po putu i azimutu https://blog.dnevnik.hr/mcind

utorak, 31.10.2006.

Prvenstvo Hrvatske u orijentacijskom trčanju

Nakon riječke utrke 'Homo si teć' u petak, u subotu rano ujutro bio sam na Kantridi čekajući bus koji će nas odvesti do Zaprešića na zadnju utrku za Kup Hrvatske koju je pripremio OK 'Kapela', a zatim u nedjelju do mjesta Manja Vas u Samoborskom gorju na pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u orijentacijskom trčanju u organizaciji 'Japetića'. Već na početku je bilo problema jer se autobus nije htio upaliti, pa smo krenuli skoro sat vremena kasnije, a kod Zagreba smo ušli u kolonu koja se sporo micala zbog saobraćajne nesreće, tako da su zakasnili na start svi sa manjim starnim brojevima.
Poslije utrke i šetnje po Zaprešiću smjestili smo se u dvorani osnovne škole. Mlađi su prvo igrali nogomet i odbojku na vanjskom igralištu, a poslije nakon što je završila rekreacija domaćih košarkaša veterana i u dvorani. Obzirom da je bio sat nazad uspjeli smo se naspavati i odmoriti.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Okupljalište i cilj utrke za Prvenstvo Hrvatske na srednjim stazama bio je u lijepom mini botaničkom vrtu Suban u Manjoj vasi, gdje smo stigli ovaj puta na vrijeme.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.usPrvak države do 12 g. u muškoj kategoriji postao je prvi put naš Marko, u M18 Matko, a u M20 i u Ž20 očekivano Edi i Nikolina. Prva u Ž21B Tea, a još su medalje osvojili Valentina, Ivona, Iva, Tomislav i Darko.

Image Hosted by ImageShack.usNa startu je počela padati lagana kiša, kako se ne bi prekinula tradicija trčanja po kiši u Manjoj Vasi, ali se poslije opet razvedrilo.
U povratku smo ponovo stali U 'Grohotniku' kod Ljuce na večeri ,ali i na 'razgibavanju'.

Image Hosted by ImageShack.us

31.10.2006. u 11:06 • 83 KomentaraPrint#^

nedjelja, 29.10.2006.

Homo si teć

˝Svi za sportsku mladost˝-tri je godine stari slogan, već prepoznatljivi zaštitni znak akcije ˝Homo si teć˝ koji je ponovo okupio u petak 27. 10. deseti jubilarni put na riječkom Korzu sportaše, rekreativce i građane među kojima i neke od najboljih hrvatskih sportaša, kako piše u riječkom ˝Novom Listu˝, u čijem sklopu je bila i utrka gradskim ulicama.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

U 17 h bila je utrka za najmlađe i invalide, a u 17.15 h središnja utrka s kraćom dionicom u dužini od 2100 m i dužom od 6900 m.

Image Hosted by ImageShack.usUtrka je više humanitarnog nego natjecateljskog karaktera, ali u nekoliko zadnjih utrka startni broj je obvezatan za dužu stazu zbog kontrole atletskih sudaca na okretištu kod 'Plumbuma', a najbolji dobivaju inovčane nagrade.
Za raspoloženje se pobrinula riječka grupa 'Belfast Food', ovaj put obučena u crne kožne kiltove i majice u bojama irske zastave.Image Hosted by ImageShack.us

29.10.2006. u 23:08 • 14 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 23.10.2006.

Marunada

U ovo doba godine volim osjetiti miris pečenih kestena i probati kolače i druge delicije sa marunima, a najbolje mjesto za to su Lovran i okolica gdje se već po 33. put održava Lovranska marunada. Ovaj vikend centar marunade bio je u mjestu Dobreć iznad Lovrana.

Image Hosted by ImageShack.us

U sklopu Marunade održana je i biciklistička utrka nazvana 'Giro di Marunada' iz Lovrana preko Poljana i ulaza u tunel Učka do Dobreća, a svirao nam je Puhački orkestar Lovran. Osim maruna moglo se probati i kupiti pčelinje proizvode, a bili su izloženi i razni suveniri.U šumi se dalo još pronaći maruna. Zanimljivo je kako pitomi kesten raste u šumi, a divlji kesten u gradu i parkovima. A pitomi je i u pravoj ježevoj kućici.

Image Hosted by ImageShack.usMislim kako bi ericca35 i romanticus bili zadovoljni ovom gastronomskom ponudom, a i kotlovina je tu.

Image Hosted by ImageShack.usVrijeme je bilo sve ljepše i toplije, tako da smo mogli prošetati šumom, ali su vrhovi Učke još ostali u oblaku i nisu se vidjeli. Idući vikend je finale marunade u mjestu Liganj, gdje će biti u subotu 28. 10. i cilj pustolovne utrke 'Učka mountain trek' gdje će prvi trkači stići prije mraka iz Plomina preko Sisola, vrha Učke, Planika, Korita i Poklona. Nešto manje avanture, ali i veću gužvu možete doživjeti u gradskoj trci ulicama Rijeke 'Homo si teć' u petak 27. 10. u 17 h na Korzu.

Image Hosted by ImageShack.us

23.10.2006. u 01:34 • 55 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 16.10.2006.

Šetnica uz Rječinu

Planinarsko društvo 'Učka' je ove nedjelje po 7. put organiziralo 'Pohod šetnicom uz Rječinu'. Šetnica je osmišljena kao kontinuirani pješački put od Frankopanskog trga na Trsatu do izvora Rječine, uz mnoštvo postavljenih putokaza i tabela na markantnim mjestima i objektima, kako piše u vodiču s kartom.
Do Trsata sam se popeo Trsatskim stubama i u 9.00 h sa preko 250 učesnika pohoda sam krenuo prema Rječini. U blizini se lijepo vidjela Trsatska gradina.
Šetnica je duga oko 20 km i može se proći za 5 h.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Prešli smo cestu iznad Banskih vrata i spustili se stazom u kanjon Rječine. Odmah smo vidjeli jedan slap koji kao da je izvirao iz stijene, ali zbog suhog razdoblja od njega je ostao samo jedan mlaz.Na stazi nam se pridružila i jedna koza, a most nad Rječinom je bio visoko iznad nas. Druga kontrolna točka bila je kod ogromne ruševine nekadašnjeg mlina Žakalj.

Image Hosted by ImageShack.us

Ostaci mlinova se vide sa ceste između Orehovice i Banskih vrata prema Rijeci. Zanimljivi su i ostaci Matašićevog mlina i mlina Binovsky. Nakon dolaska na most za Pašac čekala nas je okrepa sa kolačima i voda.Uz jezero Valići smo stigli do mjesta Lukeži gdje je nekad bilo 6 mlinova i zatim do Martinovog sela gdje je ostao zadnji mlin u kojem su neki kupili brašna. Kraj mlina je i najveći slap na Rječini.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Preko mosta smo nastavili uz tok Rječine do mjesta Kukuljani gdje su nas čekale krafne odakle ima do izvora Rječine nešto manje od 1 h. Vidjeli smo na drugoj obali vikendaše kako roštiljaju. Izvor je u stijeni i zaštićen je ogradom.

Image Hosted by ImageShack.us

16.10.2006. u 11:55 • 71 KomentaraPrint#^

nedjelja, 08.10.2006.

Gljivarski vikend

Poželio sam se malo gljiva pa sam se uputio na Lukovo i Ravno iznad Bribira gdje je kod lovačkog doma Vepar planinarsko društvo 'Strilež' iz Crikvenice organiziralo branje gljiva uz pomoć nekoliko dobrih gljivara i uspone na Viševicu (1428 m), Strilež i Zagradski vrh. Cestom od Selca prema Bribiru i dalje prema Lukovu na mjestima bili su dosta jaki udari bure, koji su kasnije oslabili. Ja sam sa uputio sa jednom grupom na Zagradski vrh (1187m), jer sam pred dugo vremena markirao put od planinarske kuće Vagabund do vrha. Usput sam našao gljive rusule (krasnice), mliječnicu i puhare. I jedan truli vrganj.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Na jednom mjestu smo izložili neke gljive koje smo nabrali i raspitivali se o nazivima. Bilo je maglenki, preslica, sunčanica, rujnica, vrganja, prstaca, lisičica od jestivih i muhara i ludara od otrovnih i još nekih vrsta.

Image Hosted by ImageShack.usBilo je i raznih likera i tinktura sa ljekovitim biljem za degustirati i za kupiti, a poslije smo navalili na gulaš od gljiva sa palentom. Za dobro raspoloženje su se potrudili svirači.

Vratio sam se preko Ličkog polja i Fužina a u Lepenicama sam se zadržao u izviđačkom domu gdje je također bila dobra klopa, a i jedna košarica je bila puna vrganja.

Image Hosted by ImageShack.us

08.10.2006. u 22:24 • 74 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 02.10.2006.

Špilja Biserujka

Kad sam već bio u blizini zbog jednog poslića odlučio sam pogledati špilju Biserujku kod mjesta Rudine na otoku Krku. Za špilju se zna već preko sto godina i pričalo se da je u njoj skriveno blago jednog krijumčara ili gusara. Do uređenja ulaz je bio u obliku jame.

Image Hosted by ImageShack.usŠpilja je duga je preko 100 m. i ima nekoliko dvorana, a zanimljivo je i to što se nalazi samo nekoliko desetaka metara ispod skoro ravnog tla. Dno špilje je iznad morske razine, a kapanje sa stropa je samo nakon kišnog razdoblja. 5 min od ulaza u špilju stazicom se dolazi u Slivanjsku uvalu gdje su se neki kupali, a vidio sam i postavljen šator.Image Hosted by ImageShack.us

More je ovdje toplo, pogotovo u većem zalivu Soline gdje sam se okupao gledajući kako se turisti mažu crnim blatom koje se smatra ljekovitim. Poslije sam otišao prošetati do Velog vrha i pogledati da li se ispod vrha još mogu vidjeti tarantule kako izviruju iz rupa u zemlji.

Image Hosted by ImageShack.us

Samo za paukoljupce par slika krčkih tarantula kako gledaju iz podzemlja, a jedan je izašao odnekud i ušao u rupu pokazavši mi čeljusti.

Image Hosted by ImageShack.us

02.10.2006. u 11:09 • 71 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Opis bloga

Planinarenje, orijentacijsko trčanje, treking, rekreacija.

Najave događanja:


Planinska ruža-pada li latica na šum vodopada (Matsuo Bashō)

Linkovi

blog.hr
Novi list
national geographic
drugi sportovi
adnatura
prijatelji životinja
slike planina

picoki
BJ-orienteering
HPS
PD Kamenjak
Rijeka uživo
slike razne
za školu

blogeri:
gugi
švabica
pjesma
erika
duliba
melez
borivoj
indigodjeca
Jade
mimoza
mrvicak
miško
borut
mladen
sumarKA
priče iz planine
vinci
>dražeN
builderica
rusalka
fanny
morska zvijezda
umorno oko
brod u boci
vitae
safiris
smiling cricket
mendula
Lion Queen
luki_2
pegica
Dinaja
planik
gustirna
kulerica
cookandplay
Zvonka
geodet
rumba
jelen
čuvarica
enigmatika
Demetra
...garancije
Dinaja
meca
Domenico
nisan El D...
dnevnikJR
Leptirica
vještica
kamena
čarapa
maithreya
zajednički blog

Arhiva

2005

siječanj-06
veljača 2006
ožujak 2006
travanj 2006
svibanj 2006
lipanj 2006
srpanj 2006
kolovoz 2006
rujan 2006
listopad 2006
studeni-06
prosinac 2006

siječanj-07
veljača 2007
ožujak 2007
travanj 2007
svibanj-07
lipanj 2007
srpanj 2007
kolovoz 2007
rujan 2007
listopad 2007
studeni-07
prosinac 2007

siječanj-08
veljača 2008
ožujak 2008
travanj 2008
svibanj-08
lipanj 2008
srpanj 2008
kolovoz 2008
rujan 2008
listopad 2008
studeni-08
prosinac 2008

siječanj-09
veljača 2009
ožujak 2009
travanj 2009
svibanj-09
lipanj 2009
srpanj 2009
kolovoz 2009
rujan 2009
listopad 2009
studeni-09
prosinac 2009

siječanj-10
veljaca 2010
ozujak 2010
travanj 2010
svibanj 2010
lipanj 2010
srpanj-10
kolovoz 2010
rujan 2010
listopad 2010
studeni-10
prosinac 2010

siječanj-11
veljaca 2011
ozujak 2011
travanj 2011
svibanj-11
lipanj 2011
srpanj 2011
kolovoz 2011
rujan-11
listopad 2011
studeni 2011
studeni-11
prosinac 2011

siječanj-12
veljača 2012
ožujak 2012
travanj 2012
svibanj-12
lipanj 2012
srpanj 2012
kolovoz 2012
rujan 2012
listopad 2012
studeni-12
prosinac-12

siječanj-13
veljača-13
ožujak-13
travanj-13
svibanj 2013
lipanj 2013
srpanj-07
kolovoz 2013
rujan 2013
listopad 2013
studeni-13
prosinac 2013

siječanj-14
veljaca 2014
ozujak 2014
travanj 2014
svibanj-05
lipanj 2014
srpanj 2014
kolovoz 2014
rujan 2014
listopad 2014
studeni-14
prosinac 2014

siječanj-15
veljača-15
ožujak 2015
travanj 2015
svibanj 2015
lipanj-15
srpanj-15
kolovoz-15
rujan 2015
listopad 2015
studeni-15
prosinac 2015

siječanj-16
veljača 2016
ožujak 2016
travanj 2016
svibanj-16
lipanj-16
srpanj-16
kolovoz-16
rujan-16
listopad-16
studeni-16
prosinac-16

siječanj-17
veljača-17
ožujak-17
travanj-17
svibanj-17
lipanj-17
srpanj-17
kolovoz-17
rujan-17
listopad-17
studeni-17
prosinac-17

siječanj-18
veljača-18
ožujak-18
travanj-18
svibanj-18
lipanj-18
srpanj-18
kolovoz-18
rujan-18
listopad-18
studeni-18
prosinac-18

siječanj-19
veljača-19
ožujak-19
travanj-19
svibanj-19
lipanj-19
srpanj-19
kolovoz-19
rujan-19