Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuce

Marketing

Prodaje kuće ili stana nema više bez certifikata

Certifikat o energetskoj učinkovitosti zgrade ili kuće od danas je neophodan dokument svim prodavateljima nekretnina čija je površina veća od 50 četvornih metara. Certifikat kupcu pomaže u izračunu troškova potrošnje za grijanje i hlađenje.
Da bi čitatelje upoznao s uvjetima posjedovanja ovoga dokumenta, Večernji list je organizirao matineju u Ritmu grada na Trgu bana Jelačića, na kojoj su sudjelovali Željka Hrs Borković, predsjednica Hrvatske udruge energetskih certifikatora, Natko Bilić, član upravnog odbora Savjeta za zelenu gradnju, Marijan Maras, pročelnik gradskog Ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, te predstavnici GSKG-a, najvećeg upravitelja zgrada u Zagrebu - Gordana Pokrajčić, direktorica naplate naknada GSKG-a i Nada Matić, voditeljica odjela velikih popravaka.
Certifikat sadrži podatke o energetskim svojstvima objekata, a kupcima pruža informacije o potrošnji energije, stanju zgrade te količini uštede energije koja se može postići ulaganjem u izolaciju i obnovljive izvore. Certifikat je obavezan ako se želi povući novac iz europskih fondova za obnovu, što je moguće zbog legalizacije objekata, rekla je Gordana Pokrajčić.
Energetskom obnovom zgrade raste i cijena nekretnine za najmanje 15 posto, što je dodatna prednost ulaganja nekretnine

Post je objavljen 01.07.2013. u 15:23 sati.