Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuce

Marketing

Dobio stan od Grada nakon 50 godina podstanarstva

Gradska uprava u ovom je mandatu dodijelila ukupno 76 stanova osobama s liste kandidata za dodjelu stanova, a jučer je nakon 50 godina podstanarskog života ključ svog stana u ruke dobio i 66-godišnji Stanko Ožuška. Naime, ovaj rođeni Donjograđanin dobio je na korištenje jednosobni stan od 40 četvornih metara u Kapucinskoj ulici, gdje će ubuduće živjeti sa suprugom i sinom, inače studentom fizike.
Neizmjerno sam sretan što je došao taj dan da znam da je moja podstanarska agonija završena. Teško je godinama se vući po ulicama i od stana do stana, te svaki mjesec izdvajati najmanje dvije tisuće kuna za podstanarstvo. Nažalost, iako sam cijeli život radio u Saponiji na održavanju, nisam uspio steći dovoljno imovine za vlastiti stan, pa sam ga eto tek sada u mirovini dobio od Grada, komentirao je zahvalni Ožuška.
Problem je što povlaštene okolnosti otkupa takvih stanova više nisu na snazi, pa se ovi stanovi sada prodaju po tržišnoj cijeni - objasnio je Milan Kamenko, pročelnik za stambeno gospodarstvo stanovi prodaja Sučidar.

Post je objavljen 12.04.2013. u 08:43 sati.