www.reliablecounter.com
Click here Deseta umjetnost - enigmatika

Dani Tolise 2018.

05.06.2018.

U mojemu rodnom selu Tolisi od 2007. održava se kulturno-zabavno-športska priredba „Dani Tolise“. Dvanaesti po redu održani su u razdoblju 30. svibnja – 3. lipnja pod pokroviteljstvom predsjednika F/BiH Marinka Čavare. Iz njihova sadržaja izdvajam objavu zbornika radova „Dani europskog naslijeđa 2017. (kulturno i prirodno bogatstvo Posavine)“, Igrarijadu (natjecanje u starim seoskim disciplinama), dodjelu književne nagrade „Fra Martin Nedić“ kojom je nagrađena književnica, prevoditeljica i publicistica Mirjana Buljan iz Zagreba (1931.) za zbirku pripovijedaka „Apsirtov pupak“, XXIV. odbojkaški spomenturnir „Čarli i Žiri“ koji se od 1995. održava u znak sjećanja na odbojkaše Marijana Oršolića Čarlija i Josu Oršolića Žirija koji poginuše u DR-u te XI. smotru folklora na kojoj je nastupilo 11 KUD-ova među kojima i domaćin KUD Kralja Tomislava iz Tolise.(Ivo Nedić, Daniel Dominković i Mirjana Buljan prigodom dodjele nagrade)

Nazočio sam završnoj večeri na kojoj se u svečanoj dvorani „Dvor“ u Tolisi okupilo više od 700 uzovnika. Sviralo se i pjevalo do kasno u noć. Pripreme za XIII. Dane Tolise već su počele.

Nazočnik

Oznake: Kultura

XI. Dani Tolise

15.06.2017.

U mojemu rodnome selu Tolisi kod Orašja u razdoblju 14. – 18. lipnja 2017. održava se tradicionalna kulturno-zabavno-športska priredba „Dani Tolise“. Program ovogodišnje priredbe je sljedeći:

14. lipnja – Otvaranje s predstavljanjem športske monografije „70 godina NK Sloga Tolisa (1947.-2017.“ Ilje Dominkovića

15. lipnja – Svečani mimohod vatrogasnih društava, svečarska sjednica DVD-a Tolisa u povodu 40 godina njegova djelovanja, šahovski turnir i dodjela književne nagrade „Fra Martin Nedić“

16. lipnja – Biciklijada i koncert KUD-a „Kralj Tomislav“ Tolisa

17. lipnja – Odbojkaški spomen-turnir „Čarli i Žiri“, nogometna utakmica „Sloga“ Tolisa – Veterani Sloge i kazališna predstava „Čaj za dvije“ kazališne družine „Mika Živković“ iz Retkovaca

18. lipnja – Smotra folklora i zatvaranje priredbe

Cijelim tijekom Dana Tolise u svečanoj dvorani „Dvor“ bit će otvorena izložba slika fra Peje Oršolića i Marka Pejića. Nanese li vas put ovamo, svakako navratite pa će vas Tolišani rado ugostiti.

Voditelj

Oznake: Kultura

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.