Sarma
Za ručak smo se danas najeli sarme. Bila je tako fina da nisam mogla odoljeti. Morala sam o njoj kratak post napisati.
Dvije glavice zelja, četiri šake riže, malo soli, jedna mala žličica mješavine mediteranskih začina, tisućušesto grama miješanog mljevenog mesa, dvije žlice domaće masti i malo špeka bilo je potrebno da sfrčemo šesnaest sarmi. Nama je to dovoljno za četiri dana. A naša sarma je bijela - nema luka, nema zaprške, nema papra, nema crvene paprike, nema paradajza u tubi. Samo čisto meso, zelje, riža, malo rasola i vode. Polako se kuhala devedesetak minuta, ostavili smo je da se malo odmori pa onda uživali u finoj zimskoj hrani. A za vrijeme ručka Litterula je rekla: neka svi ljudi na kugli zemaljskoj danas imaju tako fini ručak! PS. Da netko ne bi pomislio da se hvalim: nisam ja kuhala. |
< | prosinac, 2021 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |