Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninepula

Marketing

Britanci su nam lani više donijeli kao turisti nego kao ulagači teški 6,4 mil. eura

Mogućnosti britanskih ulaganja ponovno su se našle u fokusu nakon prošlotjednoga posjeta Hrvatskoj Stephena Greena, ministra za trgovinu i incesticije u britanskoj vladi.
No, Greenov posjet nije dao previše nade da se britanski investitori spremaju u ozbiljne pohode na Hrvatsku. Dao je tek savjete kako bi Hrvatska bolje privukla ulagače. U intervjuu za Večernji list kazao je kako se Hrvatska treba predstaviti kao zemlja za plinski i naftni biznis te high-tech sektor, a ne samo kao turistička destinacija koja godišnje privuče 400 tisuća britanskih turista.
Prema podacima koje smo dobili iz HGK, najviše izravnih ulaganja iz V. Britanije lani je došlo kroz vlasnička ulaganja u nekretnine, na koja se odnosio 4,1 milijun eura. Slijede trgovina na veliko i posredovanje u trgovini s 3,4 milijuna eura te takozvane rekreacijske, kulturne i sportske djelatnosti s 2,1 milijun eura. Gledajući 20 godina unatrag, najviše se pak uložilo u djelatnosti koje se tiču proizvodnjeostalih nemetalnih i mineralnih proizvoda (139,4 milijuna eura), financijskog posredovanja (97 mil. eura) te poslovanja nekretninama iznajmljivanje stanova


Post je objavljen 29.07.2013. u 14:42 sati.