10 dag fileta tune ... 110
5 dag širokih rezanaca sa špinatom ... 180
15 dag crvene rog paprike ... 30
0,05 dl vrhnja za kuhanje, 20% m.m. ... 110
sol, papar, list estragona
- ribu izreži na kockice, posoli i proprži na malo maslinovog ulja
- papriku usitni i skuhaj u aparatu za umake i juhe uz dodatak vrhnja za kuhanje i začina
- serviraj uz kuhane zelene široke rezance sa špinatom
- završno začini suhim mljevenim listom estragona
Kako sam i najavio, ovo je kopija jela od prije dva tjedna, samo je umak rađen u potpunosti bez vode i ispao je puno bolje, iako, još je uvijek bio prerijedak. Trebalo bi ga malo dodatno reducirati, a to bi kompliciralo jelo koje već ionako ne prolazi moje kriterije jednostavnosti. Kako nije bilo vode malo se i primilo, a tom je aparatu teško doći do dna, jer su dolje noževi koji se ne mogu skinuti, tako da izrada ovakvih umaka u njemu definitivno otpada.