fish!
fish!
square square
srijeda, 30.03.2005. - 23:54
..watch them all fall down..

Bila je neobično dobre volje.
Sve ostalo bilo je obično. Na putu do tramvajske stanice po običaju je srela Flokija-lokalnog psa lutalicu. Zapravo nije znala kako se pseto zove, ali "Floki" mu se očito sviđalo jer bi veselo dotrčkarao svaki put kad bi ga zazvala. I toga dana ga je počeškala iza uha i krenula dalje, a četveronožni prijatelj joj je radio društvo do tramvajske stanice.

U tramvaju je pojela redovni voćni međuobrok- danas je na redu bila jabuka. Jonagold, jučer kupljena u Konzumu.
Na petoj stanici ustupila je mjesto simpatičnoj bakici, uz psovke odvratne babe koja ju je već dvije stanice kontinuirano lupkala vrećicom s krumpirima po nozi. Uživala je u sitnicama- mogućnost da ustupi mjesto kome želi bilo je nešto što joj odvratna baba s krumpirima, ni uz sve psovke svoga sela i okolice, nije mogla osporiti. Zadovoljno joj se nacerila. Baba je sada streljala pogledom nekog lika u ranim 40-im koji je sjedio i mirno gledao kroz prozor.

Predavanja na faksu već je tradicionalno prilagodila rupama između kava. Popušila je samo četiri cigarete (na svakoj kavi) pa je bila prilično zadovoljna 'procesom odvikavanja'. (Jedino čega se stvarno odvikla bilo je kupovanje cigareta, tako da je sada uglavnom žicala..ili dala nekom iz društva novce da joj ode kupiti kutiju.)
Na trećoj kavi pao je dogovor za večernji izlazak.
- Nemoj kasnit!
- Ja?!?

Nakon tuširanja pogledala se u ogledalo. "Sranje-prištić na leđima." Kombinacijom izvijanja leđa i ruku, uspjela ga je nekako istisnuti. "Wow, ovaj je bio zakon.. pomučila sam se, ali se isplatilo. Dobar prištić.. Hahaha, kao Marko!"
Letimičan pogled na sat otkrio joj je da će opet kasniti. Nije se zabrinula, cijelo društvo i tako uvijek kasni.
Pronašla je još jedan prištić na leđima-nije ispunio očekivanja. "Pih, Vedran. Potrudim se, pretrgam, a ono-ništa." Sada se već vrhunski zabavljala. Okomila se na čelo. Njena kozmetičarka je situaciju držala pod kontrolom, ali ipak je pronašla nešto vrijedno pažnje. Darežljivost dotične pore ugodno ju je iznenadila. "Heh da, ovaj je Tomislav", blesavo se nacerila.

Prekinula ju je zvonjava telefona.
Još mokra, omotana ručnikom, potrčala je prema dnevnoj sobi.
Poskliznula se na pločice i pala. Udarila je glavom o rub stolića i zauvijek upropastila dio tepiha koji je požudno upijao njenu krv.


S njenom smrću došao je kraj za njih tisuće.

Ličinke Echinococca koje joj je Floki redovito donirao nikad neće osjetiti toplinu sunčevih zraka.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (22) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
subota, 26.03.2005. - 18:19
..ovisnik?? ja?!?..

..da..danas je trebao biti dan bez interneta.. Jučer sam bila malo predugo na kompu (kojih 7 sati--prokleto printanje slajdova koje nikad necu pogledat i proklet adsl) Mislim da lagano pucam. Oke, pukla sam i ranije, ali ovo je ozbiljnije. Imam neke flasheve, halucinacije. Prestrašno. Rekla sam mami dok smo danas farbale jaja. (wow, pa s mojom majkom mogu ekšli razgovarat..ona je normalna osoba za razgovor *u šoku*)
Eh, uglavnom-- jaja su ispala bljedunjavo crvena, nedefnirano ljubičasto plava, tirkizna, žuto-blijedo-naranč/đasta, sa naljepnicama koje prekrivaju mjesta koja je boja zaobišla. ) oh da!! ja sam pravi majstor za bojanje jaja =)) ali se bar lijepo sjaje =)

Mislim da su ovi poremećaji moždani od kompa.(hihi, molim bez komentara ;) opijanje nema ništa s tim) Stara čak kaže da bi mogla dobit epilepsiju i to. Uključio se i stari (odvojio pogled od laptopa) i prozborio o frenkvenciji titranja monitora. Doktori su pa imaju nekog krediiliteta. Složili smo se da ne idem na komp do ponedjeljka (bar). Ovo je rezultat: oni su u šetnji, a ja na kompu =) ali evo, neću dugo.

Uskršnji ugođaj se nastavlja. Jučer sam, na post, jela neke corn flakese s izgledom i okusom slame. Zanemarila sam činjenicu da su posuti šećerom.. Danas smo kao prava kršćanska familija koja slavi Veliku Subotu otišli u kineski restoran (oke, to je bilo zbog bratovog rodjendana). Mislim, sigurno i Kinezi slave Uskrs.. Navečer se idem obloklavat, sutra se pokušavam ustat na vrijeme za misu i blagoslov jela, a navečer obokavanje u Močvari (prezentacija mog super-duper-vila-maria jajeta nedefinirane boje).

Hm..trenutno se peče biskit u pećnici.. Nadam se da nije zagorio (zaboravih kad ono ga treba izvadit) i nadam se da će mi ovaj kolač ispast u odgovarajućem agregatnom stanju (čitaj: ne bit tekuć). Mama je ipak upozorila da ne radim kremu.. kao, to će ona. A nije ni ona puno bolja.. mislim, od koga bi naslijedila te gene za tekuće kolače, a ko ne od nje?? =)) Da skratim: svi ste pozvani na kolače, ponesite žlice =)

Sretan rodjendan mom bratu (24.--računala sam po godini rodjenja =), Zubalu (ni ti nikad nećeš bit tinejdžerska zvijezda, hihihi) i

SRETAN USKRS SVIMA!!! (dodjite u močvaru pogledat moje super-kali-frađilistik-villa-maria jaje!!)




LoSoSs vOLi kOMenTaRe (19) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
četvrtak, 24.03.2005. - 20:50
..happy thoughts..

... pokušavam ne hejtat sretne zaljubljene parove koji zaljubljeno šeću držeći se zaljubljeno za ruke, i svako malo zaljubljeno zastanu da bi se zaljubljeno pogledali, zaljubljeno poljubili, i krenuli dalje-zaljubljeno. Iskreno, to meni uopće ne smeta. Ne. Zašto bi se ja osjećala jadno ili ugroženo? Zubalo je od tate za Uskrs dobila priručnik kako zadržati muškarca života. Meni moj tata to nije poklonio. Ja nisam kao ona. Ja nemam problema. Nema ni ona. Moj tata ne slavi Uskrs..

Volim proljeće, volim miris kiše, volim gledat kosove kako se natječu za ženu-kos.. Volim kada se mogu praviti da je sve u redu--jer to znači da imam dovoljno energije za održavanje tog privida.. Generatori rade punom snagom i uspješno pokazuju sliku onoga kako bi sve trebalo izgledati. Pa ipak-- krivo sam shvaćena (nije prvi put), ostala sam sama (nije prvi put), propali su mi planovi (nije prvi put), zajebala sam (nije prvi put), psujem (nije prvi put), žicam cigarete na 'dan bez nikotina' (nije prvi put), osjećam se izdano i samo (nije prvi put), želim odustat (nije prvi put), tražim nešto-ne znam što (nije prvi put), jutros sam se jedva izvukla iz kreveta (nije prvi put).
Navikla sam. Možda sam toliko navikla i otupila, da drugačije ne znam ni funkcionirati. Možda jednom pokušam-drugačije.. bit će mi to prvi put..


Vratimo se bitnim stvarima:

* Renata Sopek nas je prekjučer u vremenskoj prognozi obavijestila o zalihama pitke vode. Učinila je to gacajući po nekom (najvj. sljemenskom) potoku, zapanjujuće bistrine i očaravajućeg žubora. Špricnula je onako par kapljica prema kameri, stojeći u potoku u crvenim čizmicama, i matching jakni (ili je imala matching pojas? znam da je nešto bilo.. hm..možda je imala cijeli komplet?? možda je to naručila iz nekog kataloga.npr. onog od avona.. ) Uglavnom, nema još puno vode. Na kraju je složila neku nebuloznu rečenicu kojoj je falio predikat ili subjekt. I ona radi na televiziji /rizpekt/

* danas me uhvatila kriza za kupovanjem uredskog materijala. Uletila sam u prvu knjižaru i kupila zeleni paket post it papirića i neki zeleni blokić. Uvjerena sam da će mi jednom trebati.. =) žena me pitala dal mi treba veći, na što sam joj objasnila da nisu bitne dimenzije, nego klasifikacija blokića kao uredskog materijala. Suosjećajno je kimnula. Volim moje zelene post it papiriće. Mirišu kao onaj bijeli Scotch selotejp koji je inače zapakiran u zelenom paketu. Nešto me pere zelena boja danas. Proljeće..

* pokušala sam gledati villu mariu. Nisam još uvijek pronašla odgovarajuće riječi da opišem taj užas. ALI doznala sam da se sa novim Storyem dobije set naljepnica za jaja s glavama likova iz ville marije!! MUST HAVE!! Danas sam pogledala na kiosku-- prekrasno. Izrezane su samo glave i ispod toga piše villa maria. Nešto tipa 'svi smo mi villa maria'.- Ale!

* Gledajući najavu za villu mariu, otkrila sam da je MIA begović ona koja je preživila, daklem, ona je bila rješenje križaljke koju je Zubalo opisala..

* U nedjelju bježim iz stana i bezbožnički uživam u Močvari na slušaoni. Prvih 10 koji donesu pisanice, imaju besplatan upad. Recimo da počinje u ponoć (hihihihehehehahaha *podli smijeh*). Donijet ću jaje sa slikom nečije glave iz ville marie. Upad zagarantiran.. =)


I dalje tražim smisao..

np (in da hed))-- mighty mighty bosstones--one million

If I could have my way you wouldn't leave
There's nothing I can do about it
Nothing I believe
There's gotta be a million reasons to stay
A million more to not walk away
If I could have my way you wouldn't leave

And I could list each one
Where would that get me?
It's been said and done
It's just a list
a million reasons that I missed



da..ne znam kom se ovo dalo citat.. ja rijetko procitam rijeci pjesama, espešli kad ne znam melodiju..eh.. uglavnom..tako je..
kradem vrijeme..
hodam sitnim koracima da dulje traje šetnja..
svejedno hodam prema provaliji.
sranje.. *think happy thoughts*

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (9) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
- 19:18
..kratka obavijest..

...........................................
molim posjetitelja br. 4444 da se javi =)) zubalo je imala nagradnu igru, Ja sam preskrta za kupovanje cijela pife, al voljna sam udijeliti par gutljaja sretnom posjetniku *hihihihi* ma ne,castim pivom, samo treba dokazat..hehe.. 'onaj kojeg vise nema' vrhunski je to napravio za br.3000 i cim uspijem skuzit kak da to iz wordovog dokumenta sejvam kao sliku, pokazat cu vam =))

* hvala mr.najtflaju sto mi je objasnio kako se stavljaju slike na blog (one koje se hostaju i to..) jer sam ja bila prelijena i tupava da bi to sama isla otkrivati =)


UPDATE:: prokljuvila ono za sliku :)





LoSoSs vOLi kOMenTaRe (10) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
utorak, 22.03.2005. - 21:22
..smola..

Prstima gnječim metamorfozirane listove usputne četinjače.
Smiruje me miris smole.

Auti u pravilnim razmacima prolaze pokraj pregažene životinje. Mislim da je bila mačka.

Nedavno su niknule prve visibabe.

S balkona na trećem katu jež je upravo počinio samoubojstvo.

Zaljubljeni par na susjednoj klupi uživa u proljetnom danu.

..Zgnječene iglice i dalje padaju na nepokretno tijelo uginulog goluba.


Odlučila sam: reinkarnirat ću se kao gujavica.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (20) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 20.03.2005. - 19:15
..moarn your losses..

Palim svjetlo u sobi i odlučno krećem s učenjem ekologije. Nisam stigla ni otvoriti bilježnicu-- gubitak koncentracije. (tražim je već danima, očito se još uvijek nije vratila)

Pojačavam glazbu, pospremam sobu. Pronalazim mašnu koja leži ispod fotelje od Božića, i ljepilo koje već mjesecima namjeravam vratiti gdje sam ga i našla- u susjednu sobu. Sve da je i pospremim, za dan-dva soba će opet biti neuredna. Svejedno sklanjam sitnice sa pretrpanog stola-- gubitak vremena.

Nekako dolazim do kompa (dvije sobe dalje). Provodim sate na internetu uvjeravajući roditelje da mi daju još 5 minuta vremena. Stara pizdi, stari prijeti da će opt iščupat osigurač--čini se: gubitak strpljenja.

Odlučujem pronaći bilješke razasute po kojekavim papirima i umetnuti ih u jednu bilježnicu-biljeznicu ideja. Pronalazim bilježnicu i u njoj mobitelne poruke koje sam svojedobno zapisivala. Od njega. Čupam listove, svjetla gore, glazba trešti-- gubitak ekološke svijesti.

Ne mogu čitati ispisane stranice, ne mogu ih ni baciti. Još u ekološkoj nesvjesti, odlučujem ih čuvati. Koncentrirano otkidam rubne dijelove listova- spirala je na njima ostavila tragove. Bilježnica, iščupanog sadržaja, pokazuje "nikad poslano pismo, part2". Namijenjeno V. Čitam. Prisjećam se-- gubitak zadnjih tračaka pozitivnog raspoloženja.


Čekam. Ono što želim napraviti, napisati, razasute ideje- čekaju. Drugi su aktivniji od mene. Vjerujem da bi oni sada učili prokletu ekologiju.
Ja čekam, s tubom ljepila u džepu.
Motivaciju.
Gubim se u procesima. Potpisi preko lica. Odbljesak upropaštenih cd-a. Zagušljiv zrak vlažnih podruma. Pljesnjivi sir na lopoču.
Sigurna sam da netko živi moj život. Dok ja čekam. Otvorenih vena i zatvorenih očiju. Pulsirajućih aorta. Sada smirenih.
Ljubičasti fen s ugrađenom lampom.
-- gubitak smisla.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (24) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
petak, 18.03.2005. - 18:37
..count the bodies like sheep to the rhythm of the war drums ..

(naškrabano jučer navečer, histeričnim rukopisom, dok sam se vraćala s faksa..)


Hejtam
* škampa Nephros norvegicus i svih šest crteža njega i njegovih 19 pari člankovitih tjelesnih privjesaka..sve natopljeno formalinom
* jednosmjernu komunikaciju - 3 sata neprekidnog monologa + potpuno ignoriranje 'sugovornika' dok je sugovornik u 'attention, about to explode!' stanju
* ponavljanje istih izjava n puta, n element skupa (zatvoren interval) 8 do beskonačno (otvoren interval)
* idiota koji u prepunom tramvaju ima ogroman ruksak na leđima i gurka me čak i dok tramvaj miruje.. Nakon što je on sjeo, zamijenio ga je kompić s identično ogromnim ruksakom i istim talentom za gurkanje--a koga nego-- mene
* Overdose kafeinom i pomankanje nikotina
* budjenje u 6:09 i stjecanje obrazovanja krushking 11 sati (sa dvosatnom pauzom)--aAaaAAA!!
* mob koji krepa u podne (a treba izdržat na faksu još 7 sati..)
* najezdu tramvaja br.14. i kronični nedostatak br. 5 i 17-- uključuje i nakupljanje ljudi koji se namjeravaju zgurat u iduću 5-icu ili 17-icu, gnječeći pri tome mene
* šokove i razočaranja (also included: propadanje planova i brutalno ubijanje brižno uzgajanih kojekavih nada)
* curu u 5ici koja se iza mene konstantno meškoljila i udarala me
* žnirance (=špigete)
* pasivno/nametljive ljude i pomaknutu agresiju (opet)
* mp3 koji cijeli dan samoinicijativno prebacujem pjesme, a onda navečer (u kritičnom trenutku) krepa--baterija
* hranu siromašnu vitaminima

Sažetak: žifčana sam, umorna, u ugodnom druženju s mojim pms-om (uzrok ili izgovor?.. who gives a crap..*crap?.. crab?.. rakovi? škampi?!?..)

Imam osjećaj da je bog našiljio olovku i bacio mi one grafitne šiljotine u oči. Svježe našiljenom olovkom dodaje imena na "koga ubiti u pojam" popis, a u pauzama mene bocka savršeno zašiljenim vrhom.

Kad bi pogledi ubijali, bio bi masakr.

Kad sam izašla iz tramvaja, mirisalo je na kišu.
Volim miris kiše.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (20) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
utorak, 15.03.2005. - 13:45
..iskoristite jedinstvenu priliku!!..

Lososs je na faksu. =) Bezobrazno koristi besplatni internet kako bi uživala u blagodatima blogovlja i dokopala se svog inboxa i prvog dijela karte s blagom ;)) (tako je krasna da sam je morala pokazati, hihi =)) (ups, link ne radi =)

Eh, nego..da ne bi bila ko Zubalo koja vec preko tjedan dana nije objavila niti jedno novo slovce (osim komentara na tudje komentare na svom blogu--stvarno ne kuzim kako ljudima nije neugodno tako si povećavati broj komentara!! ;)) , javljam se.. =))

Nego, listala sam danas katalog iz Avona. Nije li čudesno koliko nam zapravo toga pružaju!! Ako iskoristite ovu jedinstvenu priliku i kupite 4 proizvoda sa idućih stranica, dobit ćete POTPUNO BESPLATNO tester nove kreme i kupon kojim tu kremu mozete u iducem katalogu naruciti po extra snizenoj cijeni (čitaj: 3 kune jeftinije). Također, ako kupite sada ovaj zakon i extra povoljan set proizvoda sa čak 35% sniženom cijenom, dobit ćete POTPUNO BESPLATNO ovu prekrasnu papirnatu ukrasnu vrećicu. Ali ni to još nije sve!! Naime, Avon vam nudi priliku da, ako kupite 3 proizvoda sa idućih 7 stranica, možete kupiti i prekrasan nakit za ruku, "Samo sada! Nakit za ruku Drape Finger Bracelet Egzotičan, unikatan, neobičan! Fantastičnog je dizajna, idealan za karneval!" (da, možda bi trebalo naglasiti da je ovo iz siječnja, daklem, teku pripreme za karneval) po izuzetno povoljnoj cijeni od samo 29 kuna!!!
Ovo i još mnogo mnogo više, uključujući i asortiman za djecu:::

- 1. Dječja kapa "vau-vau"
Simpatična topla kapa koja savršeno štiti malene dječje glave u vrijeme hladnih zimskih mjeseci.

- 2. Dječji ruksak "vau-vau" (oh da, pa to je cijela kolekcija--ima i pernica !!!)
Lijep dječji ruksak u obliku simpatičnog psića privući će svakog mališana. Zatvara se pomoću konopca i magnetske kopče. U ruksaku se nalazi džepić s patentnim zatvaračem.

- 3. šešir od pliša (Fluffy hat)
Ako malene dame žele izgledati moderno, jednostavno moraju imati ovaj šešir! Mekan, topao, sladak - i Crvenkapica bi ga željela imati! Može se kompletirati s plišanom torbicom i šalom.

- 4. Plišana torbica (Fluffy Dog Bag)
Slatka, bijela torbica u obliku malog psića. Da, to je ono o čemu djevojčice sanjaju! Izgleda kao plišana igračka ali zapravo je torbica s patentnim zatvaračem. Iznenađenje, iznenađenje!


(Molim zamijetiti uporabu umanjenica i riječi slatko i simpatično koje kao da se.. ponavljaju? hihihi)

Iskoristite odmah ovu jedinstvenu priliku i javite se meni, te ćemo zajedničkim snagama odabrati nešto iz prebogatog asortimana..

"Ostanite u svijetu trendy, postanite AVON-LADY!"


*bljuv bljuv* obožavam ovakve kataloge =))

yours truly, Lososs

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (19) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
subota, 12.03.2005. - 22:04
..shut the krushk up..

Bijah u četvrtak sa frendicama u kazalištu. ZeKaeM, predstava 'Palačinke'. E sad, predstava se čini oke, ali šta su glumci sve govorili, ne bi znala, jer su idioti od srednjoškolaca cijelo vrijeme pričali!!

Hejtam bahatu dječurliju iz kojeg prvog-drugog srednje koji idu u kazalište samo zato da profa vidi kako su oni kulturni, a onda u kazalištu dobacuju stupidne komentare da rulja vidi kao su oni 'kul i protiv svoje volje ovdje, u biti ih ne zanima ta dosadna predstava i kazalište je glupo, a oni su zabavni i duhoviti, svaka cura bi ih za jebača, a svaka majka za zeta poželjela' (preformulirati za ženski rod po potrebi). Mislim daaaaaj..

Naravno, jakne se nose u dvoranu. Ko je ikad čuo za ostavljanje jakni u garderobi??

Onda se ulazi u dvoranu Sjedne se na neko mjesto, po mogućnosti strateški odgovarajuće-dovoljno daleko od profe, dovoljno blizu ekipi za zajebanciju, po potrebi se može dovikivati i s onima koji sjede malo dalje.

Početak predstave- umjereni pljesak plus glasno zviždanje (ipak ste kul i znate zviždat, treba to pokazati poradi očaravanja nekog pripadnika suprotnog spola)
Cerekanje iza mene, cerekanje ispred mene, komentari koje ovi od iza dobacuju glumcima, komentari na komentare koji ovi od naprijed dobacuju onima iza, upucavanje 'a iz koje si ti škole, hhihi' desno od mene, profesorica-koja-gnjevno-gleda-svoju-neodgojenu-dječurliju-al-ne-poduzima-ništa lijevo od mene, i cura-s-pogledom 'daj jebote zašuti'-koji-povremeno-upućuje-bahatoj-mladeži pokraj nje. Straaašno!!
Doznala sam da se cura iza mene digla već u 8 i onda je dugo budna, a sutra se isto rano diže, i onda bi doma. Ipak već sat vremena sjedi u glupom kazalištu (od toga je 45 min pričala). Ova pokraj nje ne bi išla jer ipak moraju dignut 3 osobe na izlasku (čitaj: 3 idiota koji nisu zašutili od početka). Ova prva bi ipak išla jer je umorna. Druga baš i nije sigurna. Prva razmišlja o tome. Druga bi ostala još malo.
Pokušala sam im pomoći:
- Pa je*biip*te daj odite već jednom!! Manje ćete smetat nego da pričate cijelo vrijeme!!
- Kuiš, pa ne pričamo samo mi!
- Kuiš, al vi mi se derete točno na uho
- *uvrijeđeni 'kaj mi možeš' pogled*
- *živčani 'odi u tri *biip* *biip* da te *biip* i tebi i *biip* *biiiip* crkni kujo' pogled*

Predstava je stvarno odlična, komedija. Ali ovi su mi tako digli živac da sam jedva mogla pratit. I onda na kraju, trulo pljeskanje. A ja plješćem ko idiot jer mi je žao glumaca. Stvarno su se trudili, i uspjeli odglumit usprkos idiotima iz publike (valjda su jadni navikli), a na poklon (izlazili su jedan po jedan) su praktički trčali, jer su skužili da ovi ne bi dovoljno dugo pljeskali da su se došetali. Poziv na drugi poklon?? Ko je ikad čuo za takvo što?!? Samo sam čekala da se hahari počnu ustajat i odlazit usred pljeskanja. Mislim da ovi iza i jesu, nisam htjela gledat.


To za mene nije odlazak u kazalište.. Ajde, zna bit i oke srednjoškolaca, ima onih kulturnih grupa, valjda iz gimnazije. Ali ovo je bilo strašno. Htjela sam pitat na blagajnii koja je to škola organizirano došla, da ih mogu popljuvat bar na blogu, ali je blagajna već bila zatvorena.
Šteta.

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (27) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
srijeda, 09.03.2005. - 22:22
..dim..

..nagurani kao beživotne srdele u tijesnoj konzervi. U zadimljenoj prostoriji, prepunoj stranaca. Prepoznajemo se pogledom-- pogled progonjene životinje. Pogled koji upija kapljice kiše dok se cijede niz prljave prozore.

Zatvaram oči.
Vani, u tami,kiša se cijedi niz lice umjesto suza.

Vani, u tami, pore prihvaćaju svaku molekulu vode, razlamaju svaku divovsku kap.

Vani, u tami, vjetar viče umjesto mene-- tuga, bol, sreća, olakšanje.

Vani, u tami, zagušljivi zrak bježi pred mirisom mokre zemlje.


Požudno udišem..
..kašljem od duhanskog dima.
Tražim te pogledom.
Razdvojila nas je hirovita gomila.


LoSoSs vOLi kOMenTaRe (19) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
nedjelja, 06.03.2005. - 14:39
..opsesivno pisanje..

"Gotovo svakog dana Alice Flaherty, neurologinja u bostonskoj Općoj bolnici Massachusetts, sjedi za računalom i piše već u 4:30 ujutro. Tijekom dana možda će pisati i na komadićima papira, zahodskom papiru, svojoj kirurškoj kuti, a ako joj ništa drugo ne bude nadohvat, i na vlastitoj koži. Neke od ponajboljih ideja padnu joj na pamet dok se tušira, stoga u kupaonici drži vodootporni flomaster i piše po zidovima. Ima i kemijsku olovku pričvršćenu na bicikl, u slučaju da je nadahnuće obuzme usred vožnje."
National Geographic, ožujak, 2005.

Hmm... gledam u moj blokić pun ispisanih stranica i umetnutih papirića.. Pogled mi zapinje za komadić toalet papira na koji sam naškrabala rečenicu koju 'nikako nisam smjela zaboraviti'. Ugurao se tamo između onog papira na kojem sam pisala u tramvaju, i onog di su s jedne strane bilješke s predavanja, a s druge bilješke za kratku priču. I najnoviji primjerak-- komad oglasa koji sam noćas u 3 ujutro, nakon padanja po snijegu, (da dodjem sa stražnje strane one kućice na stanici) strgnula sa stakla i ispisala svojim idejama. Pisanje se nastavilo u autobusu, krevetu.. Da, zaspala sam u 4 ujutro.
Ali ja nisam kao ona.. Zar ne? Nemam vodootporni flomaster u kupaoni...

Hipergrafija- manični poremećaj koji karakterizira nesavladiv poriv za pisanjem- bez kraja i konca. "Flahertyeva pretpostavlja da su njezine najgore faze hipergrafije bile izazvane divljanjem hormona nakon porođaja, no potreba za pisanjem inače je simptom manične depresije, manija i drugih poremećaja ponašanja. Najčešće se povezuje s epilepsijom sljepoočnog režnja, poremećajem koji može izazvati pretjerane religiozne osjećaje te osjećaj da su i najtrivijalniji dogadjaji puni iznimnog značenja i kozmičke važnosti."

Uf, odahnula sam, ja nisam takva.
Moji hormoni ne divljaju (molim odredjene ljude da se ovdje suzdrže od komentara ;)), a i ne pridajem preveliko značenje sitnicama. Osim ako sitnice stvarno nemaju značenje. Primjerice, to što sam izgubila baš bedž koji mi je on jednom poklonio, sigurno znači da me i on odbacio, kao što je i bedž odbacio biti na mojoj torbi. (znam da sam i prije gubila bedževe, ali baš taj bedž...)

"Nažalost, opsjednutost pisanjem u osoba oboljelih od hipergrafije ne znači i povećanje spisateljske nadarenosti. Tipični su proizvodi hipergrafije tirade zloglasnog američkog terorisrta Theodorea Kacynskog zvanog Unabomber ili verbalana suhoparnost nekih internetskih dnevnika (blogova)."

Dotuklo me.. Zar je već do toga došlo? Opsjednutost pisanjem. Moram upaliti kompjuter i pogledati blogove, pročitati druge i nadopuniti svoj.. ako već ne na kompjuteru, a ono bar u bilježnici u kojoj se množe papiri ispisani slovima koje možda nikada neću pretipkati.. I znam da nisam jedina- podsjetnici u mobitelima, bilježnica s idejama, pisanje na komadićima papira jer su misli hirovite, pobjegnu lako i brzo kao što su se i pojavile.

Alice Flaherty izdala je o tome knjigu (Ponoćna bolest:poriv za pisanjem, spisateljska blokada i kreativni mozak).
Meni ostaje da se i dalje zabavljam tipkanjem za blog..i uvjeravanjem da nisam opsjednuta pisanjem.



LoSoSs vOLi kOMenTaRe (42) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
četvrtak, 03.03.2005. - 21:44
..introducing..

MeCeNijE i OViDiJe

ah, sjećam se kao da je bilo jučer, kad je na naslovnici bloga osvanula vijest: Bronte je postala mama E sad, znam da je to lijepo i krasno od nje, i da je sigurno svekoliko blogovsko pucanstvo bilo odusevljeno...ali moje ribe su bome drugačije reagrale.. i tako sam se morala perajom zakunut da ću ih spomenut.

>daklem,

part 1: kako smo došli do danas..

kupljeni jednog davnog dana za jedan moj rodjendan, Mecenije, Polikrat i Dodo veselo su zaplivali u zdjeli za salatu. Nakon nekon vremena tata se počeo žalit da nema u čemu poslužit salatu--(picajzla) pa su dobili akvarij. Ehm..onda se Dodo razbolio. Kasnije i Polikrat.. Našli su put do vječnih plivališta putem Veceslava *šmrc* Pa je Mecenije dobio društvo u obliku Ovidija. Ovidije je onaj lijevi. Prvo ga Mecenije nije baš volio i onako mu je malo pojeo repnu peraju =) sad su si baš dobri kompići i spavaju u velikoj školjki koju sam im stavila u akvarij. Bio je tu i mali Florijan..al se njemu nije baš svidjalo.. pa je..ovaj.,.i on na vječnim plivalištima (opet:*šmrc*)

part 2: ..danas

Mecenije i Ovidije (Mecenije je reko da njega uvijek moram prvog spominjat inače će mi poslat ubilačke alge u krevet dok ću spavat..gad ucjenjivački,,) veselo spavaju u ogromnoj školjki koju sam zdipila sa faksa (nadam se da sam dovoljno isprala formalin--mislim, da li ribe baš spavaju u divovskim školjkama??..nekako mi omamljeno djeluju..) ili plivaju (isto veselo). Uzgajaju alge koje ja onda perem Vanishom. Jednom sam im oprala one biljke isto Vanishom pa su kasnije bili mjehurići od Vanisha u akvariju, al ono, valjda im nije smetalo. Mogli su napravit pjena parti i slično .Vanish rulz! =)

(dobro? dobro.. imam osjećaj da me motre.. damn.. )

Molim da ovo dođe na naslovnicu jer mi svakodnevno sabotiraju akvarij i uzgajaju pušačke alge pa mi soba smrdi po nikotinu (ja da pušim??) i algama.. hvala =)

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (28) - TinTa nA PapIRu - O_o


square square
utorak, 01.03.2005. - 21:37
.. hmmm??..

14: 02
Danas sam dobila poruku 'nazovi me kad budes na internetu, a ja ti se neću javit'. E sad, dragi moji, pitam ja vas: zašto se neko namjerno ne bi javio na moj poziv i tako propustio priliku da razgovara sa mnom, tako ugodnog glasa (promukla, zacepljenog nosa, povremeno kasljem)??

Kako to obično biva, razmišljala sam:

a) ima sofisticirano feminizirani glas koji skriva od šire javnosti (da, on je muško..ili?)
b) zapravo nije muško
c) njegov (?) mobitel nema funkciju javljanja na poziv
d) štrajkao je kad je trebalo naučit pričat, a roditelji su samo rekli 'ah, problematično dijete', pa sad ima posljedice, iliti: ne zna pričat (pouka roditeljima)
e) on je mowgli kojeg su, u doba odrastanja, majmuni naučili samo tipkat poruke na mobu.. zaboravili su spomenut koja tipka je za javljanje na poziv.. a onda su ih oteli vanzemaljci i izabrali za zastupnike u svom saboru
f) on je vanzemaljac koji je oteo dotične majmune..njemu su isto zaboravili pokazat kako se javlja na poziv
g) član je pokreta 'dole verbalna komunikacija, živjela sarma!'
h) ovaj tjedan glumi šutljivu amebu.. ili sarmu, šutljivu (naravno)
i) dezintegrirao bi se progovaranjem prvih riječi u mobitelni zvučnik
j) misli da nema smisla da trošim pare na mobu, obzirom da sam na netu, a on planira doć online (znam da ovo zvuči malo vjerojatno, al eto, palo mi i to na pamet..)

hm.. stvarno ne znam..

a šta ti misliš??


EVO ME OPET!! =))

sad je 21:15... do sad sam napravila 16 žutih, 16 zelenih, 16 plavih, 16 crvenih, 16 ljubičastih i 14 crnih (u izradi) kuglica od fimo materijala i probušila ih enormno velikom iglom.. namjeravam to sve ispeći danas..ima vremena.. uz to sam pogledala Simpsone, Sabrinu (toliko sam očajna da gledam reprize već pogledanih epizoda), pleme (na hrt-u--najidiotskija serija IKAD, gleda se samo u stanju izuzetnog tupila..služi za donošenje 'nikad više' odluka),..opet rtl.. Sanja (tema:preljubi, oh, zanimljivo, čak se Urban pojavio..), ono kaj je iza Sanje(exkluziv? wow, neki lik nešto možda kao muti sa severinom, hrvatska scena opet ima tračeve (?)), pa vijesti, pa exploziv (ovaj vikend nas osvajaju Dario i Ivan, ne znam koji je dosadniji, ali Ivan je definitivno iritantniji i ima gay dijamantič na zubu), pa Zabranjena ljubav (koliko jadan moraš bit za ovo?? dobro, priznajem, pratim.. =) za ostale jadnike---današnji sadržaj:ništa, za promjenu), a onda--mijenjam ženu, njemačko izdanje!! (jeej, neka žena motociklista koja sluša rock se zamijenila sa ženom koja brije na skladnu obitelj, ima pederastog muža i 6ero (slovima:šestero) djece i svira violončelo. ) prejadno.
zato sam sad opet tu.. Nakon 14. crne kuglice od fimo materijala.. Mislim da ću sad prijeći na kocke ili neke druge oblike, a i pećnica čeka =) baj d vej, opet sam bolesna (kašljanje, pljuvaje, pokušaji disanja u intermezzu), pa mislim da ću možda opet otići kod mog doktora... ah, sjećam se našeg prvog susreta.. =) (danas sam se nešto ufurala u stavljanje linkova ;) inače, ovaj drugi post je par postova prije prvog (kronološki, dakle, skrolaj dole, ako je već neko tako dobar /i ljubazan i zainteresiran i divan i krasan i moja najdraža osoba i sve/ da to ide čitat =))

LoSoSs vOLi kOMenTaRe (32) - TinTa nA PapIRu - O_o


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>