Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lososs

Marketing

..the amazing adventures..part2

(takodje dostupno: intro , part 1 )

Zaboravimo na čas Jozu a.k.a. dr.Nauplija, i zamislimo da je divan dan.
E pa, na takav identičan dan Helga i Helix poslali su Jelenu (ovo ime nije pretjerano bitno, obzirom da se mijenja par puta..) po dvije litre flaširane vode marke Bunar. Jelena je veselo hoduckala ulicom uživajući u mirisu svježe pokošene trave.
Taj isti miris drugačije je djelovao na europske pčele medarice u dvorištu pčelara Alberta. Živčane zbog pms-a kojeg su upravo grupno proživljavale, miris svježe pokošene trave posebno ih je iritirao.
Ništa ne sluteća Julija (to je zapravo i dalje Jelena, ali joj se spontano promijenilo ime), postala je objekt divljačkog napada europskih pčela medarica čim se približila Albertovom dvorištu. Prizor je bio prestrašan da bi se detaljno opisivao.
Pčele medarice progonile su sada uspanićenu Juliju sve do kuće Joze, a.k.a. dr.Nauplija (sada se možemo prisjetiti tko je dr.Nauplij).

Od našeg zadnjeg susreta s dr.Nauplijem (toga smo se sada prisjetili, jel) prošla je već koja godina. Sad je njegovo dvorište izgledalo poput zapuštenog biljnog groblja iliti loše održavanog divovskog otvorenog herbarija. Pčele medarice tamo nikada nisu zalazile zbog straha kojeg su im usadile horror-priče pričane u košnici za dugih zimskih noći.

Šokirana prizorom Jozinog a.k.a. dr.Nauplijevog dvorišta, a i zbog dugog trčanja, Julija je bila bez daha. Zbog pomankanja kisika u mozgu bila je malko ošamućena, a ako tome pridodamo i fizičku iscrpljenost i šokiranost, jasno je da nije bila baš prisebna. Jedva je pronašla put do kuće, skrenuvši par puta u krivu ulicu, i ne kupivši ni jednu litru Bunar vode.
Nadala se da su Helga i Helix u redu.

Utrčala je u dnevnu sobu gdje su Helix i Helga mirno ispijali popodnevni čaj. Bila je još uvijek bez daha. Pričekala je povratak daha, a onda je njim (dahom), ispričala Helgi i Helixu o upravo viđenom prizoru. Pazila je da ne ide previše u detalje, jer ipak su HElix i Helga vrlo povezani s biljnim carstvom.

Nakon što su saslušali Julijino opširno prepričavanje («Progonile su me pčele, pa sam došla do jednog dvorišta di ima puno..oštećenih biljaka»), Helga i Helix su se pogledali, i odlučili ispričati Juliji cijelu priču.


Post je objavljen 22.04.2005. u 19:11 sati.