Kuće Hrvatska

petak, 29.03.2013.

Stvorene pretpostavke za izgradnju srednje škole

Sadašnji sportski centar ponovo bi se izgradio u blizini sadašnjega Vatrogasnog centra, dok se četvrta promjena odnosi na proširenje zone male privrede, koja bi se protezala od poduzeća Tehnoguma do staze za karting Rauš. Također je jednoglasno odlučeno da će se Varaždinskoj županiji darovati gradsko zemljište za potrebe izgradnje područne osnovne škole Ključ u naselju Oštrice stanovi Zadar.
Vijećnici su izrazili zadovoljstvo sustavom zaštite i spašavanja koje provode dobrovoljna vatrogasna društva i gradska vatrogasna zajednica. Gradsko vijeće će i dalje u okviru mogućnosti ispunjavati svoje zakonske obveze prema vatrogastvu te nastojati osiguravati dodatna sredstva.

Oznake: stanovi Zadar

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 26.03.2013.

Za garsonijeru 1800 €/m2, a za troetažni stan 700€/m2

Interijer svog doma uvijek možete mijenjati, bilo da je riječ o novom namještaju, boji zidova ili rasporedu prostorija. Dosadni dnevni boravak možete obnoviti novom sjedećom garniturom ili detaljima u dominantnoj boji, kuhinjske elemente uvijek možete osvježiti novim frontama, a mjesta za novog člana obitelji možete dobiti rušenjem zidova ili pregrađivanjem.
Sve se prostorije mogu adaptirati i namjestiti po želji ukućana, može se urediti i okućnica. Dakle, može se utjecati na gotovo sve karakteristike nekretnine, osim jedne. A ona utječe na sve ostalo. Recimo, na pogled kroz prozor. Ili blizinu trgovina i javnog gradskog prijevoza, pa i posla.
Primjer nam je Rijeka, a o cijenama stanova u tom gradu razgovaramo s Brankom Papešom, direktorom Dogma nekretnina, vodeće agencije za nekretnine u Primorsko-goranskoj županiji. Kada pričamo o tržištu nekretnina u Rijeci, situacija je specifična i grad je podijeljen na dva dijela: istočni i zapadni – govori Papeš nekretnine oglasnik

Oznake: nekretnine oglasnik

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 19.03.2013.

Aukcije nekretnina nisu za one koji imaju prevelika očekivanja

Prema njegovim riječima, upravo ovaj način kupoprodaje idealan je za obje strane – prodavatelj tako može vidjeti ima li uopće interesa za nekretninu, odnosno kolika je tržišna vrijednost nekretnine u određenom trenutku, dok kupac, s druge strane, nudi samo onoliko koliko je za nekretninu spreman i platiti.-Ukoliko su ponude na samim aukcijama izvan očekivanja obiju strana, na nama je da naknadnim pregovaranjem i posredovanjem pokušamo postići cijenu po kojoj su obje strane spremne na kupoprodaju, što je za sada i u većini slučajeva bila praksa-ističe Mužević no naglašava kako pored onih koji su otvoreni za dogovor oko finalne cijene, uvijek ima i prodavatelja koji jednostavno ne žele prihvatiti da su cijene u Hrvatskoj "prošle kroz korekciju".

Uvijek se traže kvalitetni stanovi po prihvatljivim cijenama te nekretnine na moru, dok od komercijalnih nekretnina, otkriva Mužević, najviše interesa ima za hotele, benziske postaje i zemljišta. Prodavatelji koji stvarno odluče prodati nekretninu te su spremni prihvatiti najbolju cijenu na tržištu u vrijeme prodaje, vrlo često i postignu svoj cilj kroz naše poslovanje. S druge strane, prodavatelji koji imaju visoka očekivanja nažalost i dalje čekaju realizaciju i upitno je hoće li je ikada i postići – kaže Mužević stanovi

Da bi se uvrstila na javnu aukciju, potrebna je prethodna dostava dokumentacije o nekretnini, a plaća se i kotizacija za sudjelovanje, što, napominju iz Aukcija nekretnina, uključuje i izradu dvojezičnog kolor kataloga nekretnine, organizaciju javne aukcije te marketing i oglašavanje.Uskoro će se, najavljuju iz tvrtke, uz javne aukcije organizirati i individualne licitacije u samim nekretninama vlasnika, tzv. "on site aukcije". Nadmetanje će se u tom slučaju organizirati na licu mjesta, neovisno o tome radi li se o kući, stanu ili poslovnom prostoru-zaključio je Mužević.

Oznake: stanovi

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.03.2013.

Iskustva iz Europe govore: Tko ima eure dobije i lovište

Površine na kojima se može ustanoviti lovište, odnosno loviti, vrlo su različite. Tako valja krenuti od Nijemaca, na koje se naše lovstvo ugleda u mnogim stvarima, posebno kopirajući njemačku lovnu tradiciju. U stvarnosti Nijemce ne kopiramo potpuno, jer površina koju vlasnik zemljišta može imati za lov, odnosno ustanovljenje lovišta iznosi 75 hektara poljoprivrednog, šumskog zemljišta ili ribnjaka.

Tako Njemačka, velika i razvijena europska zemlja s ogromnom površinom, koja je četiri puta veća od Hrvatske, traži 13 puta manju površinu zemljišta za ustanovljenje lovišta od Hrvatske! Ako vlasnici zemljišta imaju manje površine od 75 hektara na kojima bi mogli loviti, a ta se zemlja nalazi u administrativnim granicama jedne pokrajine, na koje je Njemačka podijeljena, pravo lova tada pripada Savezu zemljovlasnika.

Vratimo li se početku postavljamo i pitanje, hoće li moći i hrvatski lovci zakupiti lovišta u Europskoj uniji, a odgovor je jasan, hoće! Dobiva lovište onaj tko plati više. Ono što je sigurno, a s obzirom na nužno prihvaćanje pravne stečevine i unutar Hrvatske, vidljivo je da će uskoro biti potrebna zakonska prilagodba, jer u tržišnom natjecanju nema povlaštenih nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.03.2013.

Država će preuzeti Vjesnikov neboder?

Na prvom ročištu predstečajne nagodbe Vjesnik d.d., odnosno tiskara, u petak će predložiti državi da svoja potraživanja namiri nekretninom. Naime, državna tvrtka posjeduje 62,5 posto nekretnine na prestižnoj lokaciji u Zagrebu koju je konzultant BDO International procijenio na 81 milijun eura, pri čemu Vjesnik posjeduje imovinu od 370 milijuna kuna.

Inače, uprava Vjesnika tvrdi da ima budućnost nakon što su napravili restrukturiranje u kojem je 120 zaposlenika napustilo tvrtku, a ostalima je plaća smanjena 35 posto. S prodajom nekretnine, kažu u Vjesniku, slažu se i ostali njezini vlasnici apartmani Hrvatska.

Oznake: apartmani hrvatska

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 05.03.2013.

Zagrebačka županija dodjeljuje 5,3 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

Također, sufinancirat će se i izrada projektno-tehničke dokumentacije te nabava potrebnih uređaja i opreme koji su neophodni za funkcioniranje komunalnih objekata iznajmljivanje stanova.

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 5,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za sufinanciranje izgradnje i održavanje objekata komunalne infrastrukture u 2013. godini.

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 12:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #