Ljubav i brak

utorak, 14.09.2004.

Home, sweet home

Dosta dnevnika i prošlosti, postoje jezovito zanimljive stvari u sadašnjosti.
Zašto «jezovito»?
Ja vam, inače, imam SuperSvekra. Ako vidite kako naokolo, noću, leti sijedi čiko s gustim brkovima i naočalama na nosu te spašava svijet i radi reda-to vam je moj Svekar.
On zna sve (o svemu), najbolje je raditi kako On kaže (ili nikako), sigurno ima dobar plan kako bi vam trebao izgledati život (i u pravu je)...Hmmmm...Jesam li zaboravila naglasiti da je UVIJEK u pravu?
On će vam reći kako treba rezati kapulu, On će vam dati savjet u maniri iskusnog pedijatra kako «bebi treba vodica» (iako je na prsima i ima nekoliko dana), On će buditi malu bebu jer bi se želio poigrati s njom...On će svašta.
Tako je npr. Kucao (lupao!!!) nam na vrata, u nedjelju, oko 9. Taman se probudilo Dijete i Muž i ja i malena smo se valjali po krevetu. Super mi je to kada smo svi zajedno i kada si možemo priuštiti takav početak dana.
Ja sam slutila tko je. Muž je otvorio, uparadirao je Svekar, prokomentirao kako se «tako ne kući kuća» spavajući do kasno (?!), kao je kupio paprike koje treba spremati za zimnicu, kako Svekrva to ne može sama jer ih ima brdo, kao je stavio kuhati ručak i kako se TREBAMO dignuti, doručkovati možemo i kod Njega i pomoći oko paprika, tamo ručati i bla, bla.
Naravno, da je to mogao reći i dan prije jer smo bili, cijeli dan, kod Njega, došla su drva, ali neeeeeeeeeeee....
Muž i ja smo imali druge planove.
Kada mu je to Muž pokušao objasniti, ljutito je otišao.
Ja MRZIM kada netko nešto planira umijesto mene. MRZIM kada dobivam komande što ću i kako raditi npr. kako objesiti robu na štrik i kako se suđe pere navečer jer «navečer jednim prstom, a ujutro jednom rukom»...Primjećujete kako za sve postoji dobra, stara, narodna poslovica?!
Ne samo da mi trebamo biti pod njegovom komandom, nego i Dijete. On bi joj, kao skroz maloj bebi, samo da se ja nisam snažno i uporno suprotstavljala, određivao život. On joj je htio raditi bočicu jer je «gladna» jer ja, sigurno, nemam dovoljno mlijeka kada plače nakon podoja (bebe, po definiciji, plaču); On bi je bio budio i igrao se snjom kada je Kćer spavala, On se ljutio ako nismo na vrijeme došli naručak jer malena spava jer «ne mora, baš, stalno, spavati»..Ima niz drugih primjera.
Malena ga, baš ne voli. Ne daje se rado Njemu u ruke. On ju je, uvijek, uzimao meni iz ruku, već, s vrata, i Ona bi, uvijek, glasno protestirala. Zaboravila sam vam reći da on zna s djecom kao da je teta u vrtiću?
E, ovo je biser...On je moju Kćer, od nekoliko mjeseci htio upisati u podmladak HDZ-a uz komentar «pa ljutio se netko ili ne»!!!! Taj «netko» sam ja.
Na stranu što ja mislim o kojoj političkoj stranci, ali Kćer ako hoće, upisati će se gdje hoće kada to Ona bude htjela, kada bude svjesna što i zašto radi!!!!
Taj SuperSvekar dao je prijedlog da ne trebamo plaćati podstanarstvo i «što bi nam falilo da se preselimo kod njih»?!
Skoro sam pala na rit!!! Što bi nam falilo?!
Vlastiti mir i red kakav si sami napravimo, i rezanje kapule na moj način, i hranjenje Dijeteta kada ja to hoću i s čime hoću, i seks kada nam se prohtje i žestoke svađe kada nam dođe....
Ja mislim da je za svaki, mladi, bračni par najbolje da žive sami.
Roditelji, često, u najboljoj namjeri dovedu do krize u vezi pa i do rastave (znam neke slučajeve)...
She Devil ostaje u svom dragom podstanarskom domu, do daljnega...Kako se, sada, čini nećemo još zadugo.




- 23:04 - Komentari (13) - Isprintaj - #