18

petak

studeni

2011

Svijet 14 dana

Seks je mrtav, živjelo vođenje ljubavi u zdrav mozak
Znate koji je najveći apsurd našeg vremena? Seksačina, taslačina, krkačina, tarabljenje. Odsvakle nas gledaju gole tete i goli metroseksualci, seks pršti čak iz reklama za dječje pelene (o vlažnim maramacima da i ne govorimo), a samo je pitanje dana kada će i propovijedi svećenika sadržavati takve vlažne elemente ne kontajući sveto vino. S druge pak strane, pokazuju razna istraživanja, ljudi nikad nisu bili aseksualniji. Zaposleni su preumorni za seks, a nezaposlenima se da još manje. Doduše nije točno da ni oni ne sudjeluju u nikakvom vođenju ljubavi. Njih mnogo stvari u životu, počevši od političara, konstantno jebe iz dana u dan.

Facebookov status quo
Istraživanja pokazuju da u stvarnom životu – onome koji se sastoji od dizanja ujutro, odlaska na posao, rada za malu plaću i neimanja vremena – imamo ni više ni manje nego dva prava prijatelja. Znači za 1234 manje od točno 1236 koliko ih imamo na Facebooku. Tako mi s ta dva prijatelja možemo pričati kako je zafrkano dizati se ujutro, odlaziti na posao, raditi za malu plaću i neimati vremena, a na Facebooku 1234 'prijatelja' i još kusur njihovih prijatelja može gledati, čitati, čak i komentirati kako mi to 'spektakularno' provodimo naš život za koje njih zaboli frinedship request. Facebook je zaista najspektakularnija glupost na koju se svijet zakačio, i umjesto da pišemo statuse gdje smo, što smo, kako smo, jedini ispravan status koji bi na Facebooku trebalo napisati je - status quo. I nakon toga otići s jedina dva prijatelja na šank, nakrcati se i po zidu kafića uploadirati slike markerom.

Rijetko ga viđam s maloljetnicama
Silvio Berlusconi je gotov, Rim slavi. Nakon što je u osam godina Stari Napaljenko doveo Italiju na rub gospodarskog sloma, nestranačku vladu će preuzeti ekonomski stručnjak Mario Monti. Nije samo hrvatska privilegija imati šarlatane na vlasti i nije uvijek na Zapadu bolje, koliko se god nama na Balkanu činilo da ne može gore od ovoga što imamo. Recimo Kerum je za Berslusconija Margareth Thatcher politike. Barem ga se rijetko viđa s maloljetnicama. Silvio te Mlađahne Neželjezne Lady plaća iz proračuna, dok Kerum s istog mjesta pospješuje svoje Mlađahne Željezne Hotele. To s maloljetnicama za razliku od hotela se čak ni u Splitu ne bi trpilo, a svi znamo što je taj grad u stanju istrpjeti. Ne, ne, nisam mislio na Nevenku...

Daj Bože da Iranci bace nuklearnu bombu
Izraelska tajna služba Mossad stoji iza eksplozije skladišta streljiva nedaleko od Teherana u kojoj je poginulo 17 ljudi, među kojima i ključna figura iranskog raketnog programa general Hasan Moghaddam, piše američki tjednik Time pozivajući se na izvor u obavještajnoj službi. Navodno se planira još jedna sabotaža kako bi se spriječilo Iran u razvijanju nuklearnog programa. Sličan smo scenarij čitali prije američkog napada na Irak, a poslije se doznalo da je strašno Sadamovo oružje bila jedna praćka i dva katapulta doduše sa zapaljivim busenima sijena. Barack Obama ovoga puta se iskreno nada da će Ahmadinedžad negdje baciti atomsku bombu kako bi se lakše opravdao pred američkim biračima, inače stanovnicima Stars and Stripes zavoda za zapošljavanje.

Najpoznatije svjetske rupe
Svijet je pun fascinantnih rupa počevši od one u Kupskoj ulici preko Crvenog jezera pa sve do hrvatskog proračuna i hrvatskog zakona o golfu. Tu su naravno i svjetski poznate rupe u Južnoj Africi iz kojih su se vadili dijamanti duboke čak 1000 metara (Kimberley Big Hole). Ima također po svijetu raznih lijepih vrtača (Schlundloch u Gvatemali), nevjerojatno zadivljujućih vodenih rupa poput onih u atolima Belizea ili na akumulacijskim jezerima kao što je primjerice ona na jezeru Monticello. Rupe holivudskih glumica i famous pjevačica da i ne spominjemo. Međutim nijedna od tih rupa ne može se mjeriti s onom briselskom. Naime tamo postoji rupa zvana Europski parlament u kojoj svake godine nestanu milijarde eura.

Ubij pamet, kuju glupu
Jedno istraživanje koje je započelo još u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća došlo je do zaključka kako pametnija djeca imaju puno veće šanse da postanu narkomani od glupaka. Pravi je ovo paradoks postmodernog svijeta. Intelektualcima smeta svoj mozak i žele ga drogama otupiti. Zašto to rade? Pa što ionako mogu promijeniti. Zato odu high, upale nogomet, Big Brother ili Red Carpet i život im je odmah ružičast. Nema veće i teže bolesti od ozbiljnosti i odgovornosti. To je siguran put u stres i nezadovoljstvo, a naposljetku i u pretvaranje vašeg horoskopskog (pod)znaka u onaj koji dominira sedmim mjesecom.

Znam da o privatnom sektoru u Grčkoj ništa ne znam
Jutros me je probudilo jedno filozofsko pitanje. Sanjao sam naime da sam na godišnjem odmoru u Ateni i da šetam ulicama tražeći nekakvu privatnu tvrtku. Satima sam hodao Atenom i nisam uspio naći nikakav feral poviše ulaza u kakvu butižicu, a na kojem piše vl. Papastopulos. Onda sam sreo Sokrata i pitao ga, jer on jako volio da ga se nešto pita, postoji li u Grčkoj ikakva privatna tvrtka s obzirom da je riječ, barem tako piše na wikipediji, o parlamentarnoj republici? On mi je samo kratko odgovorio: Znam da o privatnom sektoru u Grčkoj ništa ne znam. Onda sam se probudio i otišao na posao u tvrtku koja ima privatnog vlasnika.

<< Arhiva >>