fish!
fish!
square square
srijeda, 27.04.2005. - 22:53
..wishing tree..

Diveći se bezbrojnim nijansama zelene kojima je zimzeleno i tek prolistalo bjelogorično drveće ispunjavalo put od tramvajske stanice do moje zgrade, uživala sam u proljetnom danu.

U stanu, štiteći se roletama od sunca, vladala je sumorna atmosfera. Upalila sam televizor, slušajući kako se čestice zvuka obijaju o čestice tišine, a onda, ispunjavajući prostoriju, postaju sve gušće i obavijaju tišinu svojim nevidljivim tjelesima, prikrivajući je od nevještog uha.

'Umro je..', glas joj je drhtao, suze su samo snagom volje ostajale s unutrašnje strane očnih kapaka. Ponekad poželim da sam toplija, otvorena osoba. Da mogu zagrliti majku i reći da mi je žao što je umro obiteljski prijatelj, otac moje prijateljice. Žao mi je. Nevjerica potiskuje žalost, želim gledati televiziju. Ipak, razgovaramo. Ne nalazim riječi utjehe, ne nalazim načina da prihvatim činjenicu da ga nema. Prolaznost se čini tako nestvarna, neprimjetna, podmukla. Prolaznost vremena, života, tv programa, godišnjih doba, insolacije, zelenih listova, sreće, ljubavi, tuge.

..

Vozila je polako. Išle smo na koncert, kasneći samo nevjerojatnih 15 minuta. Obasjane bijelim svjetlom onih koji su nam dolazili u susret, i crvenim onih koji su odmicali, gledajući nas u retrovizoru.

Je li ovo u redu?
Opijala sam pitanja rezultatom interakcije pivskog kvasca i hmelja. Ipak, likovi čije sam obrise pokušavala zamutiti, čije sam lice htjela sakriti u pivskoj pjeni, uporno su me gledali. Bendovi su se izmjenjivali na pozornici. Boce su prelazile put od šanka do stola, odmarajući privremeno svoje dno na drvenoj podlozi, da bi onda nastavile pustolovinu, osjećajući se sigurno u mojoj ruci. Ne, nisam bila pijana, zaspala sam potpuno trijezna-iscprljena petim uzastopnim izlaskom i još jednom loše prospavanom noći.

..

'Moram mu promijeniti vodu', zaključila sam izvlačeći se lijeno iz kreveta. Jutarnje zrake plaho su se probijale kroz oblake, nagoviještajući još jedan prekrasan dan, dan zelenih nijansa i slatkastih cvjetnih mirisa. 'Ovidije, mahni perajom za dobro jutro, o molim te budi živ' Mecenije je onaj koji me iznenadio više od živahnog Ovidija, koji vjerno posti već 15.dan. Njegovo beživotno tijelo plutalo je u mutnoj vodi.
Nevjerica- taknula sam nepomično tijelo.
Prolaznost- vrijeme se cijedilo kroz uski prolaz kozmičkog pješčanog sata dok se narančasto tijelo polako približavalo početnoj točki – površini. Repna peraja lagano je lelujala, prateći jedva primjetno gibanje netom uznemirene vode.

Nestao je, slijedeći putove prethodnika, do vječnih plivališta.

..

Diveći se bezbrojnim nijansama zelene kojima je zimzeleno i tek prolistalo bjelogorično drveće ispunjavalo put od tramvajske stanice do moje zgrade, uživala sam u proljetnom danu.
Među tamnozelenim iglicama procvjetalog bora, smjestila se porodica bubamara. Nježno, pazeći da ne poremetim mirnoću borove krošnje, premjestila sam jednu na svoj dlan. Začuđeno je ispitivala svaki utor, a onda se smjestila na jagodicu mog prsta, i raširila krila.
Konfuzne misli počele su se sramežljivo odmatati, oblikujući želje, strahove, nade, i polažući ih na slabašna krila hrabrog kukca.

'O, poleti! Želim.. '




LoSoSs vOLi kOMenTaRe (17) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
ponedjeljak, 25.04.2005. - 18:02
..give me a sign..

U petak sam se našla s frendicom (koja ovaj put nije izašla u zelenoj pidjami, hihihi =p) u kvartu, poradi primopredaje cedeja koji mi je nadasve velikodušno spržila (hvaalaaa).. Čemu ovaj uvod? Nemam pojma..

Uglavnom, srela sam vjeroučiteljicu iz osnovne. Onu vjeroučiteljicu koju se jedinu čuje u 9 i po ujutro u crkvi, i koja prijeti djeci tako da ova ostanu do kraja zadnje pjesme.. a djeca (prestrasenog pogleda) bježe iza njenih ledja..hihi Svejedno, bila mi je draga u osnovnoj.. mora da je prije bila manje agresivna (ko bi ga znao)

-O, dobar dan, kažem ja.
-Dobar dan, kaže ona razdragano..
-Kako ste?
- Dobro, kako si ti? Jesi uspjela upisati ono što si htjela.. novinarstvo?
- Er.. da, biologiju.
- Ne vidjam te nešto u zadnje vrijeme
- Pa..ne idem baš u osnovnu..sad sam na faksu (?)
- mislim, nedjeljom
- aha, pa ne idem ni u crkvu nekako baš pretjerano ono u zadnje vrijeme kao znate
- to nije dobro.. bog je naš prijatelji spasitelj..
-(..gledam nebo..cvijeće..) aha
-..i on će ti uvijek pomoći..
- (prolazi auto koji me skoro zgazio)aha
-.. možeš mu se obratiti, i on će te čuvati..
-aha
- probaj dolaziti u crkvu..
-aha
- dobro, vidimo se onda
- aha
- joj, jesi to ti kupila bedževe na torbi?
- aha
- želiš li možda onaj sa svetim ocem?
- (?) ovaj, pa imam sad bedževa..ali kad izgubim koji, budem vam se ja javila..da..
- dobro, zlato.. dolazi onda u crkvu.. hvaljen isus
- aha, navijeke

Čudnog li susreta i naporne li žene, mislim si i ja.. i što će mi pobogu bedž sa svetim ocem?! Misli mi prekinuše crkvena zvona.. Spooky.. sjetih se da je podne.. Odem u dućan po sladoled..s radija trešti 'Aleluja aleluujaaaaaaa'.. (?!?) MIslim, jesu to neke poruke???

Stanje na tekućem računu 666kn ( i 99 lipa), brojac posjeta na 6666..

a ja imam krize identiteta i čudne misaono-depresivne faze .. ?...
nešto nije u redu..


I boce sa porukom lutaju svemirom
Umjesto rijeci ti nose miris mjeseca


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (21) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
petak, 22.04.2005. - 19:11
..the amazing adventures..part2

zasto je bitno slijediti putokaze? (takodje dostupno: intro , part 1 )

Zaboravimo na čas Jozu a.k.a. dr.Nauplija, i zamislimo da je divan dan.
E pa, na takav identičan dan Helga i Helix poslali su Jelenu (ovo ime nije pretjerano bitno, obzirom da se mijenja par puta..) po dvije litre flaširane vode marke Bunar. Jelena je veselo hoduckala ulicom uživajući u mirisu svježe pokošene trave.
Taj isti miris drugačije je djelovao na europske pčele medarice u dvorištu pčelara Alberta. Živčane zbog pms-a kojeg su upravo grupno proživljavale, miris svježe pokošene trave posebno ih je iritirao.
Ništa ne sluteća Julija (to je zapravo i dalje Jelena, ali joj se spontano promijenilo ime), postala je objekt divljačkog napada europskih pčela medarica čim se približila Albertovom dvorištu. Prizor je bio prestrašan da bi se detaljno opisivao.
Pčele medarice progonile su sada uspanićenu Juliju sve do kuće Joze, a.k.a. dr.Nauplija (sada se možemo prisjetiti tko je dr.Nauplij).

Od našeg zadnjeg susreta s dr.Nauplijem (toga smo se sada prisjetili, jel) prošla je već koja godina. Sad je njegovo dvorište izgledalo poput zapuštenog biljnog groblja iliti loše održavanog divovskog otvorenog herbarija. Pčele medarice tamo nikada nisu zalazile zbog straha kojeg su im usadile horror-priče pričane u košnici za dugih zimskih noći.

Šokirana prizorom Jozinog a.k.a. dr.Nauplijevog dvorišta, a i zbog dugog trčanja, Julija je bila bez daha. Zbog pomankanja kisika u mozgu bila je malko ošamućena, a ako tome pridodamo i fizičku iscrpljenost i šokiranost, jasno je da nije bila baš prisebna. Jedva je pronašla put do kuće, skrenuvši par puta u krivu ulicu, i ne kupivši ni jednu litru Bunar vode.
Nadala se da su Helga i Helix u redu.

Utrčala je u dnevnu sobu gdje su Helix i Helga mirno ispijali popodnevni čaj. Bila je još uvijek bez daha. Pričekala je povratak daha, a onda je njim (dahom), ispričala Helgi i Helixu o upravo viđenom prizoru. Pazila je da ne ide previše u detalje, jer ipak su HElix i Helga vrlo povezani s biljnim carstvom.

Nakon što su saslušali Julijino opširno prepričavanje («Progonile su me pčele, pa sam došla do jednog dvorišta di ima puno..oštećenih biljaka»), Helga i Helix su se pogledali, i odlučili ispričati Juliji cijelu priču.


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (16) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
četvrtak, 21.04.2005. - 20:17
..ovisna?!?!?!?!..

Ne, uopće nisam opsjednuta ekranima.. Ovaj tjedan nemam faksa pa sam odlučila napraviti nešto korisno od svog života..

Rezultat:
blog-zaostaci>nadoknadjeni,
svi iole gledljivi tv-uraci>pogledani;
sve negledljivi tv-uraci>isto pogledani;
egzistencijalna pitanja>postavljena,
neegzistelcijalna ali takodje bitna pitanja>postavljena;
ići doktoru po recept za lijekove>išla;
vidjela doktora (mladog, slatkog, sa dalmatinskim naglaskom)>ne; čula njegov glas>ne;
htjela provalit kroz prozor da ga vidi>da
opsjednuta>da
kad se vratila doma opet na internet>da
odgovore sažela na jednu dvoslovnu riječ>da

nego, osvrnimo se na bitno.. Jučer sam gledala Poltergeist na hrt2. Jel to neko gledao??

special edition:LosoSsove filmske kritike--the bitna pitanja:

* zašto bi neko djetetu kupio onako ružnog klauna?
* zašto roditelji uopće kupuju djeci velike ružne igračke (npr.spooky klaunove)?
* zašto sva američka djeca nisu slijepa kad gledaju televiziju s nosom uz ekran?
* zašto sam morala odslušat kompletnu himnu baš svaki put kad su prikazivali kraj programa?
* zašto klinac cijelo vrijeme ima blentavu facu?
* zašto istraživač, nakon 'idem nać jel ima šta za jelo' izjave, uzima baš odrezak iz frižidera? mislim, kaj mu nije neugodno iz tuđeg frižidera uzet odrezak i ići ga peći u tavi u 2 ujutro?!?
* kako je znao di se nalazi tava?
* kako su, kopajući 5 metara dubok bazen u dvorištu, uspjeli ne primijetiti da im se kuća nalazi na starom groblju?
* ko izmišlja dijaloge?
žena: idem ja po moje dijete
majka: ne, idem ja
žena: ali ti to nisi nikad radila
majka: nisi ni ti
žena:imaš pravo. odi onda ti

(?!?)
* zašto je prestala padat kiša dok je šef od Bena (ili kako se već zove) gledao kako kuća nestaje u ..imploziji?
* zašto je kasnije opet počela padat kiša?
* što je Benov (?) šef uopće radio tamo?
* zašto se uvijek strašne stvari događaju dok je kiša? šta, dok je sunčano, duhovi koji otimaju djecu i stavljaju ih u televizor ne mogu opsjedat kuću or what?!

ta, i mnoga druga pitanja mučila su me sinoć..oko 2.. onda sam još gledala emisiju o majmunima u nekoj prašumi..
tek toliko da dokažem da nisam ovisna o ekranima..

damn.. gubim se..
printam predavanja o algama i gljivama i printer opet ima napadaje..
ne rojim više koliko sam sati ovdje.. možda me proguta ekran..
strahujem..
strepim..
ako noćas bude oluja i ogroman ružni klaun se stvori u mojoj sobi i počne me opako gledati.. ne znam..
ako me ne bude, pozovite malu ženu koja govori čudnim glasom i glumi da je faca, pa da me ona izvuče iz medjusvijeta..ili da pošalje moju mamu..
..overdose..

Ovidije i dalje ne jede.. brinem se.



LoSoSs vOLi kOMenTaRe (21) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 20.04.2005. - 17:42
..vremeplov..

Radnja se odvija u nedjelju, 17.04 ..

Lososs ima besplatni telefon nedjeljom pa taj dan opsjeda ljude prepričavanjem svojih zgoda i nezgoda (trajanje-pola sata/razgovor) =)) (ne, ja sam inače šutljiva osoba =))

-Da, idemo ovaj utorak u kset..

pogled pada na zidni kalendar

-hahaha, kako sam glupa! na kalendaru mi stoji 08.04!!

(prebacuje oznaku na nedjelju 10.04)
(..super! još 6 dana do Yegulyinog rodjendana pa joj stigne poslat cestitku.. zakon!..bas ce se iznenadit )

-evo, popravila sam! kaj sam ono pričala? aha, da, ovaj utorak..ne, čekaj, to je krivi datum.. fuck!! (uznemireno) pa Liarsi su trebali biti u nedjelju, 14.04 (?!podsjecam da je na kalendaru sad 10.4) To sam propustila.. ma nemoguce.. ček da pogledam program..

(gleda program..)

-Kaj?? (Preneraženo) Kaže da su Peach pit i Polja lavande 15.04! KOji idioti!! Pa to je bilo ovaj petak, ne idući! hahaha! promijenili su datum koncerta a u programu ostao stari datum! Pa ljudi će se zbunit!!

(još uvijek ne sumnjajući u svoje zaključke, gleda opet na kalendar..)

- E, pa kaj nije danas 10.04? (sumnja, umjereno)
- Ne

(sumnja intenzivnije)

-Aha, a danas je 18.04! Kak sam glupa! (?!)

(gleda na zid--piše:statistika:18.04)

-AAAAA!! Pa danas mi je bio ispit!!! (?!)

(shvaća da se ispiti ne održavaju nedjeljom)

-Pa danas je 18.04!!
(pljesk pljesk)

(oke, LOL..gledam u ovo i skužim da JOŠ UVIJEK ne znam koji je datum..oke, idemo ponovo: nedjelja je 17.04) =))

Mogu samo reći da nisam ništa pila od petka* i da sam se u subotu i nedjelju spontano probudila u 9 ipo. To nije normalno.
*ispričavam se Sjajno koja bijaše s druge strane telefonske žice =)*


*ova izjava o nepijenju nije posve točna.. mislim.. nisam ništa pila od petka.. do vremena kad se vodio ovaj inteligentni razgovor.. a onda smo jučer Zubalo, Fikuss i ja išle u Kset, da bi ispalo da je na ulazu 10kn skuplja karta da bi na kraju završile u Route 66 di je neka penzija svirala i to počinjući svaku pjesmu s 'jen dva tri i-' pa onda udri neki uspavljajući ritam, al sve je ok jer sam ja dobila dvije besplatne velebitske što je bilo malko previše pa sam danas malko isto tupava,, =)))

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (16) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
subota, 16.04.2005. - 23:48
..lješnjak..

Prstima prelazim po vlažnim zidovima, uvjerena da negdje postoje vrata, prolaz, rupa, barem pukotina. Noktima, izgriženim do kože, pokušavam sastrugati sloj vapnenca, nesposobna pronaći izlaz.
Tražim riječi, želim vikati; ne znam.Čujem samo nju- pjesmu koja neprekidno svira u pozadini. Sablasno tiho. Prigušeno.
Grčim se. Padam. Grozničavo opipavam pod tražeći svoje oči. Halapljivo udišem ustajali zrak tražeći svoja pluća.

Slike. Trzaji slika. Bljeskovi. Noćas sam sanjala..ne..noćas?.. čekaj.. sjećam se..mutno..nejasno..diši..dišem..udahni..prokletstvo, udahni

Hladan pod lijepi se za moja izubijana koljena. Mučnina me obavija kao pljesnivi puding od vanilije, uvlačeći svoje zeleno bijele pipke i stežući mi utrobu. Hladnoća se uvlači u svaku stanicu moga bića, zaustavljajući čak i najupornija krvna zrnca. Tresem se na prljavom podu dok me Usamljenost udara teškom cipelom.


Silovito se odmičem. Hodam unatrag, polako se udaljavajući, a onda trčim. Bježim. Ostavljam bezličnu masu zgrčenu na hladnom, prljavom podu, samu i u mraku.


Skrivenu iza šarenica boje lješnjaka.

Zjenice su tako tamne.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (19) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 13.04.2005. - 13:42
..the amazing adventures.. part1

pa kaze:ko je meni ukrao peraju?? (Još uvijek se ne zna čije su to čudnovate pustolovine, ali se zna da je prošlo par godina od zadnjeg susreta s nesretnim znanstvenikom/studentom (nije definirano)).

Daklem, Jozo (to je taj) je, nakon obilatog ručka, sjeo ispred televizije, uz špinat s mlijekom kao desertom. Špinat s mlijekom postao mu je obavezan dio svakog ručka-ako ne kao prilog, a ono kao desert.
U međuvremenu je u dvorištu uzgojio plantažu špinata, a gostinjsku sobu trajno je prepustio Eufraziji.
Eufraziju je svojevremeno našao polumrtvu uz cestu koja je vodila od Jurkovića do Stilabića-dva sela kroz koja je prolazio jedne zime, u sklopu 'turneje kroz sela'--eventa koji je sam organizirao (i bio jedini sudionik). Eufrazija je bila još mlada i, onako polumrtva, nije pružala preveliki otpor dok ju je stavljao u prtljažnik.
U gostinjskoj sobi joj se očito sviđalo, jer je redovito jela slamu koju joj je donosio, i uskoro je stasala u pravu mlijekodajnu kravu. Neizmjerno su se zbližili i Eufrazija mu je svakodnevno rado davala mlijeko koje je on onda jeo sa špinatom.

Dok je, uz Oprah na televiziji, uživao u zelenom desertu, netko je pozvonio na ulazna vrata. Na brzinu je utrpao 'putnu' žlicu špinata u usta, i krenuo prema vratima. Zbog nagle promjene položaja (sjedeći u stajaći i, potom, hodajući), špinat se dezorijentirao i krenuo niz dušnik. Jozo je počeo divljački kašljati dok nije nesretni špinat ispljunuo na gardenije koje su, ništa ne sluteći, rasle pokraj njegovih vratiju. Da stvar bude čudnija, na vratima nije stajao nitko.
Cijelu situaciju uzrokovali su špinat i biljni virusi u njegovom organizmu, koji su udružili svoje telepatske moći kako bi konačno učinili ono što su odlučili učiniti pri prvom susretu (međusobnom).

Jozo se počeo grčiti, gardenije su počele venuti, stvoren je
..
..
(dramaturška napetost)
..
..
dr.NAUPLIJ
!
!
!

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (12) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 10.04.2005. - 05:29
..save me from myself..

Znaš li kako je..

..gledati u sunce
i zadržati tamu u pogledu

..ležati u kadi,
suhe kože i ispucalih usana

..udisati zrak
i biti bez daha

..nasloniti se na vjetar
i pasti u provaliju

..staviti ruke u vatru
i osjetiti samo hladnoću

..živjeti zatočen u trenutku;
slomljenih jarbola,
u oluji odbačenog medaljona

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (14) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
subota, 09.04.2005. - 16:19
..lososs u akvariju..

Oke ajde, nije akvarij nego akvarijus…

Ma prevara! Eto što je! Barbi mi je u čet popodne poslala poruku tipa 'ej!idemo ovaj petak u GAP, bit će baš super jer je studio 54 i naći ćemo se s ekipom iz srednje bla bla'. Ja napisala 'ok'. ONA naravno tvrdi da je napisala 'ej!idemo u petak u aq., mozda prezivimo ako se dovoljno napijemo, doci ce najvjerojatnije ekipa iz srednje'. I kome sad vjerovat? Napominjem da je to bio čet popodne, a ja nisam pila do četvrtka navečer! I još kaže da joj bilo čudno kaj sam tak brzo pristala.. Sumnjiva mi je nešto..

I tako došao petak.
Prvo pilates. Hejtam pilates. Kaže: "Legni na leđa, stisni trbuh uz kralješnicu (!), stisni koljenima lopticu da bude jajasta, digni guzu od poda, stisni guzu (!) ,i koljena(?), svjesno stisni mišiće (?), diši, titraj (!) ( hejtam titranje), stisni guzu, stisni trbuh, diši.." What the fuck? ( Krushko tebe i titranje i jajasti oblik lopte, krushkalo te svjesno stiskanje mišića! You go to hell and you die bi-etch! )

Preuranjena upala mišića, misao vodilja (must kill kuju s pilatesa ) i ja onda smo se uputile do Sjajno, gdje se okupila standardna bela ekipa u sastavu 2 ribe i 2 škorpijona. Jedna partija bele se pretvorila u tri partije i gomilanje praznih pifskih flaša na stolu i čikova u pepeljari. (2:1 za Barbi i mene-živjele škorpije hehehe) Onako vesele otperjale smo do akvarijusa..

Već na tamnom puteljku sam se uplašila za svoj život (i živote drugih, da ne ispadne sebična). Slijedila nas je spodoba u bijelom, što je najvjerojatnije bila plavuša u (ariel super bla bijelo) dizajnerskom kompletiću, al meni je izgledala ko veliki dlakavi gremlin. *eeek* Ondak sam u veceju vidila pregrozne roze cipele na petu koje se naprijed vežu (?!) *Extremno brzo triježnjenje od ugledanog užasa*


Razvoj događaja:

Target repa. Ne kužim ga apsolutno ništa.
*udara se random pifskom flašom po glavi u nadi da će samu sebe onesvijestit i probudit se na nekom rock koncertu*
Izbjegavamo najgljuplju curu iz srednje koja se valjda kurvala i bila misica škole i našla se slučajno blizu nas.
Nagovaram Sjajno da gura bahatu ružnu trebu koja gura mene..Sjajno i ja guramo bahatu ružnu trebu..
Promatram neku koja je zavezala maramu preko sisa (samo maramu) i onda joj ta marama ispada pa joj se vidi grudnjak pa ona to popravlja i upucavaju joj se pubertetlije.
Upucava mi se ćelavi lik bez zubiju koji smrdi po recikliranim pljugama i isparenom alkoholu.
Napada me pubertetlijad (uvjerena sam da postoji ova riječ) i nagovara da pipkam njihovog maloljetnog frenda. Kvocijent inteligencije 103,2. Bilo ih je 5. Ovo je zbroj.
Kradem nekom pifu (ko mu kriv kad ju stavio pokraj moje prazne flaše, hehe) i pravim se da je moja pa je grupno ispijam s curama.

Na kraju sam se trudila ne zaspat u tramvaju.. vegetirala.. treba propit me probudila..

Koja je pouka ove priče?

Pažljivo čitaj poruke!!

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (16) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
četvrtak, 07.04.2005. - 14:04
..the amazing adventures....intro..

ova slika nema veze s prichom =) -Sranje- promrmljao je kad je pogledao na sat.
Trebao je već biti na putu za labos.
-prokleta budilica- bacio je živčano sat na pod, na što je ovaj demonstrativno prestao raditi. Oke, nije bilo demonstrativno: zbog siline udarca ispale su mu baterije. (Whatever.. ovo nije ni bitno za priču. )

Opsovao je još par puta dok je bauljao do kupaone, tražio naočale po pretpranom stolu, udarao u namještaj (nije pronašao naočale pa mu vid nije bio najbistriji,jel)..
Psovao je i dok je trčao na tramvaj, i dok je čekao u Savskoj da se idiot u crvenoj Mazdi makne s tramvajske pruge pa da njegov limeni ZET-sluga konačno može krenuti dalje.

Upao je bez daha u labos i priključio se vježbama. Pažljivo je zakopčao kutu i navukao rukavice, iako je danas radio s biljnim virusima, potpuno bezopasnima za ljude.

I sad počinje zanimljiv dio--

Povukao je otopinu biljnih virusa u pipetu (sterilnu staklenu cjevčicu-za neuke) i-pipeta se zaštopala!
-Prokleti nedovoljno usitnjeni biljni dijelovi!
Odlučio je osposobiti pipetu. U tom procesu uvlačenja puferske otopine i pročišćavanja pipete, dogodilo se nešto nezamislivo, što će imati strahovite posljedice! Što? Popio je virusnu otopinu. Imala je okus po špinatu s mlijekom. (ovo NIJE osobno iskustvo, naglašavam. khm, glavni lik je muško =))

Odlučio je da će sutra, uz šnicle na naglo, jesti špinat s mlijekom. (ne, ovo nije THE posljedica)




LoSoSs vOLi kOMenTaRe (26) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
ponedjeljak, 04.04.2005. - 20:31
..urgh..


(nemam skener..primitivne tehnike precrtavanja.. =))


Koji popizditis danas!
Nakon cjelodnevnog pljuvanja po jucerasnjem kvalitetnom tv programu (sedmo nebo+ film iz ciklusa Danielle Steel--vrhunac patetike) dodje kolokvij iz avertebrata. A bas sam se krasno osjecala.. Bijah oduševljena pronalaskom istomišljenika("e, a onaj vrhunski krajnje patetičan, (tj. iskren, dubok, spontan i dirljiv) govor Bena Affleka --koji se u filmu originalno zove Ben i bas je gadan s onom retro zurkom-- kad sutkinja kaže 'can you take care of a baby, pa on pukne i kaze 'it's not A baby, it's MY baby' (ah) pa ga otac smiruje..ofkors dobije dijete" "e da da..ili ono--'poznajemo se tek 4 dana ali mislim da te volim' i ostale bljutave izjave" "aha, a jesi skužila da kapetanica Đejnvej i u ovom ekranskom uprizorenju ima istu frizuru?") i onda--paf!! Glupi kolokvij koji je trebao biti iz jednog podrucja al su ga eto oni proizvoljno malo prosirili.. Grrrr... MIslim, vdf?!?

Pouzdajem se u trusty brojalice (eci-peci-pec, en-ten-tore, i tome srodne) da me i ovaj put izvuku.. Jedino nisam bila sigurna treba li to na eliminaciju, ili je prvo slovo točno slovo.. Vidit ćemo.. O svemoguće božanstvo brojalica, učini da bude bar nešto točno.. *umilni pogled svemogućem božanstvu brojalica*
Prepuštanje nečemu da donosi odluke umjesto mene.. kada bi bar sve funkcioniralo na taj način..

Eugene, proklet bio, sigurno si ti svojim glomaznim negativnim vibracijama pridonio ovome! Ni korova nećeš dobit! Ništa!!! =p

Danas.. Već sat vremena nakon popijene kafe kljucala sam na predavanju iz genetike.. Sve što sam htjela bilo je sklupčati se negdje ispod stola i spavati. Na kraju sam crtala imbecilno izgledajuće čovječuljke i plave zečeve koji zamišljaju mrkvu.. pa sam htjela ukrasti imaginarnom plavom zecu imaginarnu mrkvu i mlatit se njom po glavi.. ili mlatit random susjeda dotičnom mrkvom.. whatever-glavno da vrijeme nekako prodje..

I onda kolokvij! I odluka o prestanku pušenja otišla u dim. Ajde, otišla je i prije kolokvija. Sutra ponovo..

Znam, koji laim post.. bit će bolje .. Krushk it, moram negdje ispucat frustracije.. ;))
A sad... skakutanje na ajerobiku.. (danas se ubacujem u kasniju grupu..u petak sam zaboravila ić pa su se nakupile negativne emocije..) sranje


UPDATE: nisam išla na ajerobik.. ne radi mi kuplung na autu-- više sile sigurno žele da ostanem doma gledat televiziju i rješavam frustracije uspješnom tehnikom *ubijanje zraka/kukaca/lavaboa/fleke na zidu/čarape/tave/daljinskog pogledom* =)

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (14) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
petak, 01.04.2005. - 17:43
..balkon, markeri, papiri, kafa i cigarete..

Prekrasan je dan. Ptice i sve ostalo. Sunce, povjetarac..vjetar koji puše i mlati pritvorenim vratima i prozorima. Stan duhova- vijore zavjese i tresu se rolete.
Rekla sam da neću pušit svih 30 dana u 4.mjesecu. Naglasak je bio na danima (dan= ima prirodnog svjetla; paljenjem prve lampe, svjetla, pali se i cigareta)

Mislila sam da ću izdržati..ali
Prazan stan zavjerenički šapće da me nitko neće uhvatit ako zapalim cigaretu. Čikovi iz pepeljare (ostatak aktivnosti bratovih prijatelja) namiguju pokazujući slobodno mjesto za moj čik. Kafa me zove da ju napravim i pijuckam,uz cigaretu. Same cigarete skrivene u tajnom pretincu torbice poskakuju od veselja sto će izaći na svjež zrak. Balkon dimenzija 2x0,5 metara na koji je brat vec smjestio fotelju i stolic (ne pitaj kako) vrišti da se odselim tamo i uživam u proljetnom zraku..i nikotinu. Antialergenske tablete kojima sam se našopala garantiraju da me neće uhvatiti alergija (na pelud i ostalo). Fotokopirane stranice i markeri podsjećaju me na nadolazeći kolokvij..sve je lakše uz cigertu.

..Sat pokazuje kako je vremena sve manje. Prazna boca vode asocira na boce razrijedjenog alkohola koje ću ispijati noćas. Razbucani krevet drži prodike o predavnju koje sam tako ležerno prespavala.
Kalendar na zidu..ima svoj svijet. Zaboravila sam prebaciti datum s 20.03.

Dosta je, selim se na balkon =)


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (15) - TinTa nA PapIRu - O_o


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>