na tren

29 studeni 2018


taj osjećaj prazne nutrine
iako su svi organi na svom mjestu

i krv još ubrzano kola
kroz vene i kapilare

ipak je to samo osjećaj,
jedan previše,
kao titraj


(prema Stephan Eibel Erzbergu)

Oznake: kolinje

Nečastivi na katedri političke lobotomije

22 studeni 2018


FFZG od 23. rujna 1669. godine i rimskoga cara i ugarsko-hrvatskoga kralja Leopolda I.nikad nije anacionaln kao što je to danas, reče, između ostalog sinoć u “Pola ure kulture” Slobodan Prosperov Novak. Govori o jedinstvenom Stockholmskom fenomenu kod jednog tamnošnjeg znanstvenog novaka i anketi među studentima koji "ne znaju" što je bilo u Vukovaru 18.11.1991.

U isto vrijeme pravobraniteljica svekolikog puka se posipala pepelom na CNN-ovoj franšizi unatoč nastojanju voditelja da kaže ono što on misli da je ona rekla kad je napisala ili potpisala izvješće.

Sljedbenici svih osvajača i diktatora kroz povijest su i m zamjerili samo jedno:

Neuspjeh!

Oznake: u dimu baruta

Što bi rekao Bob Dylan?

10 studeni 2018

Branimir VS Rade

"Znao je u ponoć da me pozove u šetnju po Zagrebu. Sa njim se najlepše ćutalo u tim šetnjama po Zagrebu. Imali smo čudno prijateljstvo. Pitao sam ga da mi napravi pesmu za predstavu "Hrvatski slavuj" koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Džoni je napravio pesmu "Meni se dušo od tebe ne rastaje" za samo otvaranja te predstave na sceni. Eto sada mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju", kazao je Šerbedžija za Tanjug.

Odgovor BJŠ:

"Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Džoni ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pesmu, niti su ikada bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim mercedesom da bi s njime divno ćutao, međutim, iskoristi taj svoj poziv da tu pesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, dapače, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja.
Ja sam pesmu 'Meni se dušo od tebe ne rastaje' izveo premijerno početkom septembra '89. u Zagrebu, na Omladinskoj TV – ima ta emisija za potvrdu na Tjubu. Tom prilikom sam boravio samo tjedan dana u Zagrebu, i to mi bude jedina poseta Jugi te godine.
Šerbedžiju tad nisam sreo. Sledeće godine '90, provedoh deset meseci u Jugi, svirajući, i tad ga dvaput sretoh.
Jednom me Pađen (u prolazu) odvede na neko mesto gde se on zatekne (verovatno po dogovoru), što je naličilo audiciji za film, no brzo se digoh i otiđoh.
Drugi put, zatekavši se na nekoj večerinki, izrazi želju da me provoza svojim kolima (a provozao me samo zato da ima pokriće za potonju priču, jer unapred je o svemu mislio spremajući savršeni zločin), i to je jedina istina koju zbori.
"Balegari", na kojima se ta pesma nalazi, izađoše krajem juna '90. (pretpostavljam da je od tada koristi, jer službeno mu je predstava trajala od 15. 5. '90. do 26. 4. '91, međutim, ako je pesmu koristio pre toga, onda ne znam kako se snimke domogao, sem ako se nije tom snimkom sa TV-a poslužio), u svakom slučaju, ja za tu predstavu uopšte nisam znao, sve do pre pet-šest godina, kad u javnosti izađe sa tom pričom.
Ja nikad nisam bio prijatelj s njime, i nikad ga u životu nisam nazvao (dapače, on je mene, i to mu je verovatno i najbolji opis u njegovoj knjizi), otuda, znajući veoma dobro da nikad ne bi dobio odobrenje da je koristi u toj predstavi, kao ni inače, on jednostavno izmisli celu priču, štaviše, da to još više zamuti, on nju potom i snimi, a sad, pored višegodišnjeg izvođenja (i drugih mojih pesama, takođe), on već i turneju pod imenom te otuđene i oskrnavljene pesme radi (na kojoj i napravi karijeru tobožnjeg pevača).
Evo, teče već i 28. godina te spletke i kako svoju mrežu plete (sve više i više).
Dakle, onamo Hrvatski slavuj, a ovamo bosanski Gruzijanac koji se izdaje za Srbina da bi letovao na Brionima.
"


Oznake: beeing Sinead O'Connor

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.