Ljubav i brak

ponedjeljak, 31.01.2005.

Dvije roze crtice

Nadam se da ste se snašli...Malo sam na brzinu vratila postove i komentare..U obliku podužeg posta...Tko je pročitao-pročitao, tko se snašao-snašao... :)
Nemam, baš, puno vremena: Kćer traži punu pažnju...Za sada se zaigrala sa sličicama životinja...
Čujem je kako brblja: maca, klokan, panda, vau-vau...I pjevuši "Tata kupi mi auto!".
Obećajem opširniji post.
Za sada, za sve koji su se brinuli, bili nestrpljivi: test je pokazao DVIJE crtice!!!!
Dakle, Kćer bi mogla, krajem devetog, po mom proračunu, dobiti malu, kmečavu, konkurenciju...
Više nema iscjetka...Tu i tamo, malo, me nešto štrecne...
Počelo mi je biti mučno: kava je bljak!!! Tako da se nadam da je s fetusićem sve OK.
U četvrtak sam naručena kod ginekologa.
Grlim vas!

- 18:46 - Komentari (10) - Isprintaj - #

Izgubljeni blogovi

Veliko MOŽDA
Sinoć i jutros, «guglam»: brown spotting, pregnancy, ectopic pregnancy...I nisam ništa pametnija od svih članaka koje sam pročitala i foruma koje sam posjetila.
Na poslu je, nekako, neobično mirno pa stignem razmišljati.
Mužu sam poslala SMS: «I danas imam smeđi iscjedak i povremeno me steže u trbuhu. Hajde, kupi, Intim plus».
Da, da...Možda će nas posjetiti roda. Ali imam neki čudan feeling...
U zadnje vrijeme mi je sve bliža ideja da imamo drugo dijete.
Sanjala sam da sam trudna. Sanjala sam rodu.
I kada sam prvi put bila trudna sanjala sam rodu. Sanjala sam kako mali ptići izlaze iz jaja. Simbolično :)
Tijelo je znalo. Podsvijest je znala..Svijest se bojala nadati...
Možda su me hormoni preobratili. Možda sam najprije zatrudnila, a nokon toga počela željeti drugo dijete.
To je moguće. Tjelesna kemija je moćna.
Za sada nisam sretna ni nesretna...Nisam, gotovo, ništa...Ne želim razmišljati dok ne budem sigurnija...
Ali nešto me kopka...Kopka me pomisao kako nešto nije, baš, u redu...
Možda obrambeni mehanizam, tako da se više veselim kada shvatim da je sve u najboljem redu.
Ovaj mjesec, kada sam trebala dobiti «stvari», imala sam samo neki smećkasti, tamni, iscjedak...To je trajalo dva, tri dana i gotovo.
Već tada sam si bila sumnjiva.
Grudi me žare, čvrste na dodir, lagano bole...Možda ću, opet, do «skoropapetice» na zadovoljstvo Muževo :)
Ujutro imam metalni okus u ustima...Možda sam trudna, a možda zbog aminfluorid gela...
Ali..Ali već dva dana, ponovo, imam tamni iscjedak i povremeno me steže u trbuhu i leđima...
Donji dio trbuha, ispod pupka je tvrd, napet...
Čak sam i dobila kilogram, do dva.
Možda sam trudna, ali i redovitije jedem, na miru, jedem na poslu, ne trčim za Kćerkom, ne sjedi mi u krilu i ne brlja po tanjuru pa pojedem više....
Sve je veliko MOŽDA.
Ne sviđa mi se iscjedak. Ne sviđa mi se, povremena lagana, bol...I sada osjećam, lagana, stezanja..Trne mi lijeva ruka, ako to ima ikakve veze :)
Možda je od neispavanosti...Možda stres...Možda neka infekcija...A možda....(Nasmiješila sam se).
Javit ću vam rezultate.




- 11:09 - Komentari (12) - Isprintaj - #
A da umjesto nagađanja, odeš do ginekologa, da te ultrazvučno pogleda? (Riječanka 27.01.2005. 11:48)

Vjerovala ili ne, ista stvar se desava i meni, i to bas ovog mjeseca... No, meni se ne cini da sam trudna, vise mi lici na neki poremecaj. Vidjecemo :-) (Nancy 27.01.2005. 11:54)

Naravno, to mi je u planu. Večeras planiram obaviti kućni test trudnoće i neovisno o rezultatu naručit ću se kod svoje ginekologice. I tako mi je vrijeme redovnog godišnjeg pregleda. Hvala doktorice Riječanka! Malo se brinem da nije vanmaternična trudnoća...Ma, sada imam sve simptome...Što god pročitam. Baš bez veze! Pusa! (She Devil 27.01.2005. 11:55)

Ozbiljno, Nancy?! Vjerujem ti. Čitamo se pa ćemo vidjeti što je. (She Devil 27.01.2005. 11:57)

Daj, daj..ekstrauterini graviditet nema posebnih simptoma dok ne dođe do perforacije i krvarenja u trbuh..a ti su simptomi drastični : bol, neizdrživ, povraćanje, temperatura, ne možeš na noge stati..drugim riječima - NEMAŠ EXTRAUTERINU! A jedna uterina..zašto ne..sinčića jednog :)))) Da ima juniorica nekome šefovati, hehehehe (Riječanka 27.01.2005. 12:02)

Na Internetu sam našla simptome vanmaternične trudnoće koji odgovaraju mojima. Ok. Vjerujem ti. Ipak ti je to struka. Iskreno, svejedno...Bitno da je beba živa, zdrava i zadovoljna...Možda, hajde, mrvicu više bih sina tako da osjetim i kako je to biti popišan za vrijeme mijenjenja pelena :) (She Devil 27.01.2005. 12:38)

Wooow, i meni se prije 3-4 mjeseca isto dogodilo. Isto poslala dragog da kupi test, test negativan, drugi test - negativan, a ja uvjerena da sam trudna (dragi potajno mislio da samnom nije nešto OK:)). Treći test mi je bio sumnjiv - nešto kao pozitivan, iako se druga crtica nije nabolje vidjela... I tada sam napravila "grešku" i otišla ginekologu, ako ikada više budem trudna neću 100% prije 6.-8. tjedna otići njemu. Ne znam ako si čitala kakav mi je strah utjerao u kosti... Inače sad je sve OK, sad više tog smećkastog iscjetka nema, ali beba raaaaste, u 4. mjesecu sam... Sretno!!! (hajdučica 27.01.2005. 12:44)

Jesam, dušice, čitala sam..I znala sam da će sve biti s tobom i mrvicom OK.Kada sam prvi put bila trudna otišla sam kod ginekologice sredinom drugog mjeseca trudnoće. I tako trebam na redoviti pregled...Kopka me cijela situacija pa ću, najvjerojatnije, otići već drugi tjedan. Pusi tebi, Stelli, i pomazi trbuh u moje ime! (She Devil 27.01.2005. 12:50)

Nadam se da je sve uredu!!! Ne bih da te strašim, ali moja mama je imala vanmateričnu i na izlasku iz bolnice je pala (prokrvarila) tek. Sreća pa je bila blizu bolnice. Debili (sorry na izrazu, ali jesu, jer je moj otac - sa minimalnim znanjem skontao da je vanmaterična-valjda po simptomima) joj nisu skontali dok se nije vratila za 10-ak minuta. (Bly 27.01.2005. 13:09)

Nije me strah. Osjećam da će, kako god bude, sve završiti dobro. (She Devil 27.01.2005. 13:17)

Ma draga moja, nemoj samo crno misliti!To je sigurno nešto što ćeš ubrzo sanirati, ili će ti roda pokucati na tvoja vrata i donijeti ti još jednog predivnog anđelčića. U svakom slučaju, glavu gore i bez negativnih misli (ne čeprkaj po internetu tražeći što-bi-to moglo-biti). Sve je oje, vidjet ćeš! Svakako piši što se događa, da ne brinemo. Uz tebe sam!Pusa (Dani 27.01.2005. 14:12)

Hvala! Uf, hvata me trema od pomisli da će me kući dočekati test trudnoće... (She Devil 27.01.2005. 15:05)

srijeda, 26.01.2005.
O djetetu i životu
Ne znam kako vi, ali meni se čini kako sam cijeli život ista.
Imam više iskustva, mijenjala sam neke ideje i stavove, potaknuta istima, ali, negdje u sebi ja sam uvijek ista. Srž je ista.
I kao dijete imala sam briga i problema.
Gledajući iz ove perspektive ti problemi i brige mi se čine simpatično smiješnima, ali kada zamislim svoje osjećaje, tjeskobu, nemir, dok sam se suočavala s tim situacijama, vidim da sam osjećala isto što i sada.
Današnji problemi mi se čine važnima, velikima, zrelima za rješavanje...I tada su me se, ondašnji, problemi činili isto takvima.
I preživjela sam ih.
Kako je vrijeme odmicalo, gledajući unatrag, oni su bivali sve manjima, manjima...Sada ih, tek, mogu predočiti uz pomoć mašte.
Promatram Kćer...
I ona ima svoje probleme. Vjerojatno joj se čine važnima..I jesu važni.
Mama je ne pusti da se penje po stolu, frustrira je što ne može otključati vrata, ne želi da joj tata promijeni pelene...
Nemam naviku djecu gledati s visoka...Ne čini mi se u redu ismijavanje zbog zabrinutosti, zbog.npr čudovišta u ormaru.
Pa svi mi, recimo odrasli, imamo svoja čudovišta u ormaru...Koliko je stvarno i vjerojatno, da će te napustiti partner, da će se nešto desiti djetetu, da ćeš doživjeti sobraćajnu, da ćeš pasti na ispitu....
Svi su ti strahovi, najčešće, bez pokrića i dok zamišljamo najgori scenarij oni su naša čudovišta u ormaru.
Mala djeca su pametnija od nas. Oni ne razbijaju glavu onime što bi se moglo desiti već se brinu zbog onoga ovdje i sada pa makar to bila i, samo, sjena lustera za koju im se čini da pripada vještici.
Ove dane sam fascinirana Kćerkom. Kako voli brbljati vodimo duge razgovore..Još joj nedostaje riječi, naravno, i jezik joj liči na onaj Indijanaca, brkani padeži i rodovi...Ali oduševljava me svojom jednostavnošću i logikom.
Zapravo sve mi je bliskija ideja o drugom djetetu...
A sada, brzo, svatko neka zagrli svoje dijete i kaže koliko ga voli.
U ovom trenutku sam se sjetila onih koji se trude imati djecu, žele ih a, za sada, im ne uspijeva...
Doista, od srca, želim da što prije čuju «mama» i «tata».









- 02:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #
uzivaj sa svojom kcerkom i nadam se uskoro i sa novom bebom pusa :)) (blond lady 26.01.2005. 07:10)

Moja je isto pričalica, ali nije mazilica. Dobijem pusu samo onda kada joj velim da može pogledati još dva crtića prije spavanja. Slatki su i pametni ti klinci i klinceze...:) (max1 26.01.2005. 08:11)

pusa tebi i Kćeri, OGROOMNAA! (sanjin svijet 26.01.2005. 08:46)

Jupiiii! Pa ti se se nama vratila!Šaljem puse tebi i tvom malom anđeleku i nek što prije dobijete još jednog! (Dani 26.01.2005. 14:13)

Baš tako...predivni su i meni se puno puta čini, pametniji u suočavanju s problemima. A svejedno ih "ispravljamo" i prilagođavamo nekim naopačkim navikama u društvu...to i mene zna zbuniti. Uživaj s brbljavicom, i moja je pomalo počela i samo ja za sada kužim što hoće, pa tata unezvjereno ispituje "što je rekla?"-ha-ha...Pozdrav (MonoperajAnka 26.01.2005. 14:20)

imati kćer..velika je to sreća (lopticaskocica 26.01.2005. 20:43)

Ma mi smo ljubav večeras pretvorili u sanjkanje i nisam ih doveo pa promatrao...svi smo se bacali niz i penjali uz, dok nam duša nije na nos izišla nakon sat i pol :o) a onda smo se uf, oporavljali i čavrljali uz topli čaj i happy meal... (cromobil 26.01.2005. 22:29)

Ma, super ste :* (She Devil 27.01.2005. 08:28)

Meni je super vidjeti tatu s dječicom kako, i on, postaje klinac...I meni je tata bio za igru. To su trenuci koje, uvijek, pamtiš..Ne ono što ti je kupio, ne džeparac...Već takvi trenuci za koje je potrebna, samo, volja i malo snijega :)! (She Devil 27.01.2005. 08:32)

utorak, 25.01.2005.
Post koji nikako da bude postan zbog problema sa serverom
«Kako ćeš znati da ti je netko suđen?», pitala me, jutros, kolegica.
Čim, netko, postavlja to pitanje znači da nije siguran u svog partnera, vezu...Da je nemir ušao u raj.
Ja se to pitam, uvijek, kada su stvari, između Muža i mene, loše.
Vrtim si filmove, u glavi, što bi bilo da sam krenula drugim putem...I takva sam osoba, da znam, da bih i na tom drugom putu zastala i pitala se što bi bilo da sam skrenula lijevo, a ne desno.
To je normalno. Za mene.
Neke stvari, u životu, moraš prepustiti drugima. Pozdraviti ih i produžiti. Možda, malo, zastati i pročavrljati i ići dalje.
Neke stvari ti se ponavljaju. Ideš, ideš, dalje i shvatiš da si, opet, na istom mjestu. Prođeš kilometre svoga života i dođeš do iste točke.
Vrtiš se ukrug.
Tada znači da, prvi put, nisi postupio sa srcem. Znači da nisi napravio što si trebao, nisi naučio lekciju...I prvi put si sumnjao u odluku, vjerojatno.
Mislim da se takve situacije ponavljaju sve dok ne zatvoriš krug. Sve dok, duboko u sebi, ne osjetiš da radiš u skladu sa sobom, s unutarnjim svijetom, a ne pod pritiskom naučenog, okoline, tradicije...
Nakon poveće digresije, vratimo se kolegici i mom odgovoru.
Nema suđenog partnera. Jednog, jedinog, idealnog i da si uz sve druge nesretna i nekopletna.
U krajnoj liniji, svatko može biti idealan (no, dobro, skoro svatko) ako mu damo šansu. Ako ga promatramo kao idealnog.
Pazi sad...Da ti dođe Bog, anđeo, gatara ili bilo tko kome bezuvjetno vjeruješ i kaže «Tvoj partner ti je suđen, on je idealan za tebe!!»...Mislim da bi se stvari u vezi, nepovratno, poboljšale...







- 13:54 - Komentari (9) - Isprintaj - #
nikad nisam o tome razmišljala tko mi je suđen... mislim da su to gluposti, odabrala sam dragog s kojim mislim da bih mogla provesti cijeli život, ali nisam razmišljla o tome je li suđen... ;) (hajdučica 25.01.2005. 14:28)

Pametno! (She Devil 25.01.2005. 15:05)

idem kisnut "suđenog" ;) (sanjin svijet 25.01.2005. 15:45)

nadam se da i mene negdje čeka suđeni (kiki 25.01.2005. 17:18)

ma mene ovaj pojam "suđenog" svaki puta nekako vuče na "osuđenog", hehe, a to mi baš i nekak ne izgleda dobro :o)) anyway, ono kaj sam proživel mi veli da fatalistički pristup bilo čemu, pa ni odabiru partnera niš ne valja. mislim da je poanta u što većem broju zajedničkih dodirnih točaka...na svim poljima svjetonazora, odgoja djece, vjere, provođenja slob. vremena, želje za čavrljanjem i sličnog...ups, odoh ja u širinu, jok, e neću. lijepi pozdrav svima koliko vas god ima.... (cromobil 25.01.2005. 17:32)

sudjena, nesudjena, savrshena, nesavrshena... Volim je sa svim njenim vrlainama i manama. Milije su mi njene mane nego necije drugo vrline :) zar nije dovoljno ? :) Cak sam sve manje i manje ljubomoran :) Uspjeshno me lijechi :) Znacesh o cemu pricham :) pusa... (Mikelly 25.01.2005. 17:47)

Znam, Mikelly i drago mi je to čuti :) (She Devil 25.01.2005. 17:55)

Ponekad se osvrnem za sobom i pitam se.Kao što si i sama rekla:Takva sam i znam se nositi s tim. Da li smo osuđeni do kraja života biti s tom osobom???Pa mislim da će mi i s tom osobom biti zanimljivo i zabavno...Pusa! (Petra 25.01.2005. 22:35)

POnekad je bolje ne razmišljati i analizirati već uživati...Lakše reći nego učiniti :)Pusa i tebi Petra! (She Devil 26.01.2005. 07:51)

- 18:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.01.2005.

Politika u mojoj butigi 2

Prvo sučeljavanje nisam gledala. «Prepovraćala» i prespavala sam ga. Probavne smetnje nisu imale veze s našim kandidatima. O tome nešto kasnije.
Počelo drugo sučeljavanje, oni koji pretendiraju na fotelju taman sjeli, kad ono-zvono na vratima...SVEKAR!!!
Kod nas je došao gledati sučeljavanje (pogledaj post Politika u mojoj butigi).
Btw, pitao je, prije par dana, Muža ako sam se odljutila na što je Muž rekao kako se ja nisam niti ljutila i sada smo, opet, prijatelji...
Muž je «kao čitao» novine i preko njih gledao TV...Kćer mi je sjedila u krilu i jela juhu..Leđima smo okrenute od TV-a..Znam da neću moći, na miru, pratiti što imaju za reći...Svekar, svako toliko, uzdiše...Trudi se. Suzdržava se.
Tek na kraju je rekao kako je Mesić senilan i lud.
Nisam komentirala.
S Kćerkom sam slagala kocke.
Danas čitam kako su u BiH glasali i pokojnici.
Očekivala sam pokojnog nonota i pranoniće, ali se nisu pojavili..Valjda im je Sv.Petar dao neki važniji zadatak. Možda duh mora biti punoljetan da bi glasao. Onda nono nema pravo glasa, ali pranonića nema više od 18 godina.
Ma, ja ću poludit!!!!
Još i ne mogu poništiti izbore jer je istekao rok.
Prije par dana sam pojela hrenovke kojima je istekao rok (razlog zbog čega nisam gledala prvo sučeljavanje)i dobila temperaturu, povraćala...Bilo mi je slabo...
Bojim se da će i nama kada progutamo ovu stvar s isteknutim rokom biti, baš, isto...
Bljak!!!





- 10:00 - Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 11.01.2005.

Vjenčanje i stolice i sjedenje na njima i ...

Bili smo na vjenčanju.
Noge su mi još obljepljene flasterima, ali sam se naplesala.
U drugom dijelu večeri sam izula cipele.
A kada sam birala što ću obuti sjetila sam se da su te cipele, iako fora i «baš mi pašu», nekako neudobne...Kako sam ih davno nosila nisam si, vjerno, dočarala kao izgleda «jutro poslije»...
Kćer je spavala, kod none, bez, značajnijih, problema...Prije nego je zaspala rekla je kako je «mama pa-pa» i «laku noć mama». Malo je bila nemirna jer je promijenila krevet pa se bacakala, a i nije naviknuta dijeliti krevet s nekim...Ali, sve u svemu, možemo je, i drugi put ,odvesti na noćenje i doručak kada zatreba : )
Na vjenčanju smo sreli «našeg» fotografa. Obavijestio nas je kako su fotografije s našeg vjenčanja na njegovoj web stranici.
Brujo, stvarno, ima «oko». E, sada, pogađajte koji par smo mi : )
Malo sam razmislila hoću li ga tužiti, kao Seve, jer mi je povrijedio privatnost, ali sam odustala : )
Kada je vidio Muža i mene, nakon, doista, srdačnog pozdravljanja i raspitivanja o našem potomstvu, dobacio je komentar «Pa vi se još držite za ruke?!».
Haloooo...Moooliiim....ja se nadam da ćemo biti kao oni parovi stračića koji šetaju uz more i drže se ruke...Oni me, uvijek, razniježe.
Danas sam gledala neki talk show na talijanskoj televiziji u kojem se tvrdi kako bi, muškarci i žene, da mogu, najradije imali dva partnera. Minimalno.
Neko istraživanje je pokazalo kako, oba spola, dok gledaju fotografije i čitaju opis ličnosti, jednu osobu biraju kao idealnog bračnog partnera, a drugu osobu kao idealnog ljubavnika.
Rijetki, rijetki, rijetki su slučajevi kada idelanog partnera i idelanog ljubavnika predstavlja ista fotografija i opis.
Žene i muškarci podjednako učestalo varaju partnere, ali su žene te koje takva situacija, dok sjede na dvije stolice (ili više njih), više kopka, boli, smeta..One su te koje imaju, češće nego muškarci, grižnju savjesti i koje se , češće nego muškarci, u jednom trenutku odluče za, samo, jednu opciju.
Muškarci imaju tendenciju prolongiranja takve situacije..Ponašanje u stilu «ma pusti nek traje..dok traje dobro je..»...
Iako se i ja, ponekad, pitam postoji li partner za cijeli život i je li moguće ostati vjeran jednoj osobi..(Toliko je kolača u slastičarnici, a ti jedeš, uvijek, samo jednu vrstu koja je, doduše, fina...ali..hmmm....kakav je onaj kremasti kolač?)..Iskreno se nadam da je to moguće. Želim da je to moguće.
Na fotografiji idealnog ljubavnika načrčkati ću bradu, brkove, kosu...I crati ću, bristi i pisati sve dok to ne postane, u dlaku, moj Muž...
Eto!!!






- 19:29 - Komentari (23) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.01.2005.

Baaaaam....život

Sinoć je Kćer imala malu nezgodu. Srećom, hvala Bogu, ništa se, strašno, nije dogodilo. Djeca su kao od gume, ponekada.
Ona bi vam to ovako ispričala «Lola hop, hop...baaaam!!! Lola pljače. Buba. Više ne.».
U prijevodu: Kćer je skakala pa pala pa plakala jer ju je bolilo, ali je više ne boli.
Muž je digao frku. Doista nije lijepo izgledalo: usta puna krvi, guta krv pa grca..Plače...Govori «Mama, joj, joj, buba!!!».
Kada sam je uzela na ruke odmah se zalijepila za mene. Moja bordo majica postala je još više bordo. Ja nisam paničar, ali nije mi bilo baš...
Pogledam usta, ništa se ne vidi od krvi..
Muž već oblači tenisice, traži knjižicu, broj Dječje bolnice Kantrida...
Kažem neka sačeka da se malo smiri pa ćemo vidjeti što je.
Ljuljam je, mazim, dragam..Plač je sve tiši...Sporadični jecaji...Trajalo je nešto duže nego inače...
Kasnije mi je rekao da mu se činilo kao da je pola vilice odvalila...ufff!!!
Uglavnom malena se smirila, krv je prestala ići...Grlila me čvrsto, čvrsto...Dala mi da pogledam usta nakon što je tatu odgurnula neka ne gleda on (čim se inati znači da joj nije ništa strašno)...Vidim rez na donjoj usni..Ne čini mi se dubok... Kako je pala zagrizla se..
Pitam je «Boli još?», kaže «Ne, ne, više ne buba!!!». Traži mlijeko i lino..
I Muž je odahnuo. Nije, baš, bio siguran jesmo li dobro napravili što nismo išli u bolnicu, ali kasnije mu je bilo smiješno...»Kćer se ugrizla došli smo na šivanje..»...Lako se, kasnije, smijati...
Ja sam pomislila, ležeći u krevetu, kako je super biti dijete..tako mali..Čvrsto zagrliš mamu i znaš kako je sve u redu...Znaš da si siguran...Ljubav..Smirenje...
Potražila sam Muževu ruku...
Miris jote koji se širi iz moje kuhinje podsjeća me na djetinjstvo..Na nonu...Tada sam bila spokojna...Dok se miris zaprške širio njezinom kuhinjom..
Danas mi je rekla kako je sva njena generacija otišla...Da osjeća da je slijedeća..Ima 87 godina...Neke stvari bih voljela da su vječne...
Moram ići raditi zapršku...



- 11:45 - Komentari (20) - Isprintaj - #

srijeda, 05.01.2005.

Živjeli mladenci

U subotu smo, Muž i ja, pozvani na vjenčanje.
Prilika da se skockamo, izađemo, budemo sami (uz prijatelje, naravno), bez Djeteta. Malena će biti kod none pa ćemo se i uspijeti naspavati. Nadam se da će ostati bez problema. Nona je, inače, čuva dok ja radim i super se slažu.
Još nikada nije spavala kod bake i dide (svekrve i svekra). Njih ne viđa često (oni rade, moja mama je na «birou»). Nedjeljom smo kod njih na ručku. Nekada ne želi niti da je nose i kada odlazimo zaljepi mi se za nogu kako, slučajno, ne bi ostala. Ja ne bih bila na miru: plače/ne plače, spava/ne spava...vjerojatno će se dida naljutiti, ali, i tako, se već ljuti zbog Jadranke :)
Ono što ne volim, vezano uz «svečane prilike», to je shopping.
Ne volim oblačenje, presvlačenje..Ja bih najradije da neki modni savjetnik sve to obavi za mene. Nekada, čak, slažem da sam probala robu. Otiđem u garderobu i malo počekam, koliko procjenim da bi mi trebalo da presvlačenje i onda kažem «Da, da..Super je..»..Nekada moram ići i zamijeniti...
Uvijek zaključim kako nemam što obući. Svi su se, nekako, ženili u toplije doba tako da ono što sam tada nosila ne dolazi u obzir.
Nisam šminkerski tip, nisam preokuiprana modom, stilovima i sl, tako da imam deficit svečane odjeće. Ja sam u stanju svašta staviti na sebe u čemu se osjećam dobro, ali u takvim prilikama ne eksperimentiram. Igram na sigurno uz vlastiti štih.
Bili smo u gradu. Nigdje ničega. Sve je već probrano. Poharani su dućani za, ove, blagdane.
Na kraju sam kupila torbicu kakvu sam baš htjela, ali je nikada prije nisam ugledala i neku majičicu koja ide na već «uormareni» sako i hlače. Komplet je kaki boje, možda mrvicu živahnije, a majičica je neka čudna. Možda je slikam s novim digitalcem, poklonom Mužu za rođendan i stavim na blog jer je teškoopisiva. Baš sam zadovoljna. Izgleda poderano. Kao da je s greškom..Ma, fora...U tonovima od svjetlo zelene, preko kaki, do tamnozelene.
Tek tako, malo otkačena, da se ne osjećam, u sakou, kao u konzervi.
Mužu se kosa dizala na glavi na kompletiće «doguznjake» da ne napišem ono drugo... :))
Hmmm...Da...Takve prilike bude u meni duh egzibicionizma...Ipak ću to ostaviti za tulume, izlaske...
Kćer je uživala u šopingu. Mi smo imali dobru tjelovježbu trčeći za njom...
«Mama, mama...'Idiš?! Jopta!» «Tata, bajon!»...»Mama, din-don paka...Dođi...Lola će din-don...»..Pa se , onda, nije htjela ljuljati na toj din-don patki nego je htjela gledati kako se druga djeca ljujaju..Pa sad je ti odvuci dalje!!!Pa bila mama i psiholog potrebno je mnogo mašte :)
Onda se zaletila među donje rublje... «'Idiš mama, cice»...I pokazuje grudnjak..
«Gaće!», oduševljeno pokazuje. «Tatine gaće»..Ugledala je i bokserice...
«Mamine tange!»...Ma, pokazala je velik oznanje o donjem rublju, uglavnom :)))
Kupovina s devetnaestomjesečnacima: mission impossible, almost...



- 12:01 - Komentari (10) - Isprintaj - #

utorak, 04.01.2005.

Politika u mojoj butigi

Zvonjava telefona.

Ja: Halo?!
Svekar: Što kažu??!!! (odmah shvatim da aludira na predsjedničke izbore)
Ja: Šute.
Svekar: I..... (u kostima sam, odmah nakon izbora, osjećala da će lobrati)
Ja: I ništa.
Svekar: Za koga ćemo?
Ja: Znate za mene. Ja ću za Mesića.
(muk)
Svekar (nervozno): Hajde reci argumente... Moramo popričati, ali s argumentima...Moraš mi reći...
Ja: Pa nemam puno argumenata ZA Mesića, ali imam PROTIV Kosor. Od dva zla biram manje.
Svekar: Prošle izbore smo glasali protiv, ali ove moramo za...reci mi što je Mesić napravio za Hrvatsku...On radi protiv države!
Ja: Možemo pričati s argumentima, ali bolje je da ne raspravljamo o politici..Ne možemo se složiti..Ja nikada neću glasati za Kosor... (inače nikada ne kažem nikada, ali je i mene unervoziro svojim nastupom i tonom glasa) Evo, npr.ja mislim da je Jadranka bez stava...Pitaju je o pobačaju, a ona se izmotava, ne kaže što misli, jer o tome nisu raspravljali u Vladi...Ušla je u stranku jer joj je Tuđman otac kojeg nije imala..To mi je jadno..Uđi zbog programa ne zbog kulta ličnosti...Već je i trebao biti organiziran onaj alimentacijski fond..
Svekar: Ali onaj Dikobraz je tužio Tuđmana Haagu, radi protiv Hrvatske...A Tuđman i je otac..Otac domovine!
Ja: Pa i predsjednik može pogriješiti...
Svekar: On stalno griješi..Kaže da nismo ratovali s Crnom Gorom...
Ja: Ne griješi stalno...Umro je..Mislila sam na Tuđmana... Što se tiče oca domovine on je bi ona pravom mjestu u pravo vrijeme...Da nije bio on bio bi netko drugi...
(muk)
Svekar: Glupani i idioti glasaju za Mesića...Ako glasa za Mesića neka mi ne dolazi u kuću (misli na Muža, njegovog sina)
Ja: Ja imam svoj kvocijent crno na bijelo i mislim da stav nema veze s IQ-om...Ne moramo raspravljati..Neka svatko glasa za koga želi..Ne može se razumom na osjećaje...
Svekar: Pričat ćemo o tome..Ovo je godina žena...Dvije curice su rođene ove godine...
Ja: Ma može ona biti deset puta žene, ali bez stava, za mene nije čovjek...
Svekar (već viče): No, onaj Dikobraz, onaj Kiwi je čovjek....!!! Mi smo blizanci, ali nemamo 1% zajedničkoga!!!!
Ja: Glasanje nema veze s horoskopom. Bolje da smo različiti..Ne bi bilo zanimljivo da smo svi isti...
Svekar: Jadranka je prava gospođa...
Ja: Hajde da se ne navlačimo bez razloga...Svatko glasa kako želi...Što se politike tiče ne možemo ruku pod ruku....
Svekar: Da! DA! To je žalosno! (drhtav. iznerviran, glas) i TU-TU-TU-TU

Poklopio mi slušalicu.





- 08:54 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 03.01.2005.

Posjetila sam sanju koja me podsjetla na pjesmu i Njega...Ništa nije slučajno :)

LEONARD COHEN

"Dance Me To The End Of Love"

Dance me to your beauty with a burning violin
Dance me through the panic 'til I'm gathered safely in
Lift me like an olive branch and be my homeward dove
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
Oh let me see your beauty when the witnesses are gone
Let me feel you moving like they do in Babylon
Show me slowly what I only know the limits of
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love

Dance me to the wedding now, dance me on and on
Dance me very tenderly and dance me very long
We're both of us beneath our love, we're both of us above
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love

Dance me to the children who are asking to be born
Dance me through the curtains that our kisses have outworn
Raise a tent of shelter now, though every thread is torn
Dance me to the end of love

Dance me to your beauty with a burning violin
Dance me through the panic till I'm gathered safely in
Touch me with your naked hand or touch me with your glove
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love
Dance me to the end of love

- 15:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Novogodišnje želje

Želim da nađem ono što tražim..Nedefinirano nešto što me čini cjelovitom, što gasi nemire i stvara bonacu u duši...
Želim da dobijem što želim...Da se ostvare sve želje što čine svijet boljim...Moj svijet i onaj oko mene..
Da uživam u tome što dobijem, da ne splasne užitak zbog dugog čekanja, da ne splasne iznenađenje i ushit zbog onog glasića iznutra koji kaže da ću dobiti to što, od srca, želim...
Najprije želim znati što najprije želim...Definirati nedefinirano nešto...
Želje sam bacala na hrpu. Bez prioriteta i reda, ne mareći previše.. Neuredno leže na duši i ne znam koja je prva, najvažnija, čije ostvarenje najviše veseli..Najprije želim napraviti reda..Posložiti ih u ladice i kada ugledam pravu osjetiti «A-ha!», to je to.Osjetiti kako toplina preliva grudi...I tada želim uprijeti sve snage u ostvarenje želje Broj 1...I želim da se «cijeli svemir uroti»...
Želim zdravlje za sve drage ljude, za sebe i bližnje, jer bez zdravlja nema niti drugih želja...
Želim trenutke iskričave sreće i dugotrajnog zadovoljstva.
Želim manje biti ljuta, ogorčena, loša jer se, sama, osjećam loše...
Želim voljeti, biti voljena...Piti, jesti, disati Ljubav...I da Prijatelji i Obitelj budu siti i napojeni Ljubavi, da je udišu punim plućima...
Želim da uz mene ostanu svi dragi ljudi..Ako trebaju otići neka to bude što manje bolno..Nikada nije bezbolno.
Želim imati vjeru, nadu, zaljevati ih da ne uvenu...
Želim da mi novac ne bude prepreka, opterećenje...Da ga imam dovoljno...Da ne zasjeni sreću njegov nedostatak...Da ne poruši snove njegov manjak... Ne želim glavni dobitak na lutriji. Neka ga dobije onaj tko ga zna pravilno iskoristiti, kome treba...Ako saznam rado ću ga primiti...
Želim ostati razigrano dijete...Želim biti JA.

Ako želite i svima vama isto želim...


- 11:03 - Komentari (8) - Isprintaj - #