blesavoj državi ne mogu. Rusi jedini imaju novac, a mi im ne omogućavamo da ga potroše nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.07.2013.

Zbog poreznog duga HRT ostaje bez vila u Dubrovniku

Hrvatska radiotelevizija zbog poreznog duga državi ostat će bez nekretnina u Dubrovniku. Prema još neslužbenim informacijama, HRT je već prepustio državi Vilu Dubravka koju sada koristi Hrvatski radio i Vilu Čingrija u kojoj je dopisništvo Hrvatske televizije. Sve se to navodno odvijalo iza zatvorenih vrata koji dan prije negoli je Hrvatska ušla u EU.
Država navodno preuzima Čingriju za rezidencijalne potrebe, a Radio Dubrovnik i HTV-ovo dopisništvo u Dubrovniku trebaju vrlo skoro preseliti u zgradu Fine. Sukladno procijenjenoj vrijednosti nekretnina HRT-a država je navodno odlučila odbiti 80 milijuna kuna od oko 300 milijuna ukupnog poreznog duga koji HRT ima za razdoblje od 2004. do 2008. godine iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.07.2013.

Blagi pokazatelji oporavka tržišta

Posljednjih je mjeseci stopa registrirane zaposlenosti smanjena s 21,6 posto na kraju drugog tromjesječja na 19,6 posto što je prije svega posljedica sezonskog zapošljavanja u turizmu i poljoprivredi. Indeks potrošačkih cijena u svibnju je bio 3,3 posto što je u odnosu na 1,6 posto iz svibnja godinu ranije pokazatelj zadržavanja niske stope inflacije. A zadržavanje niske stope inflacije očekuje se i u nadolazećim mjesecima.
Na tržištu uredskih nekretnina u Zagrebu dodano je novih 1.500 kvadrata a u slijedećim mjesecima to će tržište rasti za još nekoliko desetina tisuća kvadrata jer se očekuje završetak nekoliko projekata. Stručnjaci s tržišta nekretnina očekuju kako će u slijedećim mjesecima i kvartalima tržište rasti nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.07.2013.

Pomoći ćemo Croatia osiguranju da pronađu kupce

Nikada dovršena upravna zgrada Grupe Pevec, među Bjelovarčanima popularno prozvana Stonehenge, još uvijek je izvan funkcije. Zemljište je, podsjetimo, u vlasništvu Croatia osiguranja, koje ga je uzelo pod hipoteku u vrijeme gospodarske krize koja već petu godinu za redom drma Hrvatskom, teško je očekivati da će uskoro biti prodano.
Iako je stečaj Pevec proizvodnje službeno okončan potkraj kolovoza prošle godine, biranjem tvrtke iz Sudskog registra Trgovačkog suda u Bjelovaru, ogromna građevinska parcela u Poslovnoj zoni Lepirac, veličine oko deset hektara.
No, Adela Zobundžija, direktorica Poslovnog parka, smatra kako je moguće pronaći zainteresirane investitore ukoliko se navedena parcela rascijepi na više njih, te ukoliko se prostorno-planskom dokumentacijom prenamijeni iz proizvodnog u mješovito, čime bi se omogućio širi raspon djelatnosti stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 14:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.07.2013.

Broj zahtjeva premašuje 50 tisuća

Do 30. lipnja, zadnjeg dana roka za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata, u Upravni odjel za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i gradnje Zadarske županije zaprimljeno je oko 50 tisuća zahtjeva.
Podatke je novinarima jučer na Kolegiju župana iznio pročelnik tog odjela Željko Letinić. U ovu brojku uračunati su zahtjevi zaprimljeni i po Zakonu koji je stupio na snagu u kolovozu 2011. godine i bio na snazi do kolovoza 2012. godine, kada je stupio na snagu novi Zakon istog naziva. U tom razdoblju od godine dana zaprimljeno je 3.008 zahtjeva.
Treba napomenuti da će se veći dio tih zahtjeva po traženju stranaka riješiti ili se već riješio po Zakonu iz 2012. godine, pojasnio je Letinić, istaknuvši još kako je zaključno s 31. prosinca 2012. u upravnom odjelu bilo zaprimljeno 1.034 zahtjeva, a protekom roka u lipnju 48.857.
Kako su zahtjevi mogli biti poslani i preporučenom pošiljkom, tako ovaj broj nije konačan, jer pošiljke pristižu i očekuje se da će konačan broj prijeći 50 tisuća zahtjeva, kazao je Letinić.
U Benkovcu je do kraja prošle godine predano samo 327 zahtjeva, a 3.564 zahtjeva predana su ove godine, kao i u Obrovcu, gdje je razlika između broja predanih zahtjeva do kraja prošle godine i onih koji su predani do 30. lipnja ove godine čak 2.126. stanovi Čukarica


Oznake: stanovi Čukarica

- 14:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.07.2013.

Odaziv na legalizaciju iznad očekivanja

Odaziv na prijavu legalizacije bespravno izgrađenih objekata veći je od očekivanog, a prvi podaci o broju zahtjeva očekuju se oko polovice srpnja, doznaje se iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Rok za prijavu legalizacije istekao je sinoć u ponoć. U Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja procjenjuju da bi ukupno moglo biti više od 300 tisuća zahtjeva.
Ponavljaju da nema produženja roka i upozoravaju da je Ministarstvo isključilo info-telefone na koje su se građani javljali u vezi legalizacije. Zahtjevi će se rješavati prema datumu zaprimanja, bez obzira je li dokumentacija potpuna ili ne pa se ne bi smjelo dogoditi da oni koji su čekali zadnji čas budu prvi u redu za legalizaciju, kažu u Ministarstvu.
Građani koji nisu podnijeli svu dokumentaciju bit će pozvani da je nadopune. Građani su do jučer, 30. lipnja, mogli prijaviti legalizaciju bespravnih građevina za koje nije izdano rješenje o uklanjanju građevinske inspekcije, izgrađenih prije 21. lipnja 2011. godine koje se vide na karti Državne geodetske uprave koja je snimljena iz zraka toga dana nekretnine Split Dobri

Oznake: nekretnine Split Dobri

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.