www.reliablecounter.com
Click here Uvodnik iz 1. broja Džepne krstoslovke - Deseta umjetnost - enigmatika - Blog.hr

Uvodnik iz 1. broja Džepne krstoslovke

24.04.2018.

„Izlazimo da bismo popunili jednu prazninu koja se u nas na polju zagonetaštva već dulje vrijeme osjeća. Naše su pretenzije za početak skromne i male da bi obuhvatile sve zagonetačke oblike, no usvakome slučaju, to će biti prvi korak na stvaranju njegove tradicije i u nas. Da li ćemo u tome uspjeti, reći će nam naši čitatelji, a neće nam mnogo zamjeriti ako što pogriješimo ili propustimo, zato što smo i mi tek početnici kao i oni.

Džepna krstoslovka u početku će donositi uglavnom križaljke, a postupno će uvoditi ostale zagonetačke oblike. Nastojat ćemo da naglasak križaljaka i ostalih oblika bude okrenut što više našem podneblju, našoj prošlosti i sadašnjosti. Prateći naše tekstove u časovima odmora i razonode, mnogi će obnoviti svoja znanja i steći nov. Nećemo zaboraviti ni najmlađe. Za njih i za svijet u kojemu žive uskoro ćemo izdvojiti poseban zagonetački kutić. Jednom riječju, založit ćemo se da budemo što bliži svima. Ujedno ih pozivamo na suradnju sa zagonetačkim prilozima koje ćemo honorirati.

Džepna krstoslovka zasad će izlaziti svakog 1. i 15. u mjesecu, a kasnije ako se interesiranje poveća, izlazit će svaki tjedan. Na kraju, želim pozdraviti inicijativu Radničkog sveučilišta „Vančo Prke“, koje se prihvatilo pokroviteljstva zagonetačkog kluba u Štipu“.

(Spiro Prilepčanski, Džepna krstoslovka broj 1, 1. V. 1966. i Zagonetač broj 85 iz Čvor razbibrige broj 224 od 1. II. 1975. u prijevodu Lj. Makarijevskoga)

Enigmopovjesnik

Oznake: Džepna krstoslovka, razni zagonetači

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.