subota, 24.04.2010.

Kako staviti umjetne trepavice? 3. dio

Ako se radi o parcijalnim trepavicama – ovdje popularno zvanim “čupercima” :)
1. Oprezno odvojiti čuperak od podloge; ovdje ga povlačimo upravo za dlačice. Skratiti ih na potrebnu duljinu.
2. Nanijeti ljepilo na krajeve čuperka – umočiti kraj trepavice u ljepilo i pustiti ljepilo da se malo prosuši.
3. Parcijalne trepavice nanosimo od vanjskog kuta oka prema unutra. One se također lijepe što bliže korijenu vlastitih.
4. Pojedinci nakon toga koriste uvijač za trepavice ili maskaru, no to osobno ne preferiram.

Na kraju savjetujem malo vježbe prije nego što se odlučimo “nositi” umjetne trepavice u javnosti jer je za njihovo pravilno nanošenje potrebna vježba, mirna ruka i dovoljno vremena. Neugodan osjećaj bockanja vrhova niti će ubrzo nestati (ako smo pravilno skratili i fiksirali trepavice), te nakon nekog vremena umjetne trepavice najčešće nećemo ni osjetiti.



Moja iskustva s nekim markama:

"Fingr’s" pune trepavice mi se osobno nisu svidjele jer su jako plastične i znaju popucati, no zgodne su jer su vodootporne. Dosta su teške na kapcima i često djeluju umjetno.

"Essence" pune trepavice nude puno za svoju cijenu. Većini će biti predugačke (ovdje mislim na dlačice, ne na nit) a postoje (za sada) samo u jednom obliku.

"Ardell" pune i parcijalne trepavice su meni osobno najbolji zbor. Napravljene su od ljudske kose i zbog toga iznimno osjetljive na vlagu. Težina ovisi o njihovoj gustoći, no najčešće su ugodne za nošenje.

- 18:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Kako staviti umjetne tepavice? - 2. dio

Ako se radi o umjetnim trepavicama “u komadu” – ovdje ih nazivam punim tepavicama:
1. Paziti na koji način se pune umjetne trepavice vade iz kutijice/etuia. Ne treba ih čupati za dlačice nego uhvatiti za krajeve niti i lagano odvojiti od podloge.
2. Nakon što se izvade iz kutije trepavice je potrebno prisloniti uz vlastite te ocijeniti njihovu poziciju i odlučiti o eventualnim “rezovima”. U ovome podosta pomažu ostaci ljepila na punim trepavicama kojima su one pričvršćene za podlogu u kutijici. Paziti da lijevu punu tepavicu fiksiramo na lijevo oko, a desnu na desno jer nisu jednake.
3. Duljinu i dužinu umjetnih tepavica ponekada je potrebno skratiti. Ovaj posao se najbolje obavlja oštrim škaricama za nokte. Potrebno je naglasiti da se duljina skraćuje na onom kraju trepavica koji će nakon fiksiranja doći na valjski kut oka.
4. Primite umjetne trepavice pincetom. Ovo često omogućuje bolju kontrolu nego korištenje prstiju. No, prilikom osobne upotrebe ovaj naputak ovisi o individualnim preferencijama. Npr. u profesionalnom radu koristim pincetu, a sebi osobno ih fiksiram prstima.
5. Trepavice se, u pravilu, nanose nakon što je kompletiran cjelokupan make-up na području očiju. Dakle, nakon sjenila, glittera, olovke, tuša, maskare…
6. Nanošenje dovoljne količine ljepila na nit je prava umjetnost i potrebno je malo vježbe da se usavrši. Ovisno o vrsti ljepila, potrebno je određeno vrijeme da se ono malo osuši, no ne previše. Bitno je napomenuti da “prosušivanjem” ostavljamo malo mjesta za manevriranje nakon što trepavice u komadu prislonimo uz svoje. Naime, prosušeno ljepilo instantno zalijepi trepavicu pri kontaktu i ne ostavlja mjesta za bilo kakve promjene pozicije.
7. Umjetne trepavice se lijepe pri korijenu vlastitih, dakle, ne na kožu kapka, nego za vlastite trepavice što je moguće bliže njihovom korijenu. Dobra tehnika je prisloniti prvo središte niti, a nakon toga učvrstiti krajeve niti lijevo i desno.
8. Neki nakon fiksiranja opet nanose maskaru, to ovisi o preferencijama. Osobno se rijetko služim takvom praksom, eventualno ako mi se maskara previše osušila jer mi je ona potrebna kako bih “povezala” umjetne i prirodne trepavice u jedno raščešljavanjem.

- 18:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Umjetne trepavice - 1. dio

Umjetne trepavice su često nezamjenjiv dodatak makeup-u za posebne prigode i snimanja. Čak ako osobu krase dugačke i guste trepavice, umjetne uvijek daju “ono nešto” što se ne može postići maskarom. Ako zazirete od umjetnih trepavica nadam se da će vam sljedeći postovi pomoći u njihovom svladavanju ;)
Generalno gledajući postoje dva tipa umjetnih trepavica: one “u komadu”, te parcijalne trepavice (čuperci).
Trepavice u komadu (pune tepavice) zahtijevaju manje vremena za nanošenje, dok parcijalne omogućuju “popunjavanje rupa” i razne dodatne efekte.
Parcijalne trepavice se dijele na kratke (short), srednje (medium) i dugačke (long), a izrađuju se od sintetičke ili prave dlake, baš kao i pune trepavice.
Kada govorimo o punim tepavicama potrebno je naglasiti da postoji bezbroj vrsta ovisno o obliku, gustoći, boji, dodacima…. kao što je vidljivo na slici dolje



Mnogi smatraju pune trepavice “manje prirodnima” no danas postoje ultra prirodne i lagane pune trepavice s nevidljivom niti koje odlično zamjenjuju parcijalne (npr. Ardell invisibands) ili npr. br. 123 na slici gore.
Osobno rijetko koristim parcijalne trepavice, najviše zbog duljine vremena koje je potrebno za njihovo nanošenje, no one su dobar izbor za osobe koje ne podnose “težinu na očima” zbog osjetljivosti ili pak zbog nošenja kontaktnih leća jer se broj parcijalnih čuperaka može lako dozirati. Parcijalne tepavice se često nanose na donje prirodne trepavice u nedostatku punih namijenih specijalno za donje trepavice.



Obje vrste najčešće dolaze u crnoj boji, ali moguće ih je naći i u smeđoj, pa i bezbroj drugih “avandgardnih” boja, te s dodacima perja, kristalića, čipke, metalnih niti i sl.
Iako su kvalitetne umjetne trepavice za neke često velika investicija isplati se nabaviti ih jer se mogu koristiti više puta ako se s njima dobro rukuje, te ako se nakon nošenja pravilno uklone i pospreme.

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 10.04.2010.

Snow queen koncept

Ovaj koncept je inspiriran Tildom Swinton koja u filmu "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the wardrobe" glumi upravo Bijelu vješticu. Poznato je da Tilda Swinton baš i ne ljubi previše make-up, te uvijek nastoji izgledati što prirodnije (što ne znači da ne koristi šminku) te mi je to dalo dodatni poticaj da Bijelu vješticu pretvorim u svoju verziju Snježne kraljice s puno make-upa i glittera.
"Ledena kruna" (koju sam izradila od alu-folije i voska, te posula glitterom) je potpuno drugačija od one u filmu, a time i cijelo
izdanje ove sexy kraljice.






Nakon izdašne pripreme majstor kolorita Boris Kukec zabilježio je svojom kamerom ovu koloristički hladnu atmosferu koju je dočarala Maja Katić u prekrasnoj haljini Ateliera Hera.






- 13:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 06.04.2010.

Tečaj individualnog šminkanja

Ovaj post sadrži kratak program "Individualne make-up radionice" namijenjene osobi koja želi svladati osnovne tehnike osobnog šminkanja.



Dakle, osnova uključuje sljedeće:

1) Priprema lica za make-up (određivanje tipa kože, njegovanje kože...)
2) Uređivanje obrva (savršeni luk i boja obrve, tehnika, alati i samostalan rad)
3) Fondation - tekući puder (vrste proizvoda, individualni odabir nijanse, tehnika nanošenja i praktičan rad)
4) Korekcije (individualan pristup sjenčanju, vrste korektora, tehnika i samostalan rad)
5) Fiksiranje (puder u prahu, vrste proizvoda, tehnika, alati i samostalan rad)
6) Rumenilo (vrste proizvoda, odabir osobne nijanse, tehnika nanošenja i praktičan rad)
7)* Osobni DNEVNI LOOK (po izboru, npr. prirodni, nude...)
8)* Osobni VEČERNJI LOOK (po izboru, npr. smokey eyes, glitter, crveni ruž...)
9) Određivanje individualne palete boja (prema teoriji Angele Wright, znanstvenice na polju psihologije boja)

*) Osobni look, ovisno o izabranom, uključuje kompletnu izvedbu i praktičan rad, npr:
- Podloga (Fondation + korekcije + fiksiranje)
- Obrva u ovisnosti o look-u
- Sjenilo (odabir boje, tehnika nanošenja, vrste proizvoda...)
- Olovka za oči ili tuš (tehnika nanošenja, vrste proizvoda...)
- Maskara + tehnika nanošenja umjetnih trepavica (u komadu ili parcijalnih)
- Gloss, ruž, olovka za usta...

... i puno, puno zabave :)


- 12:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>