Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makeupart

Marketing

Tekući puder

Foundation (tekući puder, podloga ili ten) može se pojavljivati i u drugim oblicima: sticku, kremi, pjeni, ali se svi koriste na jednak način.
Po gradu svakodnevno viđam žene s promašenom bojom tena, ili su preružičaste ili narančaste, često su pretamne u licu, ili im tekući puder liči na masku. Stoga ponosno objavljujem:

5 pravila za određivanje prikladne nijanse foundationa:

1) Odrediti da li smo "topli" ili "hladni" tip - odn. da li nam je koža žućkaste (bež) nijanse ili ružičaste (u biti možemo biti i neutralni - to je nešto između)
2) Nanijeti ten na područje između lica i vrata, te razmazati (zapamtiti br. testera)
3) Izaći izvan trgovine na prirodno svjetlo i pogledati se u malo ogledalce koje valjda svi furaju u torbici, osim mene
4) Odabrati točno onu nijansu koja je između nijanse lica i vrata, najčešće malo svjetlija nijansa od tona na licu i malo tamnija od tona na vratu.
5) Ne zaboraviti da se nijansa tena mijenja, ovisno o godišnjem dobu i izloženosti sunčevim zrakama
6) Ne koristiti tamnije nijanse podloge kako bismo izgledali preplanulo, najčešće takvi pokušaji izgledaju kao promašeni pokušaji pronalaska odgovarajućeg pudera. Za takve svrhe bolje se poslužiti bronzerima.

Možda se čini komplicirano, ali kada jednom odredimo što nam pristaje, više nema problema s određivanjem nijanse tekućeg pudera.

Big NO NO: nijansu foundationa ne isprobavati na koži ruku i sl. jer pigmentacija na tim dijelovima tijela ne mora biti (i u najviše slučajeva nije) jednaka onoj na našem licu. Nijansu ne određivati pod umjetnom rasvjetom jer ona može promijeniti izgled nijanse.






Post je objavljen 21.04.2009. u 22:49 sati.