Komentari

mcind.blog.hr

Dodaj komentar (55)

Marketing


  • umorno_oko

    Mmmmmmmmmm, maruni ..... mljac!

    avatar

    23.10.2006. (08:52)    -   -   -   -  

  • ledenaicy

    Nekak smo se pogodili ovaj vikend...HRANA!!!!!
    A kestene volim, na svakakve načine, i doista privlačno izgledaju na fotografijama.
    Što se sira tiče...baš taj, Graničar, ili Grabancijaš, su najbolji s bučinim uljem. Ja ih lijepo nasjeckam, dodam MALO bučinog ulja ( ne kao na fotografiji), pa malo češnjaka, chillija, svježe mljevenog papra...i onako s kruhom je super. Ne ide puno, no to niti nije za najesti se. Samo za guštat:))))

    avatar

    23.10.2006. (09:14)    -   -   -   -  

  • mama44

    ..aa, konačno nešto iz mojih krajeva...ako Bog da, i vrijeme, odo ja u Liganj u subotu...pozdrav, Gogoo...:))

    avatar

    23.10.2006. (10:04)    -   -   -   -  

  • BW

    Bila sam onaj prošli vikend, a sada mi je žao što nisam išla ovaj pa da se susretnemo....lijepo si to uslikao....pozdrav tebi gogoo.

    avatar

    23.10.2006. (11:01)    -   -   -   -  

  • Brunhilda

    kesteni i sve od kestena su najbolje delicije za mene.mmmmm.kestenpire sa šlagom...
    mi smo prošli vikend po Sljemenu brali (skupljali) kestene, sva sam ispikana bila, al najveći gušt mi je bio poslije ih peći doma u papati onako fine, vruče i slatke...njam
    pozdrav iz Zagreba

    avatar

    23.10.2006. (13:19)    -   -   -   -  

  • mirisdunje

    jutros magla, velika je vlaga, sada sunce jedva probija...ma grozne tempraturen razlike...ugodan ti dan zelim...

    avatar

    23.10.2006. (13:50)    -   -   -   -  

  • šumarKA

    I mene je dugo bunilo kako pitomi kesten može rasti u šumi, a divlji u gradu. :-o Al očito je nazivlje prema jestivosti ploda. Inače, ove godine sam samo jednom jela kestene. Radim u šumi, al ih nisam imala vremena brati. :-(

    avatar

    23.10.2006. (14:24)    -   -   -   -  

  • pegica

    Gogoo dragi...pesma ..si mislio onu koju sam ti stavila na mail....pesma je krasna kao i Anika...jel jo poznaješ....jako dobra je ona...poljub iz Ljubljane........

    avatar

    23.10.2006. (18:47)    -   -   -   -  

  • Zurl

    E, moj gogo0 htjela ja staviti pitomi kesten i kada sam vidjela tvoj blog napravila sam kontru
    pa ti vidi. Uživala sam sa tvojim kestenima i namoćila maramicu slinama
    Ksenija

    Ps Zanemari link to je od moje familije

    avatar

    23.10.2006. (21:34)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Cijeli dan sam u marunima, od jutros kolači,a večeras kuhani...

    avatar

    23.10.2006. (23:16)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @umorno_oko, mislim kako bi ove marune jela i djeca u vrtiću. Pozdraw jugu
    @ledena, bratić mi je sam delao graničar i ispao je sličniji grabancijašu i još je dodao začine. Ne znam, u jesen samo o hrani pišemo, udebljat ćemo se.
    @mama44, u Lignju će biti i cilj pustolovne utrke 'Učka trek', ali ja idem trčati u Zaprešić.
    @BW, možda dođem u nedjelju u Liganj ako mi posao dozvoli, pa ću tebe uslikati, he. Pozdraw
    @brunhildina, pikaju ko morski ježinci, dok oni divlji (gradski) manje pikaju. Pozdravi mi Sljeme
    @mirisdunje, ovdje je stalno toplo, evo pišem u kratkim rukavima a spavam pod tankom dekicom
    @šumarKA, morat ćeš se jenom iskrasti s posla i brati kestene. Hm, u zadnje vrijeme pišem samo o Učki, morat ću se malo prebaciti na druge planine.
    @pegica, naravno da je dobra. Pozdraw LJ iz dosta tople RI
    @Ksenija, vidio sam, ako je riječ o kiviju. A lovranski maruni su i najskuplji jer su najveći.
    @majstorica s mora, bili su dobri i oni u Lovranu i u Dobreću. Pozdraw sa Rujevice

    avatar

    24.10.2006. (01:02)    -   -   -   -  

  • Vinci

    vjerujem da naši dragi Romanticus i Ericca imaju neki gurmanski recept koji istovremeno uključuje i marune i dobro nam znane slavonske delicije, pa ih molimo ovim putem da to podijele s nama :)

    avatar

    24.10.2006. (07:49)    -   -   -   -  

  • brlje

    mmmm, maruni, tema ko stvorena za mene! doduše, najdraži su mi, i kao takve sam ih jedino i jeo, klasično pripremljeni, pečeni na "špaheru", ali pretpostavljam da ni ostale delicije od ovog ploda nisu za "bacit"! ;)

    avatar

    24.10.2006. (08:28)    -   -   -   -  

  • misko

    Sad si mi otvorio glad! Pozdrav sa kišovite Kozale..

    avatar

    24.10.2006. (11:28)    -   -   -   -  

  • fanny

    Biciklistička utrka i kestenje...kud ćeš bolje, zakaj tak nešto nema kod nas, još se nitko u BJ nije sjetio kestenijade. Ovako, kestenje pečemo kod kuće i kuhamo u loncu. A kestene volim svakako - s rumom, u kolačima, kao kesten pire, obične pečene, još da mi je maruna nabaviti. Blago tebi, baš ti zavidim, a ni ona kotlovinica nije loša, uh...Pozdrav iz našeg oblačnog BJ :)))

    avatar

    24.10.2006. (12:51)    -   -   -   -  

  • Svantevid

    Divni su ti maruni! Kod mene ima kestena al očito neka druga sitnija vrsta. Dobri su mi pečeni ;)

    avatar

    24.10.2006. (12:54)    -   -   -   -  

  • LOTOS

    predivno ovo kestenje
    ima boju kao moje oci;)
    zelim ti ugodan dan a
    u zürihu je toplo i suncano
    s vjetrom! pozdrav

    avatar

    24.10.2006. (13:55)    -   -   -   -  

  • mirisdunje

    mmm, koliko kestenja...obozavam kesten pire sa slagom...., a volim i peceno kestenje....negdje kasu kostanje, negdje maruni....ali , kako god, dobro je....Zelim ti lijep i uspijesan ostatak dana....

    avatar

    24.10.2006. (14:05)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    joj kesteniiiiiiiiiiii OBOZAVAM ih i sve delicije od njih! Covjece, ti gdje god krenes stalno neka klopa oko tebe...pa tko onda ne bi planinario! Uf, bum si ih kupila pa cu ih veceras ispeci! Pozdrav sa ljigavo tople r.s.J.

    avatar

    24.10.2006. (16:22)    -   -   -   -  

  • @pple

    Kako su ti dobre fotke...
    Moram prioznati da mi nije fora doma peći marune jer mi imaju poseban okus u Lignju i Dobreću, a još ako u pozadini negdje bend svira potresujku...super kombinacija.
    Pozdrav preko brda!

    avatar

    24.10.2006. (17:37)    -   -   -   -  

  • ericca_35

    Mmmm ova vaša marunada je zaista slasna. Pogodio si kada si rekao da bi i mi kod vas dobro omastili brke :-)) Jako lijepo organizirano. Mi se idući vikend pripremamo za tradicionalnu kestenijadu, a to je nešto kao izletnička tura, odlazak u šumu i prikupljanje kestena. Jedino je vrijeme upitno. Pozdrav

    avatar

    24.10.2006. (21:12)    -   -   -   -  

  • LOTOS

    vidim da uzivas bas fino
    zelim ti ugodnu noc

    avatar

    25.10.2006. (00:05)    -   -   -   -  

  • kiwi-club zadovoljstvom protiv kila

    Kod tebe se osjećaj bajkoviti duh nekih pomalo prošlih, a tako lijepih vremena, kada su ljudi i priroda nekako išli ruku pod ruku. Kako lijepe slike, posebno prva i zadnja, profi. Jedni su mi kesteni ostali u posebnom sjećanju. Nakon što smo ispekli kestene vidjeli smo da nam je ostalo dosta žara, pa da ne propadne okrenuli smo i neke kobasice. Iako zvuči malo perverzno, bilo je baš slasno. Naravno, vina nije manjkalo. U vrijeme kestena obično pijemo mladi Portugizac. Serbus :)

    avatar

    25.10.2006. (00:17)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @Da_Vinci, ne sumnjam kako će pravi gurmani pronaći i takve recepte. pozdraw jugu
    @brlje, pečeni su i meni najbolji, ali dok su topli, ali i pire u kolačima je super
    @misko, čudno, ali i ovdje na Rujevici je kišno i tmurno. Je li noga bolje?
    @fanny7, ali zato imaju Koprivničanci na Bilogori već tradicionalnu kestenijadu. Inače, maruni su bili po 25 kn/kg, ali imaš obične kestene po 5-8 kn. Pozdraw oblačnom BJ iz oblačne RI
    @Svantevid, Lovranski maruni su najveći i najskuplji, ali se o njima i najviše brine. Dođi ih probati.
    @lotosica, kažu za oči boje maruna da su najtoplije. A treba uživati, zar ne? Pozdraw iz kišne RI
    @mirisdunje, topli kostanji lijepo griju ruke u hladnim večerima, ali još uvijek je toplo
    @mentina, kažu kako se nakon hodanja po planinskom zraku otvara apetit, pa valjda zato.
    @pple, rekoh, mogu ih probati i u RI, ali Dobreć i Liganj su baš za pravi ugođaj
    @ericca35, vidiš kako ja mislim na vas, a tek kad dođete... Pozdraw sa toplog Kvarnera

    avatar

    25.10.2006. (01:21)    -   -   -   -  

  • priče iz planine...

    hi, s obzirom da mi sestra živi u Ri, tj. u tvome gradu često potrefimo doći na Marunijadu, a eto ove godine smo ju profulali, šteta.
    I sasvim usput mala oda tvome gradu: obožavam i Rijeku i ljude tamo. Tako su svi uvijek prijateljski raspoloženi i ljubazni da je to uopće teško i zamisliti. A svima stalno ponavljam da se jedino u Ri, ma kako to glupo zvučalo, ali odmorim dok vozim gradom. Svi kao da su željni propustiti onoga drugoga bez obzira tko ima prednost, i svi jako spretno i brzo voze. A da ti ne kažem da baka sestrine kolegice s posla za moju sestru obavlja kemijsku čistionicu, njena mama zubara, a ponekad i pazi sad ginekologa, a njen tata joj zabija čavle po stanu, neki nepoznati lik joj slaže struju u nemoguća vremena, ono oko 10 uvečer, a predstojnik u zgradi posebno brine da njoj po daski na prozoru ne padne kapčica tekućine iz susjedove klime, a neke drage susjede zaljevaju joj kaktuse pa sam ja onda cijelo prizemlje snabdjela sa kaktusima .... svi su uvijek dobre volje, pa se ja pitam a šta vi tamo jedete da ste tako pažljivi i susretljivi :)

    avatar

    25.10.2006. (07:32)    -   -   -   -  

učitavam...