Follow - Jesus' life via Twitter

četvrtak , 19.05.2011.


Na putu u Emaus

ponedjeljak , 09.05.2011.

Put u Emaus

Uskrsnuce ne odgovara ni na jedno od nasih radoznalih pitanja o zivotu nakon smrti, kao sto je kako ce to biti? Kako ce izgledati? Ali nam razotkriva da je ljubav zaista jaca od smrti. Nakon te spoznaje, moramo ostati tihi, ostaviti zasto, gdje, kako i kada iza sebe i jednostavno vjerovati.
-Our Greatest Gift

Je li tako Njegovo Uskrsnuce zapocinje, posred moje zalosti? To je ono sto se desilo tugujucoj Mariji Magdaleni kada je zacula poznati glas koji je zaziva imenom. To je ono sto se desilo obeshrabrenim ucenicima na putu za Emaus dok su razgovarali sa "strancem" i dok su srca gorjela u njima...
Zaljenje se pretvorilo u ples, tuga u radost, razocarenje u nadu i strah u ljubav. A onda, oklijevajuci, netko je napokon rekao: "On je uskrsnuo, zaista je uskrsnuo."
-Adam

Iznenada, dvojica ucenika, koja su Ga prepoznala u lomljenju kruha, opet su sami. Ali ne s istom usamljenoscu s kojom su zapoceli svoje putovanje. Oni su sami, ali i u zajednistvu i svjesni nove povezanosti koja je nastala medu njima. Oni vise ne gledaju u zemlju ozaloscenih lica. Oni gledaju jedan u drugog i govore: "Zar nisu srca gorjela u nama dok je pricao s nama na putu i objasnjavao nam Pisma?"
-With Burning Hearts

Henri Nouwen

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.