Kuće Hrvatska

srijeda, 30.01.2013.

Krenula izgradnja kružnog toka na Kapeli

Na temelju provedenog javnog natječaja posao je dobila tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić-Grada, a rok dovršetka radova je početak mjeseca travnja. Rekonstrukcija križanja na Kapeli značit će dodatnu prometnu sigurnost za građane ovog zapadnog dijela županije stanovi Split , te za brojne turiste koji preko ove prometnice tijekom ljetne sezone ostvare milijun i pol turističkih noćenja u općinama Tisno, Pirovac i Murter-Kornati. U prvoj fazi obavljena je kompletna rekonstrukcija ceste Dazlina - Kapela u vrijednosti osam milijuna kuna, a sredstva su također osigurale Hrvatske ceste.

Oznake: stanovi Split

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.01.2013.

Cijene stanova padaju samo kad voda dođe do grla

Trenutnu situaciju s nekretninama najbolje je opisao profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Josip Tica. “Trenutačno stanje na spomenutom tržištu takvo je da, iako se od početka krize količina transakcija na tržištu prepolovila, cijene jako tromo padaju, a povelika količina stambenog, poslovnog i malotrgovačkog prostora je prazna i čeka kupce i unajmljitelje“, kaže Tica, a za potvrdu njegove teze dovoljno je prošetati se riječkim Korzom, punom praznih poslovnih prostora stanovi prodaja Trešnjevka.

Na upit što možemo očekivati ulaskom naše zemlje u EU, budući da neki očekuju porast vrijednosti nekretnina, osobito onih uz more, naš sugovornik kaže da su naše nekretnine poprilično skupe, a niti pad transakcija nije natjerao prodavače da smanje cijene. “Sukladno tome, dolazak potražnje iz EU može eventualno povećati likvidnost na tržištu i smanjiti pad prodaje, ali o nekom rastu cijena je teško govoriti. Eventualno će neke potcijenjene vrste nekretnina, poput onih u unutrašnjosti te nedevastiranih starih zgrada i kuća, na europskom tržištu biti znatno valoriziranije nego u Hrvatskoj“, pojasnio je Josip Tica.

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.01.2013.

Traži ulagače za hotel Belvedere?

Bio sam u Dubrovniku, no nemam komentara na objave u medijima, poručio je preko svog Ureda Stjepan Mesić za 24sata koji je viđen u subotu kako s gostima u odijelima obilazi dubrovački hotel Belvedere koji više od dvadeset godina čeka investitora. Kolona limuzina i bivši predsjednik Stjepan Mesić zaustavili su se pred drvenom ogradom hotela u stečaju te, prema pisanju Slobodne Dalmacije, obilazili ga i razgovarali stanovi Zagreb Centar.

Traži li Mesić investitora koji bi preuzeo hotel čije vlasnike radnici tuže za 1,5 milijuna kuna neisplaćenih plaća u tri godine, nije želio komentirati. Belvedere je u vlasništvu Zvonka Stojevića, koji ima 53,75 posto vlasničkog udjela Ine. Ovog britansko-hrvatskog poduzetnika koji živi u Beču Česi tuže zbog bankrota jedne njihove banke.

Oznake: stanovi Zagreb Centar

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.01.2013.

Najveći pad cijena bilježi Maksimir

Prošlu, 2012. pamtit ćemo po rekordno niskoj prodaji nekretnina na području Hrvatske, ali i po padu cijena nekretnina koje su ipak, s obzirom na smanjenju potražnju, i dalje, smatra većina građana, previsoke. Prema indeksu cijena nekretnina oglasnika Centar nekretnina, tražene cijene nekretnina, iako u godišnjem padu od 3,1%, u prosincu lanjske godine pale su tek 0,2 posto apartmani Zadar.

Najniže su cijene stanova u Sesvetama, gdje prosječna cijena iznosi 1173 eura po kvadratnom metru te u Donjoj Dubravi gdje cijena iznosi 1406 eura. Najveći pad u odnosu na prosinac 2011. bilježi pak gradska četvrt Maksimir gdje su cijene pale 8,5 posto, odnosno s prosječnih 2028 eura na 1856 eura po kvadratnom metru.

Oznake: apartmani Zadar

- 11:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.01.2013.

U svibnju novi autosalon i servis za vozila

U poduzetničkoj zoni Buići - Žbandaj u tijeku je gradnja prodajnog centra za vozila marke Opel i Chevrolet. Investitor ovog zahvata je tvrtka Autowill iz Vukovara, ovlašteni partner ovih dviju automobilskih tvrtki, a u sklopu salona nalazit će se i servis za vozila, te limarska i lakirerska radionica. Otvorenje objekta najavljeno je za svibanj, a od investitora doznajemo da je riječ o novom salonu, koji neće imati veze sa bivšim Opel centrom koji se nalazi u susjedstvu nekretnine Dubrovnik.

Zemljište u zoni Buići - Žbandaj površine 3.300 kvadrata vijećnici Grada Poreča jednoglasno su odlučili prodati ovoj tvrtki u prosincu 2010. godine za iznos od 197.700 eura, štoje bilo nešto više od ponuđene natječajne cijene. Ponuda Autowilla bila je jedina pristigla na raspisani javni natječaj, a tvrtka se potpisivanjem ugovora obvezala platiti i nešto više od 31 tisuću kuna potraživanja bivšem zakupcu toga zemljišta, tvrtke Bažon iz Poreča.

Oznake: nekretnine Dubrovnik

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.01.2013.

30 milijuna kuna teška investicija kreće u Račicama

Nakon izgradnje nogometnog igrališta s umjetnom travom prije pet godina, u sklopu vodičkog sportsko-rekreacijskog centra Račiće napokon kreće još jedna investicija. Naime, Dental centar Dubravica sa sjedištem u Vodicama, u vlasništvu vrsnog stomatologa Ivice Dubravice, kreće s projektom izgradnje Poliklinke stomatologije i opće medicine. Ova suvremena poliklinika od 2.200 metara četvornih prostirat će se na lokaciji u Račicama ispred tamošnjeg Vatrogasnog doma, tik uz buduće trokrako križanje.

“Ishodovali smo lokacijsku dozvolu, te smo sada u postupku dobivanja građevinske dozvole. Projekt izgradnje Poliklinike, koja će sadržavati djelatnost stomatologije, ali i nekoliko grana opće medicine, vrijedan je 30 milijuna kuna. Sredstva su, pak, osigurana, preko kredita kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Radove smo povjerili građevinskoj tvrtki Marka Sarađena, a trebali bi početi već tijekom veljače, najkasnije početkom ožujka, te bi oni bili završeni do konca 2013. godine“, kazao nam je Ivica Dubravica, vlasnik Dental centra Dubravica cijene nekretnina.

U budućoj Poliklinici, dodat će Dubravica, bit će zaposleno 22 postojećih djelatnika njegove tvrtke Dental centar Dubravica, a bit će otvoreno još dvadesetak novih radnih mjesta, pa će Poliklinika ukupno brojati i preko 40 zaposlenika. “Izuzetno smo ponosni što će takav jedan objekt niknuti u našem gradu, u našem Sportsko-rekreacijskom centru Račiće. Grad Vodice pruža punu potporu projektu i čini sve da mu osigura uspješnu realizaciju.

Između ostalog, donesene su izmjene i dopune gradskog postojećeg plana, kako bi se u Račicama mogao graditi objekt takve namjene. Ujedno, u suradnji s Hrvatskim cestama, na tamošnjoj lokaciji pristupit će se izgradnji trokrakog čvorišta kako bi se Poliklinici osigurao kvalitetni prometni pristup. Naravno da će se stavljanjem u funkciju ove Poliklinike obogatiti i turistička ponuda grada Vodica“, kazala je vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

Oznake: cijene nekretnina

- 21:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.01.2013.

Prazan zjapi svaki drugi poslovni prostor

Slika praznih poslovnih prostora, već udomaćena u Rijeci, i crikvenička je svakodnevica. Tri najatraktivnije crikveničke ulice, Frankopanska i Vinodolska te Strossmayerovo šetalište "nude" niz poslovnih prilika. Upućeni će reći, radi se tek o prividu poslovne prilike, a recesija je tek dio razloga zašto poslovni prostori zjape prazni apartmani Istra.

“Poslovni prostori su enormno skupi. Najam 45 kvadrata stoji između tisuću i dvije tisuće eura. I što se događa? Netko zatvori jer više nema računice, a sutra netko drugi unajmi isti prostor i ubrzo shvati isto. Nema računice. I pitaju ih što nisu zatvorili odmah kad su vidjeli da im ne ide. Problem je u tome što se obično traži plaćanje najma godinu unaprijed. Ljudi se zalete, uzmu prostor i onda im ne preostaje ništa drugo nego boriti se.

Oznake: apartmani Istra

- 18:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #