srijeda, 29.04.2009.

Kristina's way of St. Tropez

Definitivno tebam napraviti jedan post koji govori o tome što smokey eyes zapravo jest. Uglavnom, smokey eyes se ne mora nužno raditi s
crnim sjenilom, može se napraviti i varijanta s nekom drugom bojom. Ovdje vam donosim jedan zeleni smokey u tipu St. Tropez look-a: Preplanula koža, zeleni kapci, topli narančasti ruž ili gloss... Sve ono što mojoj prijateljici Kristini savršeno pristaje.



Na slici dolje treba napomenuti da na desnom oku imamo umjetne trepavice u komadu i na gornjem i na donjem kapku, dok sam na lijevom oku izostavila trepavice na donjem kapku - jer ponekada s njima oko izgleda previše tužno i obješeno.

- 02:19 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 28.04.2009.

Make up za maturalnu večer

Ovdje sam pripremila nekoliko primjera koji mogu poslužiti kao inspiracija za maturalnu večer. Želim naglasiti da su ovo samo primjeri, te da ne mora nužno svakoj osobi pristajati određeni look. Naravno da postoji milijun varijacija na temu, ali ovo je moj osobni izbor top 5 trendy lookova za maturalnu večer.
Morala sam sama sebe ograničiti na 5 lookova jer ih ima toliko prekrasnih koji bi oduzeli previše vremena i prostora na blogu.

Look 1

Ovaj look će fantastično pristajati plavušama, pogotovo ako se usude nositi crveni ruž. Oči su naglašene crnim eyelinerom i sjenilom u zemljanim tonovima, te su dodane umjetne trepavice.

Look 2

Kod ovog looka se vidi kako se istodobno mogu naglasiti i oči i usne. Ovaj look će pristajati tamnijim curama (tamnije kose i puti). Korištene su nijanse boje crnog vina.

Look 3

Na ovoj fotki vidimo da su oči izražene eyelinerom, dok su usne u drugom planu. Izvrstan primjer za naglašavanje očiju. Rumenilo i ruž u ovoj nijansi bih rađe izostavila, ali eto, Dior je Dior.

Look 4

Ovdje imamo primjer prirodnog make-upa koji odlično dolazi do izražaja s ovakvim glamuroznim stylingom i haljinom. Iako se radi o večernjem make-upu, ipak se glamurozna pojava može naglasiti i s "laganijim" make-upom.

Look 5

Odličan primjer za plavuše i djevojke svjetlijih nijansi kose i tena (pod uvjetom da je ten tople nijanse). Metalic zlatnim sjenilom u kombinaciji sa smeđim nijansama postigla se dubina oka (uključujući i umjetne trepavice) dok su usne naglašene lip glossom. Treba obratiti pažnju i na blistav ten koji je postignut shimmerom tople nijanse.

- 16:46 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.04.2009.

Iva, prekrasna izvana i iznutra...


Nakon što sam vidjela njene fotke na Face-u (kojih ima oko 450, ako se ne varam!) zamolila sam svoju prekrasnu frendicu s faksa da dođe do mene kako bi se šminkale i fotkale za moj portfolio. Moram priznati da sam se nadala ovako dobrim fotkama jer je jako fotogenična, ali unatoč svojoj ljepoti nije mi dopustila da je fotkam za onu famoznu sliku "prije", stoga možete vidjeti samo fotku "poslije" koja svakako govori više od riječi.



Odlučile smo se za pinky look koji smo skužile na jednoj reklami (neka mi oproste kolege marketinški stručnjaci što koristim tiječ reklama,a ne oglašivačka poruka) na kojoj se nalazi Penelope Cruz, identično našminkana.



Koristila sam paletu boja koja odgovara bojama trešnjinog cvijeta, te stabla na kojem se nalazi (dakle smeđu s primjesama brončanih odsjaja, te sedefasto svijetlo ružičastu)
Opet sam imala sreću i radila s jednim prekrasnim, mirnim i staloženim modelom (sve odlike koje profesionalni modeli valjda po defaultu nemaju he he), što je rezultiralo pozitivnom i opuštenom atmosferom, što se vidi i na krajnjem rezultatu. Mislim da smo obje jednako uživale u čarobiranju, stoga Iva hvala ti!

- 00:56 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Twisted sister

Napokon sam uhvatila sestru kada je imala slobodan dan od faksa i izčarobirala je. Obzirom da je ona jedna mlada samouvjerena dama,
dopustila mi je da je fotkam i prije šminkanja. Tako da se u ovom slučaju stvarno može vidjeti sva čarolija koja stoji iza makeup-a.



Nisam pobornik šminkanja nakon kojeg će osoba reći: "Super me je našminkala, ni rođena majka me nije prepoznala!" tako da dosta štedljivo koristim fondation.
Odlučile smo se za jedan klasični, lady look, a sisterka je bila oduševljena glamuroznim umjetnim trepkama kojima je mahala uokolo.
Malo smo se pozabavile i oko stylinga, a moj najdraži je odgovoran za snimanje ove fantastične fotke.



Što se tiče makup-a, nakon što sam pripremila kožu i nanijela podlogu, koristila sam dvije nijanse sjenila: medium brown, te matt beige. Obrve sam počupala, oblikovala prozirnim gelom (zalizala :)) i popunila olovkom. Obraze sam sredila s ružičastim rumenilom, a na usne nanijela prozirni lip gloss. Sisterka je bila super model, nije se previše vrpoljila, te je bila jako strpljiva, što mi jako pomoglo, pogotovo prilikom nanošenja eyelinera.


- 00:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

utorak, 21.04.2009.

Tekući puder

Foundation (tekući puder, podloga ili ten) može se pojavljivati i u drugim oblicima: sticku, kremi, pjeni, ali se svi koriste na jednak način.
Po gradu svakodnevno viđam žene s promašenom bojom tena, ili su preružičaste ili narančaste, često su pretamne u licu, ili im tekući puder liči na masku. Stoga ponosno objavljujem:

5 pravila za određivanje prikladne nijanse foundationa:

1) Odrediti da li smo "topli" ili "hladni" tip - odn. da li nam je koža žućkaste (bež) nijanse ili ružičaste (u biti možemo biti i neutralni - to je nešto između)
2) Nanijeti ten na područje između lica i vrata, te razmazati (zapamtiti br. testera)
3) Izaći izvan trgovine na prirodno svjetlo i pogledati se u malo ogledalce koje valjda svi furaju u torbici, osim mene
4) Odabrati točno onu nijansu koja je između nijanse lica i vrata, najčešće malo svjetlija nijansa od tona na licu i malo tamnija od tona na vratu.
5) Ne zaboraviti da se nijansa tena mijenja, ovisno o godišnjem dobu i izloženosti sunčevim zrakama
6) Ne koristiti tamnije nijanse podloge kako bismo izgledali preplanulo, najčešće takvi pokušaji izgledaju kao promašeni pokušaji pronalaska odgovarajućeg pudera. Za takve svrhe bolje se poslužiti bronzerima.

Možda se čini komplicirano, ali kada jednom odredimo što nam pristaje, više nema problema s određivanjem nijanse tekućeg pudera.

Big NO NO: nijansu foundationa ne isprobavati na koži ruku i sl. jer pigmentacija na tim dijelovima tijela ne mora biti (i u najviše slučajeva nije) jednaka onoj na našem licu. Nijansu ne određivati pod umjetnom rasvjetom jer ona može promijeniti izgled nijanse.




- 22:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 20.04.2009.

Njega kože i njena priprema za šminkanje


Ukratko: zdrava koža je lijepa koža, nanošenje šminke može je zaštiti i pomoći joj da se osjeća bolje, ali i ugroziti je, pogotovo ako se susrećemo s problematičnom kožom koja pokazuje različite reakcije na nanošenje šminke (akne, crvenilo, osip...).

Problematična koža, sklona prištićima i aknama čestim nanošenjem podloge i pudera se zagušuje i postaje još više problematična, što rezultira "začaranim krugom" prekrivanja nepravilnosti i njihovim novim nastajanjem. To je čest problem mladih djevojaka s nečistom kožom koje se jako trude sakriti sve nepravilnosti.
Koža je naš najljepši organ, ona je živa, diše, te je treba i tretirati na takav način. Stoga ne treba pretjerivati s nanošenjem bilo kojeg proizvoda.

Najbolje pripremljena koža za šminkanje je upravo njegovana koža.
Prije šminkanja koža bi trebala biti hidratizirana (i masna koža može biti suha) i glatka - na njoj treba redovno (ali ne prečesto) raditi piling.

Najbolji piling ne nalazi se niti u jednoj tubici koju kupimo, nego je, naprotiv, besplatan. Piling se na najbolji način obavi pljuskanjem tople vode po licu više puta, dok se koža ne omekša, a zatim nježnim "ribanjem" cijelog lica pamučnim ručnikom koji smo prethodno oprali BEZ upotrebe omekšivača za tkaninu. Pri tome treba obratiti pozornost na dijelove poput nosa, liniju kose i sve one dijelove na kojima možemo primjetiti "ljuskice" stare kože. Piling je iznimno važan jer nanošenjem podloge "ljuskice" postaju jako vidljive, a štete i dobroj hidratizaciji.

Hidratantnu kremu bi tebali nanositi svakodnevno, a pogotovo prije nanošenja makeup-a jer će "žedna koža" brzo upiti sve sastojke iz podloge, te uništiti njen vizualni dojam. Također se i sama koža osjeća ugodnije i manje zategnutom nakon što se na nju stave slojevi podloge (tekućeg pudera) i pudera u prahu.

Ne treba zaboraviti njegu područja oko očiju posebnim preparatima za to osjetljivo i tanko područje.

Uloga tonika nije ništa manje važna: naime, nakon skidanja stare šminke (npr. sredstvom za čišćenje) kožu treba tonizirati da se ukloni sav kamenac iz vode i ostaci mlijeka za čišćenje koji bi umanjili trajnost novonanesene šminke. Tonik bi uvijek trebao biti bezalkoholni.

Najpogodnija za šminkanje je suha koža, jer ona luči jako malo sebuma koji je "neprijatelj" makeup-a. Zato treba koristiti oil-free dekorativnu kozmetiku, pogotovo ako šminkamo masnu kožu. Oil-free (bezuljna) sredstva su postojana, tj. omogućavaju dulje zadržavanje podloge na koži.
Suhu kožu možemo tretirati i masnijim kremama i dekorativnim preparatima.

Svakodnevne navike koje treba primjenjivati kako bi koža uvijek bila zdrava i lijepa:

* Pravilna prehrana (voće, povrće, zelenjava...), uključujući konzumiranje min. 8 čaša vode dnevno
* Ne koristiti sapun za pranje lica, nego specijalizirani proizvod koji odgovara tipu kože.
* Zaštititi kožu od sunca kvalitetnim proizvodom, čak i na ostalim dijelovima tijela (ruke, vrat, dekolte...)
* Prestati ili bar smanjiti pušenje, alkohol i "kvarcanje"





- 21:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.04.2009.

Ljepota je (ne)prolazna


Pokrećući ovaj blog bila sam motivirana svojom ljubavlju za makeup-om, te željom da je proširim na sve one koji su poput mene očarani ljepotom.
Ovaj blog će biti posvećen jednoj jedinoj stvari, a to je ljepota u svim njenim oblicima.

Kao što je moj dragi učitelj Boris Čavlina rekao:
"Profesija make up artiste je prelijepa, interesantna, kreativna, uzbudljiva, nepredvidljiva, stresna, kompetitivna, iscrpljujuca, izludjujuca cak, ali unatoc svemu tome nadahnjujuca i prepuna zadovoljstava."

Sve te osjećaje može pokrenuti malo šminke na pravom mjestu, stoga želim približiti vrhunsko šminkanje i tajne profesionalnog makeup-a svima zainteresiranima za ljepotu koji žele još više istražiti potencijale u tom segmentu. Ovaj blog nije zamišljen kao isključivo suhoparno naglabanje o šminkanju, nego o umjetnosti makeup-a, koja je kao i svaka umjetnost vječna, unatoč kratkotrajnosti njenog fizičkog oblika.

Make-up nam omogućuje da se bolje osjećamo, te da naša stvarna ljepota izađe na površinu. Svi smo različiti i pomalo opterećeni svojom vanjskom pojavom, ali "oprostiti si svoju različitost i slaviti je nevjerojatno je oslobađajuće" (cit: Kevyn Aucoin).

- 01:13 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>