minus40kg - kalorijski restoran

* Srdele, riža, paprika, paradajz, bosiljak i maslinovo ulje ... kalorije: 460


10 dag srdela (140 kcal / 10 dag ... 140 kcal)
5 dag riže (360 kcal / 10 dag ... 180 kcal)
15 dag paprike (20 kcal / 10 dag ... 30 kcal)
10 dag paradajza (20 kcal / 10 dag ... 20 kcal)
0,1 dl maslinovog ulja (900 kcal / 10 dag ... 90 kcal)
sol, bosiljak

Osim mirisa netom pečenog kruha,
nema ljepšeg od mirisa pečene paprike ;)


... Filip Ćiriolović ... prije povratka u rodni kraj


Hoće li se ovi sastojci kuhati, peći, pirjati, ...
kalorijski, svejedno je.

Srdela mi je najbolja noćas ulovljena, u moru očišćena, pa s gradela na žaru od vinove loze. Riža može integralna, makedonska ili kineska, a može i prvoklasna talijanska. Paprika i paradajz iz svog vrta, baš kao i svježi bosiljak, da sokovi još kolaju. Maslinovo ulje, cijenjeno istarsko ili neko vrhunsko dalmatinsko, naravno, djevičansko. Sol, ili himalajska ili cvijet soli.

Ali, ... može i drugačije ...





Ja sam skuhao basmati rižu, kupljenu na akciji, i papriku iz marketa. Posolio sam tuzlanskom. Gotovi pasirani paradajz sos sam pomiješao sa sušenim bosiljkom. Sve sam upotpunio konzervom srdela u soku od paradajza. Maslinovo je ekstra djevičansko, proizvedeno u bespućima EU, pa si ti misli čija majka plavo zlatnu vunu plete. S moje strane, nije termički obrađivano, tj. prelio sam jelo njime na samom kraju.

Ako se pitate kakav je obrok bio, odgovorit ću jednostavno, izvrstan.



P.S. Hvala LQ, iskreno od srca.
Bar dio ovog obroka je direktna refleksija na tvoj mail.


09.11.2014.
komentiraj (14)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak