Kuće Hrvatska

utorak, 30.07.2013.

Bez milosti

U Zadarskoj županiji i dalje je velik broj nekretnina na bubnju, što zapravo i nije iznenađenje jer se brojni vlasnici istih nađu u takvoj situaciji zbog nepodmirivanja otplata kredita, ali i raznih drugih obveza uslijed čega ostaju bez imovine. Trenutno u našoj županiji dražbu čeka 36 nekretnina, a među njima ima stanova, kuća, zemljišta i sličnih nekretnina koje čekaju novog kupca. Prilična je to brojka ako se uzme u obzir da se radi o najavama dražbi u razdoblju od 20-ak dana, a u usporedbi s prošlom godinom, kada ih je bilo desetak, ovaj je podatak i više nego zabrinjavajuć.U očevidniku nekretnina i porketnina, odnosno registru za dražbu, trenutno stoji brojka od 1.193 nekretnine i 26 pokretnina koje se nalaze na javnoj dražbi, a to je pak brojka koja je drastično porasla u posljednjih nekoliko godina. U tom se pak registru može vidjeti i o kakvim se nekretninama rada i vidljivo je da se na dražbama nalazi sve - od kuća do vikendica, vinograda, voćnjaka, oranica, ekonomskih dvorišta, tvorničkih hala i slične nekrentine. Nažalost, životne okolnosti, odnosno posvemašnja gospodarska kriza, utjecale su na to da je sve više nekretnina pod ovrhom, a razloga je nekoliko No, najčešći razlog tome je definitivno taj što vlasnici istih nisu uspjeli na vrijeme podmirivati kreditne obveze za kupovinu pojedinih nekretnina stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.07.2013.

Za POS stanove u Svetoj Klari 1544 potencijalnih kupaca, a grade 332 stana

POS stanovi u Svetoj Klari počinju se graditi početkom kolovoza. Kamen temeljac bit će položen, kažu u Ministarstvu graditeljstva, idućeg tjedna, a imaju i 1544 potencijalnih kupaca za novoizgrađene stanove. U ponudi su planirana 332 stana čija će cijena biti 1100 eura po metru četvornom iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.07.2013.

Najam apartmana u Zadru poskupio 11, a u Splitu pojefitnio devet posto

Nedostaje hostela u unutrašnjosti, ali koncentracija hostela u primorskim destinacijama i Zagrebu kao glavnom gradu je razumljiva jer je posljedica sezonalnog karaktera Hrvatskog turizma i još nedovoljno razvijenog kontinentalnog turizma - kaže Dražen Gečević iz HFHS-a.
Povećanjem broja hostela i zahtjeva mladih putnika, na tržištu je sve više inovativno uređenih hostela s višim standardima opremljenosti (više privatnih soba, više soba/spavaonica s vlastitom kupaonicom). Po pitanju standarda i opremljenosti hostela možemo reći da se smanjuje razlika između hostela i hotela.
No, ipak, za razliku od hotela gdje standard stvara atmosferu, u hostelima je i dalje dominantna premisa da atmosfera hostela stvara standard. Hostel je definitivno najprivlačniji smještajni oblik za mlade i one koji se tako osjećaju, odnosno putnike koji preferiraju hostele zbog toga što su oni prije svega mjesto društvenog učenja i mjesto susreta mladih putnika.
Stoga kad govorimo o kvaliteti hostela nipošto nije dovoljno procjenjivati isključivo harvardski standard već je vrlo važna razina pružanja usluge mladim gostima, komunikacije s gostima, stvaranje atmosfere sigurnog i ugodnog boravka te mjesta dobivanja i razmjene informacija i iskustava.
Hosteli imaju zahtjevan zadatak spojiti prijateljsko i neformalno ozračje s visokom razinom profesionalnosti u svim radnim procesima. Mlade putnike više će zadovoljiti ugodna atmosfera, sigurnost boravka u hostelu, ljubazno ali i efikasno osoblje i prije svega ugodan krevet i čistoća prostorija nego sami luksuz jer njega niti ne očekuju u hostelu - dodaje.
Kada govorimo o hostelima, spomenut ćemo da sutra u novom broju magazina Dom&Dizajn možete zaviriti u tek otvoreni Swanky Mint hostel u Zagrebu, drukčiji ne samo po vrhunskoj uslugi nego i po neobičnom interijeru
nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.07.2013.

Od plastičnog otpada do sintetičkog dizela i proizvodnje povrća

Osječka tvrtka Drava International najveći je hrvatski reciklažer plastike i jedini hrvatski oporabitelj PET ambalaže. Zapošljavaju 430 ljudi, a ove godine očekuju oko 350 milijuna kuna prometa od čega značajan dio (oko 30 milijuna eura) ostvaruju na zapadnoeuropskom tržištu.
U prostranim pogonima prijeratne OLT-ove tvornice lijevanih kada u prigradskom naselju Brijest, gotovo u potpunosti se zaokružuje proizvodni proces od otpada do novih upotrebljivih proizvoda. Naime, reciklira se plastični otpad i proizvode plastične folije za omatanje robe u prijevozu i skladištenju, te plastične vrećice stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.07.2013.

U najljepši dvorac na Jadranu uložili smo 25 milijuna dolara!

Poluotok Pelješac jedna je od najbolje čuvanih tajni našeg turizma, a ljepota toga kraja, njegovo vino i ljudi prije nekoliko godina zarobili su srce 74-godišnjeg američkog biznismena Leeja Andersona i njegove supruge Pam.
Na samom ulazu u mjesto Orebić, u najvinorodnijem području Hrvatske, supružnici, koji su tijekom Domovinskog rata kroz humanitarni rad upoznali našu zemlju, na temeljima nekadašnjeg beogradskog odmarališta Rivijera koje su otkupili 2006. osnovali su vinariju Korta Katarina stanovi Varaždin

Oznake: stanovi Varaždin

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.07.2013.

Za njih zakoni ne vrijede

Kao i puno puta u Hrvatskoj, potpuno je dakle nejasno tko će kontrolirati provedbu zakona koji je donesen još prije pet godina. Sve ovo otkrili smo nakon što je 1. srpnja prošao rok po kojem objekt veći od 50 kvadrata koji se prodaje mora imati energetski certifikat. On pokazuje koliko energije se troši, a cilj certificiranja je dobiti i mjere koje bi smanjile potrošnju energije i zagađivanje okoliša.
Vlada, Sabor i ministarstva trebali bi biti primjer građanima. A ako ga oni ne provode, kako očekivati da građani prihvate nova pravila i trošak? Rok da sve javne zgrade veće od 1000 kvadrata imaju istaknut certifikat prošao je prije šest mjeseci. Vlada i Sabor spadaju u tu kvadraturu, ali je za kulturna dobra ostavljena iznimka da ne moraju provesti mjere učinkovitosti ako je objekt kulturno dobro apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.07.2013.

Drvna industrija između čekića i nakovnja

U vremenu kada je domaća drvna industrija desetkovana porastom cijena repromaterijala, energije i drugih elemenata u proizvodnji, a proizvođači se nalaze između čekića i nakovnja odnosno između dobavljača kao monopolista i kupca kao diktatora svih uvjeta, u Slavoniji DI zadovoljni su što opstaju.
Radimo na smanjenju troškova kako bi maksimalno smanjili minus, jer na nepovoljne vanjske čimbenike ne možemo utjecati. To je s jedne strane sirovina kojoj cijenu diktiraju Hrvatske šume kao monopolist, a s druge strane su tu kupci koji traže sve duže rokove plaćanja, od 90 do 120 dana, kaže direktorica Slavonije DI Martina Ravlić Janković.
Osim toga, naglašava, domaće drvoprerađivače guše i visoki fiksni troškovi, od struje pa do komunalne naknade i vodnog doprinosa. U teškoćama smo kao i cijela hrvatska drvoprerađivačka industrija, ali ne mogu reći da smo u dubiozi. Bitno nam je izmiriti obveze prema dobavljaču, državi i radnicima, dodaje Ravlić Janković nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 14:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.07.2013.

Prodaje kuće ili stana nema više bez certifikata

Certifikat o energetskoj učinkovitosti zgrade ili kuće od danas je neophodan dokument svim prodavateljima nekretnina čija je površina veća od 50 četvornih metara. Certifikat kupcu pomaže u izračunu troškova potrošnje za grijanje i hlađenje.
Da bi čitatelje upoznao s uvjetima posjedovanja ovoga dokumenta, Večernji list je organizirao matineju u Ritmu grada na Trgu bana Jelačića, na kojoj su sudjelovali Željka Hrs Borković, predsjednica Hrvatske udruge energetskih certifikatora, Natko Bilić, član upravnog odbora Savjeta za zelenu gradnju, Marijan Maras, pročelnik gradskog Ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, te predstavnici GSKG-a, najvećeg upravitelja zgrada u Zagrebu - Gordana Pokrajčić, direktorica naplate naknada GSKG-a i Nada Matić, voditeljica odjela velikih popravaka.
Certifikat sadrži podatke o energetskim svojstvima objekata, a kupcima pruža informacije o potrošnji energije, stanju zgrade te količini uštede energije koja se može postići ulaganjem u izolaciju i obnovljive izvore. Certifikat je obavezan ako se želi povući novac iz europskih fondova za obnovu, što je moguće zbog legalizacije objekata, rekla je Gordana Pokrajčić.
Energetskom obnovom zgrade raste i cijena nekretnine za najmanje 15 posto, što je dodatna prednost ulaganja nekretnine

Oznake: nekretnine

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #