petak, 01.10.2010.

Oči poput leptirovih krila

Ovaj look svu dramatiku stavlja na oči, koje su obrubljene s čak četiri nijanse sjenila koje se protežu u obliku leptirovog krila. U unutarnjim kutevima očiju se nalazi tirkizno sjenilo sa sjajnim česticama koje se prema sredini kapka preljeva u modro, te završava prema vanjskim kutevima oka mat crnim sjenilom.
Obrva je malo naglašenija nego inače blond olovkom (izuzev ako se radi o crnkama koje mogu «podnijeti» i smeđu olovku za obrve). Oko je obrubljeno crnom olovkom koja je nanešena i utrljana uz sam korijen trepavica koje su premazane crnom maskarom kako bi izgledale gušće i punije. Ispod same obrve nalazi se toplo bijelo sjenilo kao highlight.



Premda se čini jako zahtjevnim za izvedbu, ovaj look to zapravo i nije jer je podloga lagana i prozračna ali mat, bez rumenila i bez naglaska na usnama koje za ovu priliku mogu biti premazane prozirnim sjajilom ili običnim balzamom za usne. Iako je crno sjenilo zahtjevno za nanošenje najbolji rezultati će se postići ako ogledalo stavimo na stol i nagnemo se glavom prema naprijed kako crni prah ne bi padao po jagodicama.
Varijacija se može napraviti i s mat sjenilima na koje naknadno nanosimo gliter u prahu ili gelu, a u nedostatku istoga uvijek možemo uzeti sedefasta sjenila koja također proizvode efekt «leptirovih boja».

- 14:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>