minus40kg - kalorijski restoran

* Cheddar, njoki i tikvice ... 450 kcal


4 dag zrelog Cheddara ... 160
10 dag krumpirovih njoka ... 160
20 dag tikvica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, list peršina

- dinstaj ribane tikvice na ulju i češnjaku
- umiješaj kuhane njoke i ribani sir, završno začini

I ponovno ista matrica, tj. sve grupe i umjerene količine ;)

Eh da, o tome ja vama pričam, isto, a različito.

Dakle, zašto ribane tikvice?
a) Samo da bi se skratilo vrijeme dinstanja.
b) Istina, mogu se jesti i kratko dinstane, ali nisu tako fine.

Zašto krumpirovi njoki?
a) A zašto ne?
b) Hm, ako su s puno krumpira, u redu je, inače, tako-tako.

Zašto Cheddar sir?
a) Pa jednostavno, obožavam ga.
b) Zapravo ga ne bi trebalo niti kupovati, ako si na ozbiljnijoj dijeti.

... i tako dalje, u krug, elipsu, trokut, romb, ... :)))

I da, istina, sir se vizualno malo izgubio,
ali okusa je ostalo sasvim dovoljno.

P.S. Cijena: manje od 10 kn.
Dakle, u svakodnevici,
nema bahaćenja,
tj. s mjerom,
valjda ;)


03.08.2021.
komentiraj (9)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak