Izgubljene nade

11.11.2006., subota

Draga moja izgubljena duso

Noc me grli zagrljajem izdajice.
Znam, svaki dan izgleda blijed poput magle nad jezerom...Znam, tesko je vidjeti izlaz iz labirinta...Osjetiti barem mali zracak svijetlosti nad nevremenom sto se nadvilo.
Ne zelim ostavljati rane na suncu...Samo ti saljem misao...Jeku vjetra koji nikad nije prestao puhati...Kako dalje?..Ima li nade? Kako se boriti sa "duhovima" u sebi?..Kako prihvatiti stvarnost koja toliko boli..? Sabrati sve rasute kristalice i ponovno ih nanizati na vrpcu zvanu -Zivot. Podijeli bol...raspi je u vjetar, dopusti da odleti pomalo dodirujuci razne strane svijeta...Ne gubi nadu..ako postoji ljubav...BORI SE...vrijedno je borbe.
Jedino uz nju mogu pupati cvijetovi, mirisati borovi, njihati valovi...Ljubav je vrijedna zrtve..Zivot prolazi. Mi smo samo trenutak u vjecnosti. Iskoristi taj dah u njemu...Dopusti srcu da te vodi...Ne cekaj sutra. Budi u danas, u ovom trenutku otkucaja svog vlastitog srca...Dozvoli mu da te vodi..i prati ga, PRATI... Vjerujem u ljubav, dok ona uporno ostavlja svoje krvave tragove u tebi...

Danas je tmurno i sivo...Po putevima razasute boje jeseni...Grane gledaju dok im vjetar nosi odjecu. Listovi prostrti na tlu...nema sunca...ne vidi se igra oblaka..samo sivilo...vani i unutra... Svi mi imamo svoje male razrusene dvorce, u kojima ponekad nedostaju princevi i princeze...Ponekad je dovoljno samo to, da negdje postoji netko tko te prati u rijeci...makar veoma daleko...Netko, tko u svojim grudima skriva slicne boli... Toliko mi je poznat taj osjecaj, taj pad u dubinu iz kojeg nas jedino jedan mig, jedan osmijeh sa poznatog lica moze podignuti...Pad zbog njegovog pada, dizanje zbog njegove rijeci...
Koliko ce jos biti potrebno takvih padova kroz zivot? Koliko jecaja u grudima?
Koliko isusenih suza na obrazima? Placi, ako suze odnose barem mali dio boli...Jauci u vjetar, raznesi osjecaje...
Znam, sutnja boli. Odlazak bez rijeci objesnjenja..samo tisina koja odjekuje u grudima...
I oprosti mi, dozvolih nocas mojoj boli da pise mislima, da vodi rukom po tipkama...


Nada 11.11.2006


"Najbolja vrsta prijatelja je ona s kojima mozete sjediti cjelu vecer ne progovorivsi ni rijeci, a kad odlazite osjecate se kao da je to bio najbolji razgovor u zivotu."
Nepoznati mislioc




02:07 - Komentari (29) - Isprintaj - #

- Draga moja, eto u ovaj kasan sat došla sam po još nešto što mi je nedostajalo, neki nemir me svejedno prati zbog današnjeg dana, koji nije baš lagan za mene, uvijek je teško kada nekome moraš dati svoje radove, svoje pjesme, svoju djecu na sud, hoće li ili ne biti vrijedni objavljivanja, pa tako ne spavam i onda pronađem kod tebe jedan biser, drugačiji stil izražavanja pjesma u prozi, a opet zvuči kao ljubavno pismo u jednom trenu kao da pišeš sama sebi i svojoj izgublenoj duši, ali opet sasvim je jasno da pišeš svojoj drugoj polovici, znajući tko je ona, a opet dopuštaš vjerovati da se možda i varaš i da možda i postoji neka druga polovica, ne bojeći se pritom da izdaješ ovu ljubav i ovo stanje...ne znam ja sam to tako doživjela, možda je i pogrešno :)) Laka ti noć (Danielaland 11.11.2006. 02:52)

- Tišina je katkad zbilja teška... A katkad, kao što to piše u završnoj misli može biti toliko ispunjavajuća i ugodna... Znam kako lijepo je to doživjeti... Pronaći utjehu, snagu, ljubav u samoj prisutnosti osobe do koje mi je stalo... (Milica Šamšalović 11.11.2006. 07:21)

- I ja napisao post "o šutnji",o vrisku tišine u kavezu samoće.A mislio sam i želio biti vedriji,smjeliji,odgovorniji prema svakom slijedećem danu.Volio bih šutjeti ako smo s njome poklonili svoje osjećaje,a onaj drugi ih prepoznaje.Ja dajem...a što mi se vraća?Nije fer,zar nam nešto nedostaje? (Magična noć 11.11.2006. 09:22)

- Nemam riječi osim HVALA TI na ovom divnom tekstu. Ako dopuštaš, printat ću si ga i zalijepiti u knjigu izreka i misli.. Ne mogu opisati koliko nalazim vlastita razmišljanja u ovom tekstu.. Ne gubi nadu..ako postoji ljubav...BORI SE...vrijedno je borbe. Jedino uz nju mogu pupati cvijetovi, mirisati borovi, njihati valovi...Ljubav je vrijedna zrtve.ISTINA! sve je to sama i gola istina... Ugodan vikend nek ti je draga! (anessathiel 11.11.2006. 11:59)

- noć me grli zagrljajem nesanice... on me ne grli više nikako, a sad bih tako pristala i na izdajničkii zagrljaj. samo da još jednom osjetim njegove ruke na sebi... nije bitno. šutnja možda boli, ali je bolja od onog što bismo sve izgovorili da ne šutimo kad se sretnemo. najbolje da tišina nastavi odjekivati mojim grudima... ... ...
i bit ću zla, ali nadam se da njegovim ne odjekuje tišina...nadam se da ga boli barem onoliko koliko mene...
sad sam tri kile lakša pa idem jest da nadoknadim taj veliki gubitak...
;) ;) ;) (4pištolja 11.11.2006. 12:44)

- Ljubav je jedino u što ja vjeruem, zbog nje sam spremna srušiti sve mostove prošlosti, sagraditi nove koji me vode ka sreći, zbog nje sam spremna i umrijeti, ako treba, za nju ću se boriti, do posljednjeg daha. PUSA! (skladateljica snova 11.11.2006. 13:27)

- Ova gore izreka je prekrasna...i nas dvije tako imamo....i to je prekrasno....=) (**VanVer** 11.11.2006. 15:20)

- "Grane gledaju dok im vjetar nosi odjecu." ponekad i mi možemo samo gledati kako nam život trga svilu s duše, gledati i čekati neko novo zelenjenje.....pusa! (Irida 11.11.2006. 15:33)

- Kad se uljuljamo u samocu i tugu, postajemo posebno osjetljivi...Ali ta senzibilnost trenutka u nama radja jadan novi osjecaj, raspoznavanje iskrenosti...."ucim se sutnji kad najvise boli" jednom sam napisala....ja sutim, ali moje srce pjeva posebnim notama...tuga osvice na papiru....

ugodan ti ostatak dana zelim.... (Mirisni tragovi u meni 11.11.2006. 16:56)

- Znam, sutnja boli.
Grlim jako! (Mysteries 11.11.2006. 23:32)

- Jako je ljepo pronači dušu koja misli isto kao i Ti...i ja sam pronašla virtualno, drugu polovicu sebe...možda samo virtualnu, ali ipak je TU, pozdrav ! (-riječi tišine 12.11.2006. 09:18)

- ...znas da prijatelji ne odlaze...oni su uvijek tu i ti si uvijek u njihovim srcima...i znas kolko onaj osmijeh u tvojim ocima znaci u njihovim grudima... (Otkucaj vjetra 12.11.2006. 11:09)

- tu sam,))
pozdrav (tihi... 12.11.2006. 11:36)

- Dobrar ti dan draga.. prekrasno napisano, dojmljivo, osjećajno..slikovito..
Toliko mi je poznat taj osjecaj, taj pad u dubinu iz kojeg nas jedino jedan mig, jedan osmijeh sa poznatog lica moze podignuti...Pad zbog njegovog pada, dizanje zbog njegove rijeci..
Pozdrav ostavaljm i pussu ugodan ti vikend..;)) (erin 12.11.2006. 12:28)

- divna je tvoja ljubav...i u usponima i padovima... :** (LokalPatriot 12.11.2006. 12:39)

- "Znam, sutnja boli." ..uh, koliko sam puta to osjetila.. no nadam se da ce iza tvog bola ona magla iznad jezera postati sunceva prasina sto se na povrsini zrcali ocrtavajuci tvoje osmjehe.. veliki ti pozdrav! (sirenica 12.11.2006. 18:14)

- istina svi smo mi trenutak u vjecnosti samo neki svoj trenutak produze i ucine ljepsim i sebi i drugima dok drugi zapuste i izgube svoj trenutak trazeci i zavideci drugima na sreci... i slazem se s onim dopusti srcu da te vodi....ne cekaj sutra! ne cekaj definitivno moze biti kasno sutra...mozda ce se sutra vec izgubiti nas trenutak u vjecnosti... na svu srecu na vrijeme sam shvatila da ne treba cekati sutra i nemas pojma koliko sam sad sretna...

i onaj citat na kraju...iako mi sad malo budi neke tuzne uspomene, obozavam taj citat jer zaista takvi prijatelj su najbolji prijatelji,ali ne i kada sutnja razori sve ono sto je prije stvorila....zato se slazem s tim da ne cekas sutra nego zivis kao da ti je zadnji dan u zivotu...
pozz (život je san :) 12.11.2006. 19:49)

- Pozdrav iz Doline Jeseni.
Malo, premalo ja dospijem
pisati Vama i to je već nepravda.
Ja ne volim nejednakost u
Prijateljstvu, a pomoći ne vidim
niotkuda. Živim strogo, a sanjam
beskrajno. Kakav raskorak!
Nadam se da razumijete. (Grof V. 12.11.2006. 20:19)

- da, čudno je kako nas može podignuti samo jedan mig, jedan osmjeh... da ludo je zapravo voljeti, zar ne?... i isplati se sva ta bol, sve se to isplati :-) ljubav sve vrati s kamatama :-) veliki pozdrav ti šaljem! (dream of you... 12.11.2006. 21:56)

- mah mah.)) (tihi... 13.11.2006. 00:03)

- Puno hvala na podršci, žao mi je što nisam stigla prije do tvog bloga, ma nisam stigla do nikoga, jer sam malo zapela vani sinoć, pa sam danas prespavala dan i gosti i tako :))
Uglavnom laku ti noć i drago mi je što sam te eto upoznala, jer si iskreno kritična što mi mnogo znači :)) hvala ti i laka ti noć :)) (Danielaland 13.11.2006. 00:53)

- Dobro ti jutro draga prijateljice srdačan pozdrav i prijatan dan ti želim. (prorokk 13.11.2006. 07:38)

- draga nado prekrasno,zaista,naročito onaj citat na kraju,kako ti kažeš topli pozdravi......prekrasno... (ANĐEO ČUVAR 13.11.2006. 15:15)

- upravo tako...ne odustaj, ako imalo nade ima hodaj naprijed, ako je i nema...pokušaj je vratiti u svoje srce, jer što smo bez nade. ljubav je vrijedna toga, vrijedna je žrtve, ako se na kraju vrati dobrim i ako ćemo uživati u našem trudu. šutnja boli itekako, bolje su bilo kakve riječi, nego nikakve, sve osim te tišine...koja je poput ubojice za nas. šutnjom vrijeđamo, lomimo osobu i polagano ubijamo. tvoje riječi uvijek me nekako posebno dirnu...šaljem ti veliki poljubac i želim ugodan dan (cvjetovi zla 13.11.2006. 16:20)

- Mogu tek toliko da se zahvalim na komentaru i da poželim sve najbolje...srdačan pozdrav! (svijetodstakla 13.11.2006. 19:29)

- lijepu i ugodnu vecer ti zelim.... (Mirisni tragovi u meni 13.11.2006. 20:13)

- lijepu i ugodnu vecer ti zelim.... (Mirisni tragovi u meni 13.11.2006. 20:14)

- odlazak bez riječi...boli više nego li odlazak nakon svađe... (-riječi tišine 13.11.2006. 21:40)

- Tajne su uvijek za nekog bile cudne.
Tajna je nesto najljepse sto u sebi nosimo
Tajiti ljubav znaci cuvati od lesinara koji je zele unistiti
Nada se nikad ne gubi,jer to je poraz a samo borbom se dolazi do cilja...(zeljenoga)
NE gubi nadu jer poslije kise dode sunce...
laku noccc (tajna1 13.11.2006. 23:44)


- 02:07 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Listopad 2019 (1)
Rujan 2018 (1)
Veljača 2017 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Siječanj 2016 (1)
Travanj 2015 (1)
Svibanj 2014 (1)
Siječanj 2014 (1)
Srpanj 2013 (1)
Studeni 2012 (1)
Kolovoz 2012 (1)
Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (1)
Studeni 2011 (1)
Rujan 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (2)
Veljača 2011 (1)
Prosinac 2010 (1)
Rujan 2010 (1)
Srpanj 2010 (3)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Veljača 2010 (1)
Siječanj 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Ožujak 2009 (3)
Veljača 2009 (1)
Siječanj 2009 (2)
Prosinac 2008 (3)
Studeni 2008 (3)
Listopad 2008 (2)
Rujan 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi