1,5 l trajnog mlijeka (2,8 % m.m.)
0,6 dl limunovog soka (1 veći limun)
1,8 dl čvrstog jogurta (2,8% m.m.)
malo soli
- dobro promiješaj (odradio sam to u aparatu)
- stavi na program 20 (3 sata) i čekaj
Ponovno je ispao odlično.
Ispada da trajno i manje masno mlijeko nije ništa lošije za ovaj sir.
Ovaj puta ga je probalo više osoba.
Povratne informacije su vrlo pozitivne.
Neki su čak našli sličnosti s Ricotta sirom.
P.S.
Kako ga točno napraviti, što koristiti, kako uklopiti dodatne plastične posude, ...
Pitanja blogerima koja sam postavio kod prve objave ostala su neodgovorena,
neovisno što sam ih postavljao više puta kroz komentare, tj. odgovore na njih,
pa ih neću više ponavljati, nego tek staviti u ladicu potvrđene vlastite naivnosti.
S druge pak strane, nije to uopće tako loše, tj. daje mi sasvim stvarnu slobodu.