RAZMIŠLJANJA NA BARCI NA SVETOM JEZERU

11.07.2021.

39.dan


Rano ujutro, dok je sunce još izlazilo, ukrcali smo se na barku. Bilo je prekrasno, tiho, voda se lagano mreškala. I u tim tihim trenucima, razgovarali smo o svemu što smo vidjeli, što smo doživjeli i kako su ta saznanja na nas djelovala.
Sveta zemlja – o, da, doista je doživljavam kao Peto evanđelje. Riječi i događaji zažive, sve dobije neki drugačiji, dublji smisao.
Na sredini smo jezera i gledamo obalu…u daljini se vide gradovi Magdala, Tabgha, Gora Blagoslova…Zamišljam kako je Isus sa svojom družinom hodao iz mjesta u mjesto i propovjedao neki novi „Zakon“. Voljela bih biti sa njima u sinagogi, na Gori Blagoslova, slušati njegov govor. Ono što zasigurno znam i osjećam da…nisu riječi bile ta bit koju je prenosio…prenosio je energiju, prenosio je neku posebnu vibraciju, nešto što su svi razumjeli i osjećali na suptilnim razinama. Kad je činio čuda, to su samo bile potvrde onoga što je govorio na nekakvoj materijalnom razini.
Došao je prije 2000 godina da probudi ljude, da im ponudi Nešto Više. I tada je uspio toliko ljudi dotaknuti. Imao je i pored sebe prijatelje, apostole kojima je uspio prenijeti mudrost i znanje koju su oni prenosili dalje. Svojom ljubavlju i energijom, svojom vjerom djelovali su kao on.
Mora da je bilo prekrasno biti tako na Izvoru, učiti direktno od Učitelja!
Pitam se… koliko danas tu istu ljubav Crkva uspije prenositi…Jesu li to samo riječi i tradicija ili negdje se ipak osjeća ta posebna ljubav i energija koje mogu mijenjati svijest, iscijeliti, radovati se…
Voljela bih kada bih se mogla teleportirati u to staro doba… pa da u one svete dane idem u bazen Siloam na ritualno kupanje, čišćenje… a onda polako, posvećeno penjala bih se prolazima sa hodočasnicima pored mene, u tihoj molitvi na Hramsku goru. Možda bih i Njega vidjela kako radi čuda…iscjeljuje, ozdravljuje, radi red, podučava.
Gledala sam krštenje na rijeci Jordan…predivno iskustvo. Zapravo svi promatrači i nisu promatrači – u tom svetom trenutku postaješ dio tog svetog čina, nešto se u tebi događa iako te ljude uopće ne poznaješ. Mislim da tada u sebi, na nekim suptilnim razinama obnavljaš svoje krštenje, svoj Savez sa Njime. Povezuješ se sa svetim prostorom u sebi, ispunjavaš se onom … onom ljubavlju.
Amen.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.