Teta Ana

ponedjeljak , 30.03.2009.

Teta Ana

Teta Ana je ona u cijem domu i srcu sam uvijek bila dobrodosla. I ne samo ja. Mnogi su prosli kroz njen stan i u njemu nasli utociste na neko vrijeme. Gledala je svaku priliku da ucini dobro sto nezamjetnije, sto tise. Njena parola uvijek je bila "Moli i radi" i tako je provela svoj zivot domacice unoseci puno duha u sve svoje i najsitnije svakodnevne obaveze. Tko god je poznavao tetu Anu slozit ce se sa mnom da je ona i u svojim osamdesetim godinama bila lijepa zena. Jos uvijek su na njenoj pojavi bili prisutni tragovi mladalacke ljepote, ali ono posebno sto je krasilo njeno lice u poznim godinama zivota bila je ljepota dobrote koja je zracila iz njenog pogleda i osmijeha. Cula sam da kazu ovako: "U mladosti imas lice kakvo dobijes, u starosti kakvo zasluzis." A teta Ana je koji put znala reci (ne misleci pritom na sebe, nego promatrajuci svijet oko sebe i zivotne price koje su se odvijale pred njenim ocima s mudroscu svojih godina): "Sto si bolji, bit ce ti na ovom svijetu gore." Teta Ana je sve do skoro bila zdrava i jako pokretna, ali posljednjih nekoliko mjeseci zivota bila je veliki patnik. Tko zna ciji je sve teret kriza preuzela svojim trpljenjem. Bila je jedna od onih koji trpe suteci i sa osmijehom i nikada nije trazila nista za sebe. Bila je jedan od mojih andela u ljudskom oblicju. Zagledana u njenu sliku i u sve ono sto je pohranila u moje srce, znam da se isplati biti dobar. Jer, kraj ovog hoda, pocetak je novog.

Blazeni cista srca, oni ce Boga gledati.

Sveti Josipe, moli za nas!

četvrtak , 19.03.2009.

Sveti Josip

Ti si Djetesce Isusa nosio u svojim rukama, stitio Ga od svakog zla. Tvome mocnom zagovoru, Tvojoj zastiti povjeravam sve one koji su mi u srcu. Sve koji ovo citaju. Sve koji tuguju i nose teske krizeve.
Danas posebno molim za svoga necaka i sestru.
Za jos jednu majku i njenog sina jedinca.
Za jednog mladog covjeka zlatnog srca, njegovu bolesnu zenu i njihovo djetesce.
Za moju tetu Anu, moj duhovni rod, jednu od svijeca moga zivota koja dogorijeva, ciji se zivot polako gasi.

Sveti Josipe, moli za nas!

Mome sinu

srijeda , 11.03.2009.

baby boy

Dragi sine,

Na danasnji dan moje se srce prelijeva zahvalnoscu, jer sam iz Bozjih ruku primila najdragocjeniji dar, povjeren mi je tvoj zivot. Kad si dosao na ovaj svijet bilo je nedjeljno jutro. Padao je snijeg u mekim, njeznim pahuljama. Drzeci u narucju tebe, usnulo novorodence, bila sam preplavljena srecom i neopisivim mirom, mirom koji dolazi od spoznaje da smo i ti i ja i svaki covjek koji se ikad rodio mali, ali dragocjen dio velikog Bozjeg plana. U ovaj svijet dovela te roditeljska ceznja i ljubav, sine, ali jos puno prije toga, tvoje je ime urezano na Bozjem dlanu, On te je zelio i ljubio i udahnuo ti zivot. Dosao si kao ispunjenje moje ceznje koja me vodila u ovu daleku zemlju u kojoj nemam korijena, ali u kojoj sam Bozjom miloscu pustila mladicu. Nije bilo lako sve napustiti, sine, sve poznato i drago, najmilije, prijatelje. Srce se cijepalo na dva dijela, ali toga dana, kad si se ti rodio, sve je dobilo puni smisao. Bila je druga korizmena nedjelja i citalo se evandelje po Luki, Isus na Brdu preobrazenja i glas sa neba koji Mu govori: “Ovo je Sin moj, Izabranik!" Tako je On htio i da se ti rodis, uvijek te je ljubio i uvijek ce te ljubiti. Ne zaboravi nikad, sine, da si Bozje ljubljeno dijete.

Happy 8th birthday

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.