Nekretnine Pula

srijeda, 27.02.2013.

Ribogojilište ostaje u centru grada

Tamo se nalazi ribogojilište s pastrvama Ritterman, smješteno na otočiću između glavnog toka rijeke Jadro i njezina desnog rukavca. Uz uređivanje i urbanu obnovu izgrađenog prostora i sadržaja, uz poseban naglasak na zaštiti i očuvanju prirodnog krajobraza, planirano je zadržavanje postojeće djelatnosti - ribogojilišta za pastrve i izgradnja pratećih ugostiteljsko-turističkih sadržaja, kazala je tom prigodom Sanja Samardžija, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, gospodarstvo i upravljanje prostorom grada Solina nekretnine Trešnjevka Zagreb.

Kako je DPU predstavila izrađivačica plana Ines Berlengi iz tvrtke GISplan, 50 posto površine i dalje bi zauzimali ribnjak i bazeni, dok bi maksimalna građevna bruto površina iznosila 1600 kvadrata s maksimalnim brojem etaža podrum, prizemlje i prvi kat, sa skladišnim prostorom, ugostiteljskim objektom, odnosno restoranom, poslovnim prostorijama i uredima, a moguće je uklopiti i stambeni prostor od oko 150 kvadrata za vlasnika objekta.

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.02.2013.

Kamata na stambeni kredit 5 posto? U Uniji o tome odlučuje tržište, a ne političari u vladi

Iako je najava ograničavanja minusa na tekućem računu izazvala najveću reakciju javnosti, sa stručnog aspekta, međutim, daleko je spornija namjera ministra Slavka Linića da ograniči najvišu kamatnu stopu na stambene kredite. On bi ubuduće trebao propisivati način obračuna i najvišu efektivnu kamatnu stopu na stambene kredite iznajmljivanje stanova Pantovčak.
Naravno da nećemo dopustiti rast iznad neke stope, u ovom trenutku to je pet posto, koliko će to biti sutra ako RH bude imala niži negativni rejting, ako uspijemo jednostavno osigurati bolje financiranje, sigurno će biti i manja stopa u pitanju rekao je Linić. Zato, dodao je, nisu išli na zakonsko definiranje načina određivanja kamatne stope, nego Vlada želi pravilnikom, odnosno svojim politikama definirati tu kamatnu stopu koja treba biti u službi zaštite građana, a ne u službi zaštite kreditora.

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.02.2013.

Mrak Taritaš: U utorak počinju prva rušenja bespravne gradnje

Prema procjenama, riječ je o 10.752 objekta koja bi bila uklonjena u prvoj fazi rušenja. Novinare je zanimao i mišljenje ministrice o tzv. nekretninskom biznisu koji se navodno, unatoč protivljenju građana i struke, planira na Srđu kod Dubrovnika. "Kada je riječ o golf igralištima, zakonom je jasno propisano da svega četiri posto površine igrališta mogu zauzimati izgrađeni objekti", rekla je ministrica.

Istaknula je da građani imaju pravo odlučivati o prostoru, ali i da se mora poštivati procedura. "Golf na Srđu planiran je prostornim planovima Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika te generalnim urbanističkim planom grada nekretnine.
U nekoliko navrata ta se prostorno-planska dokumentacija mijenjala, bile su javne rasprave i moglo se odlučiti da golfa ne bude na tom području", rekla je Mrak Taritaš. Građani, dodala je, ako su protiv, u proteklih 6 godina trebali su tražiti izmjene tih planova, na što imaju zakonsko pravo.

Oznake: nekretnine

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.02.2013.

Od devet, ostala još tri neprodana stana na Crvenim kućama

Nakon još jednog ponovljenog javnog poziva zainteresiranima za kupnju preostalih stanova iz POS programa na Crvenim kućama, još uvijek su ostala tri neprodana stana u novoj zgradi. Naime, 27 je kandidata bilo na posljednjoj listi prvenstva koji su stekli pravo na kupnju stanova po posebnim uvjetima. Kako doznajemo iz Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, kandidati su bili pozvani na odabir 20. prosinca prošle godine, ali opet nisu svi stanovi nekretnine Rijeka dobili vlasnike.

U ovom trenutku ostala su tri neodabrana stana koji nisu odabrani od strane kandidata gradske liste, a iz različitih razloga, odnosno dijelom zbog kreditne nesposobnosti dijela kandidata, a dijelom zbog neadekvatne veličine stana u odnosu na potrebe kandidata gradske liste - pojasnili su iz APN-a. Projekt na Crvenim kućama, osim slabije zainteresiranosti kupaca, našao se i u problemima kad je u pitanju bilo useljenje.

Oznake: nekretnine Rijeka

- 10:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.02.2013.

Bum šoping

No, ukoliko je taj prijelaz toliko vidljiv kod nas, možemo samo zamisliti koliko je glomazan u Rusiji. Naime, naišao sam na zanimljiv članak u New York Timesu, koji govori o boomingu supermarketa u toj bivšoj komunističkoj zemlji. Dok se trgovački centri u Americi bore s opadanjem prometa i dok su brojni prostori unutar njih prazni, ovdje ih se građani doslovno ne mogu zasititi.

Hrvatska je negdje napola puta između te dvije zemlje. Sada već slobodno možemo reći da je manija izgradnje šoping centara prošla i već možemo vidjeti da se neki od njih počinju prazniti novogradnja Jarun.

Oznake: novogradnja Jarun

- 11:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.02.2013.

U Kolbinu ulicu stigli predstavnici Ministarstva, APN-a i izvođača radova

Od toga dana, pa sve do danas, stanari svako malo uoče neki graditeljski propust koji im iz džepova izbija nemale iznose za popravke i izmjene. Što će utvrditi, te najvažnije, što će učiniti mjerodavni, ostaje za vidjeti. No sudeći po dugačkom popisu nedostataka kojega su pomno sastavili stanari stanovi Zamet , izvođač radova neće imati ni pedlja prostora za uzmicanje pred vlastitom odgovornošću.
,

Oznake: stanovi Zamet

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.