www.reliablecounter.com
Click here Sovićki vitez (1) - Deseta umjetnost - enigmatika - Blog.hr

Sovićki vitez (1)

14.04.2017.

TOMISLAV PEJIĆ (Sovići kod Gruda, 18. rujna 1957. - Subocka kod Lipika, 15. prosinca 1991.) - Zagonetač, urednik, novinar, filmofil, aforist, publicist i hrvatski branitelj pripadnik 151. samoborske brigade HV-a. Komparativnu je književnost diplomirao 1987. u Zagrebu s radom "Stihovne zagonetke u hrvatskoj književnosti". Objavio je dvije knjige s filmskom tematikom - "Filmovnica" (1986.) i "Oscari, Palme, Lavovi" (1988.).
Prvi enigmatski rad, križaljku, objavio je u Skandi Čvoru 1979. Jedan je od osnivača EK "Ero" iz Mostara. Bio je i članom bjelovarskoga Čvora. Surađivao je u svim Čvorovim i Džokerovim listovima, Orbisu, HiK-u, Eureci, Sfingi, Vjesnikovu kvizu, Vikendu, Vjesniku, Glasu Slavonije, Glasu Istre i Samoborskim novinama. Uređivao je Čvorov "Pop skandi", zagonetačko-enigmatski bilten "ZA" i bio jedan od urednika Vjesnikova kviza.
Križaljke, premetaljke i indirekti dominiraju njegovim stvarateljskim opusom, ali sastavljao je i druge zagonetke poput čarobnih likova, ispunjaljki, rebusa ... Radove u Vjesnikovu kvizu potpisivao je i pseudonimima Jegor Biriški, Herceg, ViP, Hercog, Igor Briješki, TIP ... Autor je više stručnih priloga u Zagonetaču i biltenu ZA.



(Vjesnikov kviz broj 445, 17. VIII. 1988., str. 1 i 50)

Kolega

Oznake: T. Pejić, Vjesnikov kviz, skandinavke

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.