Kuće Hrvatska

petak, 21.06.2013.

Vinka Cetinski nije dokazala da je oklevetana

Vinka Cetinski, protiv koje traje istraga zbog sumnje da je kao direktorica tvrtke Kermas ulaganja malverzacijama oštetila vlasnika te tvrtke Danka Končara, nije uspjela na sudu dokazati da ju je pulski knjigovođa Kristijan Pilat oklevetao izjavom da je potkradala Končara.
Pilat, koji je tvrdio javno, ali i tužiteljima da je Cetinski s Dragom Radolovićem od 2007. zaradila milijune pri sklapanju kupoprodajnih ugovora između Kermas ulaganja i Radolovićeve tvrtke Istra Bavaria, u Zagrebu je oslobođen optužbe. Sud je zaključio da nema dokaza za osudu Pilata jer je bio uvjeren u opravdanost onoga što je govorio i nije bio svjestan da to što govori nije istina.
Uz to su Pilatove tvrdnje na sudu potvrdili i Končar i poduzetnik Milan Carić. Kako istraga protiv Cetinski traje, istina će se tek utvrditi. Podsjetimo, istraga je pokrenuta prije dvije godine protiv nje, supruga joj Mirka, sina Mattea te odvjetnika Željka Hrvatina i supruge mu Romine, oca i sina Borisa i Marina Sorga.
Još se istražuju sumnje u zlouporabe ovlasti kojima su Kermas ulaganja oštećena za milijune kuna i u pranje novca stečenog pri kupnji nekretnina. Ne samo da je Cetinski meni lažno prikazivala cijene nekretnina, većima nego što su bile, nego je i Radolović njoj lažno prikazivao veće cijene svjedočio je lani u prosincu Končar.
No Cetinski je u svom iskazu na sudu tvrdila da nije potkradala Končara, nije mu navodila uvećane cijene nekretnina u suradnji Radolovićem niti ga oštetila za višemilijunske iznose nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 14.06.2013.

Zapušteni autokamp MUP-a nesiguran je za goste

Smanjenje kapaciteta MUP-ovog kompleksa gubitak je za fažanski turizam, kaže direktorica općinske Turističke zajednice Melita Peroković. Prema procjenama iz MUP-a planirali smo u ovoj godini ostvarenje 45 tisuća noćenja u odmaralištu u Valbandonu. No, nakon što smo dobili obavijest o zatvaranju kampa, planira se 30 tisuća noćenja, što je 15 tisuća noćenja manje, kaže Peroković.
Zbog toga će, dodaje, turističkom vijeću predložiti izmjenu programa Turističke zajednice jer se radi o gubitku prihoda boravišnih pristojbi u prosječnom iznosu od 75 tisuća kuna bruto, odnosno 45 do 50 tisuća kuna neto u odnosu na plan.
Potonji iznos ostaje na području Općine Fažana pa će vijeće donijeti odluku o umanjenju obima planiranih ovogodišnjih aktivnosti i predložiti Skupštini TZ-a rebalans sredstava. Općina Fažana pak, rekao nam je donačelnik Radomir Korać, nije dobila nikakvu službenu informaciju o novonastaloj situaciji u odmaralištu pa nije želio ništa komentirati stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.06.2013.

Brijuni Rivijera ideja koja zbog države ne uspijeva

U naravi, radi se o čistom science fictionu. Stoga je glavni preduvjet za uspjeh projekta promjena njegova temeljnog modela, i to tako da se institut prava građenja zamijeni institutom prava vlasništva nad zemljištem na kojem se grade objekti (izuzev lokaliteta Pineta) ili alternativno, zasnivanjem javno-privatnog partnerstva između vlasnika zemljišta i investitora, pri čemu bi ulog vlasnika zemljišta trebala biti vrijednost zemljišta i infrastrukture.
Tek ako Brijuni Rivijera primijeni takav model, projekt bi mogao početi postajati stvarnost stanovi Varaždin.

Oznake: stanovi Varaždin

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.06.2013.

Ivica Todorić i meksički partner kupili hotel Koločep za 36 milijuna

Kao što se i očekivalo, dionice hotela Koločep kupio je na javnoj dražbi jedini ponuđač, tvrtka Karisma Hotels Adriatic (KHA1) u vlasništvu Agrokora i meksičke hotelske grupacije. Za 88 posto Koločepa platili su 36,4 milijuna kuna, što je bila i početna cijena za koju se hotel prodavao. Ukupna investicija KHA1 u projekt hotela Koločep ipak je puno veća i iznosi 18,6 milijuna eura.
Naime, osim iznosa za dionice, tvrtka će 4,7 milijuna eura dati za otplatu postojećih i preuzetih dugova, dok oko devet milijuna eura planira uložiti u obnovu, menadžment i promociju. Prema najavama, već prve sezone očekuje se popunjenost hotela od 83,5 posto, dok se preuređenje objekata očekuje nakon završetka sezone stanovi Zamet.

Oznake: stanovi Zamet

- 13:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.06.2013.

Predsjednik Josipović stanarima uručio ključeve stanova

Za svakoga je veliki dan kada useli u svoj dom. Ovakvi projekti odnos su socijalne politike koju vodi država skrbeći na taj način o svojim građanima i njihovu kvalitetnijem življenju. Kroz projekt POS-ove gradnje znatno su povoljnije mogućnosti za kupnju stana i zbog toga što je cijena četvornog metra u odnosu na tržišnu dvostruko manja.
Treba to zahvaliti dobroj suradnji države i jedinica lokalne uprave koje su pronašle načina kako najosjetljiviji novčani izdatak spustiti do najniže razine do stjecanja krova nad glavom - kazao je Ivo Josipović, na svečanosti primopredaje ključeva budućim stanarima najnovije POS-ove zgrade. Gradsko vodstvo radi na formiranju lista prvenstva za kupnju stanova iz novog programa POS-a na području Umaga, nakon čega će započeti sklapanje predugovora s potencijalnim kupcima stanova za novu zgradu POS-ovih stanova, istočno od Doma za starije i nemoćne osobe nekretnine Dubrovnik.

Oznake: nekretnine Dubrovnik

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #