4 dag zrelog Cheddara ... 160
10 dag krumpirovih njoka ... 160
20 dag tikvica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, list peršina
- dinstaj ribane tikvice na ulju i češnjaku
- umiješaj kuhane njoke i ribani sir, završno začini
I ponovno ista matrica, tj. sve grupe i umjerene količine ;)
Eh da, o tome ja vama pričam, isto, a različito.
Dakle, zašto ribane tikvice?
a) Samo da bi se skratilo vrijeme dinstanja.
b) Istina, mogu se jesti i kratko dinstane, ali nisu tako fine.
Zašto krumpirovi njoki?
a) A zašto ne?
b) Hm, ako su s puno krumpira, u redu je, inače, tako-tako.
Zašto Cheddar sir?
a) Pa jednostavno, obožavam ga.
b) Zapravo ga ne bi trebalo niti kupovati, ako si na ozbiljnijoj dijeti.
... i tako dalje, u krug, elipsu, trokut, romb, ... :)))
I da, istina, sir se vizualno malo izgubio,
ali okusa je ostalo sasvim dovoljno.
P.S. Cijena: manje od 10 kn.
Dakle, u svakodnevici,
nema bahaćenja,
tj. s mjerom,
valjda ;)