Kuće Hrvatska

ponedjeljak, 22.04.2013.

Dionica Požega - Nova Kapela za desetak dana

Nanošenjem asfaltnog sloja na posljednjim kilometrima dionice ceste Požega Vrhovci - Nova Kapela napokon se završava i njezina konačna gradnja početa 1913. godine. Prema riječima Antuna Jurčaka, vlasnika tvrtke Niskogradnja Jurčak koja je izvođač radova, uz brdovite predjele kojima cesta prolazi preko Požeške gore izvođačima na ruku nisu išli ni vremenski uvjeti zbog čega se, prema predviđenim rokovima, kasnilo s nanošenjem završnog asfaltnog sloja iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 17.04.2013.

Predstavit će se mogućnosti ulaganja u industriju i investicijske projekte

REXPO je međunarodni poslovni sajam investicijskih projekata, komercijalnih nekretnina i prateće industrije za Jadransku regiju, na kojem se predstavljaju tvrtke i projekti iz Hrvatske i zemalja u regiji: Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Albanije novogradnja Samobor.
Grad Varaždin će se posredstvom Poslovnih zona d.o.o. Varaždin na sajmu predstaviti kroz mogućnosti ulaganja u industriju u gradskim poslovnim zonama i investicijske projekte u gradu Varaždinu: Palača Oršić, SRC Aquacity i Kino Dom, o kojima će sa zainteresiranim investitorima, developerima i konzultantima razgovarati zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica Natalija Martinčević.

Oznake: novogradnja Samobor

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.04.2013.

Dobio stan od Grada nakon 50 godina podstanarstva

Gradska uprava u ovom je mandatu dodijelila ukupno 76 stanova osobama s liste kandidata za dodjelu stanova, a jučer je nakon 50 godina podstanarskog života ključ svog stana u ruke dobio i 66-godišnji Stanko Ožuška. Naime, ovaj rođeni Donjograđanin dobio je na korištenje jednosobni stan od 40 četvornih metara u Kapucinskoj ulici, gdje će ubuduće živjeti sa suprugom i sinom, inače studentom fizike.
Neizmjerno sam sretan što je došao taj dan da znam da je moja podstanarska agonija završena. Teško je godinama se vući po ulicama i od stana do stana, te svaki mjesec izdvajati najmanje dvije tisuće kuna za podstanarstvo. Nažalost, iako sam cijeli život radio u Saponiji na održavanju, nisam uspio steći dovoljno imovine za vlastiti stan, pa sam ga eto tek sada u mirovini dobio od Grada, komentirao je zahvalni Ožuška.
Problem je što povlaštene okolnosti otkupa takvih stanova više nisu na snazi, pa se ovi stanovi sada prodaju po tržišnoj cijeni - objasnio je Milan Kamenko, pročelnik za stambeno gospodarstvo stanovi prodaja Sučidar.

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.04.2013.

Prodaju se kuće, livade, pašnjaci, oranice ...

Građevinsko zemljište, ukupne površine 1490 četvornih metara, procijenjene vrijednosti 186.581 kunu, nalazi se u naselju Gorjani, Perićeva 31 u Osječko-baranjskoj županiji, prodaje se na dražbi 10. travnja u 8.10 sati na Općinskom sudu u Đakovu, Trg dr. F. Tuđmana 2.
Nekretnina se ne može prodati ispod jedne trećine utvrđene vrijednosti. Na ročištu za dražbu mogu sudjelovati samo pravne i fizičke osobe koje su najkasnije na dan ročišta za dražbu dale osiguranje - jamčevinu koja iznosi 10 posto od ukupne vrijednosti nekretnine stanovi Rijeka.

Oznake: stanovi Rijeka

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.04.2013.

Jovićev Olympico postaje lječilište

Klub Olympico, koji je izgradio nekadašnji rukometni reprezentativac Božidar Jović, uskoro će postati vlasništvo Grada Paga. Jović je u Hypo banci podigao kredit koji nije vratio i banka je na Općinskom sudu u Pagu pokrenula ovršni postupak koji je završio prodajom Olympica na javnoj dražbi. Grad Pag je jedini dao ponudu. Na dražbi se Olympico prodavao za 1,022.000 kuna.

Klub Olympico izgrađen je 2004. godine i bio je najljepši i najbolje uređeni sportsko-zabavni centar na otoku. No, grupa građana je, kako navodi Jović, podigla tužbu zbog neusklađenosti prostorno-planske dokumentacije s izgradnjom kluba, što je sud prihvatio i klub je zatvoren. Tri godine poslije nekada elitni klub je postao ruševina.
Svejedno mi je hoće li mi Grad Pag platiti odštetu u ovcama, siru, paškom kamenjaru ili novcu. Ne mora mi se platiti odmah, može mi se platiti i za pet godina, ali o tome se moramo dogovoriti. Nažalost, predstavnici Grada Paga do sada nisu pokazali dovoljno razumijevanja za rješavanje ovog problema, rekao je Božidar Jović stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #