Kuće Hrvatska

petak, 11.05.2018.

Zastupnici si smanjili plaće za 20 posto dok si ministri isplaćuju visoke premije

Nacrt zakona koji obuhvaća 460 zastupnika donjeg doma i senatore, dobio je 240 glasova konzervativne većine. Dva su glasa bila protiv a pet ih je bilo suzdržano.
Oporba nije sudjelovala u glasanju stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.04.2018.

Kinesko gospodarstvo poraslo 6,8 posto, više od očekivanja

Ukupno su investicije u fiksni kapital porasle 7,5 posto na godišnjoj razini, pri čemu su investicije privatnog sektora, koje čine oko 60 posto ukupnih investicija, porasle 8,9 posto.
Kinesko gospodarstvo poraslo je u prvom tromjesečju ove godine 6,8 posto na godišnjoj razini, isto kao i u prethodnim kvartalima, što se zahvaljuje snažnom rastu
potrošnje i investicija stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.01.2018.

"Nemam nikakvih zaduženja, a primam plaću od 15.000 kuna"

On je u otvorenom ratu sa sadašnjim HDZ-ovim vodstvom Agencije na čelu s trenutačnom ravnateljicom Matildom Copić.
- Ja sam vam još pomoćnik ravnatelja bez ikakvih ovlasti. Ne daju mi nikakva zaduženja, odsječen sam od svega u svojem uredu. Dobivam plaću... Ali neće me se tako lako riješiti. Svaki dan dolazim na posao pola sata ranije i odlazim pola sata kasnije. Mislili su da će mi dosaditi i da ću otići, ali neće. Sve ću dobiti na sudu, objašnjava za 24 sata Ante Pezo, čovjek koji je do 2016. godine vodio državnu Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.
Preko njih idu milijarde europskih poticaja hrvatskim seljacima.
Pezo za 24 sata otvoreno kaže i da mu je plaća 15.000 kuna neto, kad se uključe olakšice za djecu i prijevoz. Sebe smatra “poslovnim pritvorenikom”. A Pezo nije jedini slučaj u Agenciji da prima plaću za višu funkciju za koju mu je u biti uručen otkaz i proglašen je nepotrebnim. Samo je Pezo spreman o tome i otvoreno razgovarati. On je u otvorenom ratu sa sadašnjim HDZ-ovim vodstvom Agencije na čelu s trenutačnom
ravnateljicom Matildom Copić stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.10.2017.

Mitsubishi zainteresiran za suradnju s Brodosplitom

Za vrijeme višesatnog boravka u splitskom brodogradilištu, razgovarali su s izvršnim direktorom Brodosplita g. Zoranom Kunkerom i pomoćnikom Uprave g. Matom Lukasom koji su ih upoznali s proizvodnim
mogućnostima Brodosplita, predstavili neke od novijih projekata te su im iznijeli planove razvoja stanovi Čukaricarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 06.05.2017.

Podbrežje postaje središte Novog Zagreba

ZAGREB - U Novom Zagrebu, zapadno od Sloboštine i južno od planiranog budućeg središnjeg parka, ovih dana niče potpuno novo naselje Podbrežje.
Ono što je jedinstveno kod tog naselja je što se gradi potpuno planski i u skladu s potrebama stanara, a ne investitora.
Naime, ulagač je ovaj put Grad Zagreb.
Prof. dr. sc. Gojko Bežovan, jedan od vodećih stručnjaka za socijalnu politiku, kaže:
- Naselje je projektirano prema parametrima kakvi se danas smatraju atraktivnima. Nije građeno prema špekulativnim načelima poput nekih naselja u kojima je sve samo beton i djeca se nemaju gdje igrati. Danas imate naselja poput Vrbana, gdje su škole i vrtići već prepuni, a ovdje se grade kapaciteti koji vode računa o ovoj komponenti kvalitete života u naselju. Ključno je zadovoljiti važne funkcije kako bi ljudi mogli uskladiti svoje obiteljske i poslovne obveze, da naselje ne bude mjesto gdje samo prespavate i nešto pojedete.
A dodatni sadržaji koji su u planu zaista su brojni: škole, vrtići, uređeni parkovi i igrališta za djecu, čak i dvorana s bazenom. Dovoljno sadržaja za stanovnike planiranih 11 stambenih višekatnica.
- Uređenje naselja bit će funkcionalno i imat će socijalnu infrastrukturu kojom će se povećati kvaliteta života ne samo u tom naselju, već i u susjednim naseljima.”,
zaključuje profesor Bežovan stanovi Čukaricahttp://www.stanovibeograd.org/stanovi/Cukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.04.2017.

Vojska se vraća u četiri hrvatska grada

Odlukom ministra obrane Damira Krstičevića u Vukovar, Sinj, Varaždin i Ploče vraćaju se djelatne postrojbe hrvatskih Oružanih snaga. U objašnjenju se navodi potreba redefiniranja postojećeg operativnog rasporeda Hrvatske vojske i poziva se na kontekst “promjena sigurnosnog okružja”.
To bi značilo da su u MORH-u, u svjetlu aktualnih pomicanja snaga članica NATO-a i vojnika SAD-a prema svojim istočnim i granicama prema Rusiji, zaključili da i Hrvatska treba rasporediti dio vojske u granična područja.
Raspoređuje se nešto više od 1000 profesionalnih vojnika, ali u planu je stvaranje i barem još toliko brojne tzv. razvrstane pričuve. Te promjene provode se i zbog “poboljšanja kvalitete života, rada i obuke pripadnika OSRH te promicanja vojnog poziva”,
piše Večernji list u izdanju od ponedjeljka stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.03.2017.

Kuščević: Zakonom o gradnji ubrzat će se i olakšati investicije, posebno one strateške

HNS-ova Anka Mrak Taritaš osvrnula se na predviđena moguća odstupanja prilikom izgradnje građevina koja se mogu definirati sukladno pravilima struke rekavši kako će to otvoriti "pandorinu kutiju".
Zaintrigirala ju je i odredba prema kojoj zgrade koje se ne koriste više od četiri mjeseca ne trebaju energetski certifikat zapitavši se tko će i na koji način odrediti koliko netko negdje boravi, a skeptična je bila i u odnosu na model prema kojem će građevinske dozvole vrijediti 3 plus 3 godine. Tijekom šest godina može se, kaže, promijeniti svašta.
"Može nam se dogoditi da nakon tolikih godina izgrađene zgrade budu, u smislu građevinskih materijala, zastarjele", rekla je.
Založila se i za provođenje izvlaštenja podsjećajući kako imamo autocestu Zagreb - Split koja nije ni u katastru ni u gruntovnici te nisu provedena izvlaštenja . "Pitanje je kada će netko od odvjetnika doći i reći 'to je moje'",
rekla je stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.07.2015.

KINEZI POSTALI VODEĆI INOZEMNI KUPCI AMERIČKIH NEKRETNINA

Kinezi su nadmašili Kanađane te su postali najveći inozemni kupci nekretnina u SAD i po broju i vrijednosti prodaja te su činili više od četvrtine cjelokupne međunarodne potrošnje, u srijedu je prenio Bloomberg…
Istraživanje Državnog udruženja prodavača nekretnina SAD-a je pokazalo kako su kineski kupci potrošili 28,6 milijardi dolara na američke domove te su činili 16 posto inozemnih transakcija u posljednjih 12 mjeseci do ožujka.
Kanađani, koji su vodili u međunarodnim kupovinama od 2008., zauzeli su drugo mjesto s 11,2 milijardi dolara potrošnje i 14 posto udjela u prodaji.
Indijci su činili treću najveću skupinu stranih kupaca sa 7,9 milijardi, nakon čega su slijedili Meksikanci sa 4,9 milijardi stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 13:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.04.2013.

Jovićev Olympico postaje lječilište

Klub Olympico, koji je izgradio nekadašnji rukometni reprezentativac Božidar Jović, uskoro će postati vlasništvo Grada Paga. Jović je u Hypo banci podigao kredit koji nije vratio i banka je na Općinskom sudu u Pagu pokrenula ovršni postupak koji je završio prodajom Olympica na javnoj dražbi. Grad Pag je jedini dao ponudu. Na dražbi se Olympico prodavao za 1,022.000 kuna.

Klub Olympico izgrađen je 2004. godine i bio je najljepši i najbolje uređeni sportsko-zabavni centar na otoku. No, grupa građana je, kako navodi Jović, podigla tužbu zbog neusklađenosti prostorno-planske dokumentacije s izgradnjom kluba, što je sud prihvatio i klub je zatvoren. Tri godine poslije nekada elitni klub je postao ruševina.
Svejedno mi je hoće li mi Grad Pag platiti odštetu u ovcama, siru, paškom kamenjaru ili novcu. Ne mora mi se platiti odmah, može mi se platiti i za pet godina, ali o tome se moramo dogovoriti. Nažalost, predstavnici Grada Paga do sada nisu pokazali dovoljno razumijevanja za rješavanje ovog problema, rekao je Božidar Jović stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.12.2012.

Golf na Srđu nikad bliže realizaciji, što će reći javnost na 30% manje betona?

Iako se i dalje očekuje da će dio javnosti biti strogo protiv golfa na Srđu, investitori vjeruju da će projekt proći, dijelom zato što su smanjili obujam gradnje i pojačali javne sadržaje, no dijelom i zbog političke potpore koju je projekt dobio smjenom državne vlasti. Za oko 30 posto smanjili smo broj smještajnih kapaciteta koji će se graditi te povećali broj javnih, odnosno nekomercijalnih sadržaja, što je velik kompromis na koji smo bili prisiljeni stanovi Čukarica.

Nadam se da ćemo uskoro krenuti korak dalje s investicijom, rekao nam je Ivan Kusalić, direktor tvrtke Razvoj golf. Maja Grgurić, pomoćnica direktora za odnose s javnošću, ističe da je u projekt uvršten više od 10 kilometara dug kružni park koji sustavom javnih gradskih parkova, šetnicama, konjičkim i biciklističkim stazama povezuje sve tri tvrđave, kao i ostatke tvrđava.

Oznake: stanovi Čukarica

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #