minus40kg - kalorijski restoran

* Tuna i široki rezanci u umaku od paprike ... 430 kcal



10 dag fileta tune ... 110
5 dag širokih rezanaca sa špinatom ... 180
15 dag crvene rog paprike ... 30
0,05 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
sol, papar, list estragona

- ribu izreži na kockice, posoli i proprži na malo maslinovog ulja
- papriku usitni i skuhaj u aparatu za umake i juhe uz dodatak vrhnja za kuhanje i začina
- serviraj uz kuhane zelene široke rezance sa špinatom
- završno začini suhim mljevenim listom estragona

Kako sam i najavio, ovo je kopija jela od prije dva tjedna, samo je umak rađen u potpunosti bez vode i ispao je puno bolje, iako, još je uvijek bio prerijedak. Trebalo bi ga malo dodatno reducirati, a to bi kompliciralo jelo koje već ionako ne prolazi moje kriterije jednostavnosti. Kako nije bilo vode malo se i primilo, a tom je aparatu teško doći do dna, jer su dolje noževi koji se ne mogu skinuti, tako da izrada ovakvih umaka u njemu definitivno otpada.


26.06.2021.
komentiraj (13)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak