Kuće Hrvatska

srijeda, 21.12.2016.

Međunarodna zračna luka Zagreb traži 60 ljudi koji će glumiti putnike

“Volonteri moraju biti punoljetne osobe, dakle, djeca i maloljetnici ne mogu sudjelovati. Prilikom telefonske prijave potrebno je dati broj osobne iskaznice s kojom će se volonteri identificirati prilikom dolaska u Zračnu luku. Kako piše cityportal, prijevoz će biti organiziran autobusom Pleso prijevoza u utorak, 27 prosinca, s polaskom u 8,30 sati s Autobusnog kolodvora u Velikoj Gorici”, kazala je glasnogovornica Međunarodne zračne luke Zagreb, Lidia Capković Martinek.
Svi zainteresirani građani mogu se javiti radnim danima od 8 do 16 sati na telefon 4562821 stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 29.11.2016.

Platio kaznu jer nije prijavio ZAMP-u puštanje glazbe na dočeku Nove godine

Organizator dočeka je kriv jer Hrvatskom društvu skladatelja nije dostavio popis izvedenih autorskih djela i nije prijavio slavlje, što je po zakonu morao.
Vlasnik jednog OPG-a, koji na svom imanju povremeno organizira i fešte, morao je platiti 6000 kuna kazne jer ZAMP-u nije platio naknadu za izvođenje glazbe na dočeku Nove godine.
Presudu Visokog prekršajnog suda na Facebooku je objavio dr. sc. Predrag Kočila, predsjednik KUD-a Mihovljan u Međimurskoj županiji,
koji se bori za to da se za izvođenje narodnih, tradicijskih pjesama ne naplaćuje naknada stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.10.2016.

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

Gradski vrt Mandlova dobio je svoju sportsku zonu u kojoj će osim sadnje i uređenja svojih vrtova, vlasnici vrtnih parcela moći uživati i u raznom sportskom sadržaju. Na jučerašnjem svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradske uprave za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk koji su donirali sportsku zonu te golove za odbojku i mali nogomet vlasnicima parcela Gradskog vrta Mandlova, a gradonačelnik je simbolično ispucao i loptu prema novo postavljenom golu. Pravi sportski duh nastavio se i najavom rekreativnog igranja odbojke Odbojkaškog Kluba Maksimir i vlasnika vrtnih parcela Gradskog vrta Mandlova, ističe se u priopćenju.
Uz glavne organizatore projekta Urbani vrtovi 24sata, Radio Kaj i Grad Zagreb prisutni su bili i brojni partneri projekta Ožujsko pivo, Privredna banka Zagreb, Samoborka, Šafram,
Eco impuls, OPG Marica Jug i Eko Taxi koji su svojim donacijama i bogatim programom uveličali ovo svečano otvorenje stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.08.2016.

Oporavak cijena nafte iznad 42 dolara za barel

Cijena barela nafte je na londonskom tržištu porasla 27 centa u odnosu jučerašnje zatvaranje, po 42,07 dolara.
Nakon pada na najnižu razinu od travnja, cijena nafte u srijedu se na međunarodnim tržištima oporavila, premašivši 42 dolara za barel, poduprta najnovijim izvješćem Američkog instituta za naftu (API) o padu zaliha u SAD-u te slabijim tečajem dolara.
Cijena barela nafte je na londonskom tržištu porasla 27 centa u odnosu jučerašnje zatvaranje, po 42,07 dolara. U utorak je cijena barela potonula na najnižu razinu od 18. travnja - 41,51 dolar. Na američkom tržištu barel je bio na dobitku 28 centa, na 39,79 dolara.
Iako će se cijene možda još uspinjati, raspoloženje na tržištu vjerojatno se neće znatnije mijenjati, smatraju analitičari. Zasićenost ponude, koja već mjesecima pritišće cijene naniže, mogla bi se dodatno povećati nakon ponovnog pokretanja izvoza iz libijskih luka, koje su bile zatvorene od 2014. godine.
"Raspoloženje je još prilično slabo i pritišće cijene nafte", rekao je Eugen iz Commerzbanka. "Iako bi neki čimbenici trebali podupirati cijene, smatram da u ovom trenutku
nema vijesti koja bi tržišta mogla uvjeriti da je trend pada cijena završen“, dodaje Weinwerg stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.08.2014.

HNB: Tržište nekretnina vratilo se u 2004.

Višegodišnja tendencija smanjivanja cijena stambenih nekretnina nastavila se krajem prošle te početkom ove godine, na godišnjoj razini cijene su prosječno pale za još 12 posto.
Tako je krajem 2013. kumulativni pad postignutih cijena stambenih nekretnina u Hrvatskoj s njihovih najviših razina, dosegnutih 2008., iznosio oko 30 posto, podaci su iz najnovije publikacije Hrvatske narodne banke "Financijska stabilnost".
Pritom se napominje kako tražene cijene stambenih nekretnina mjerene tržišnim indeksima upućuju da je kumulativni pad u tom razdoblju bio nešto manji (oko 20 posto), no s obzirom na usklađivanja traženih i ponuđenih cijena, koja su uobičajena u pregovaračkom procesu pri kupoprodajama, navedena je cjenovna korekcija realna.
Ta je korekcija, navode analitičari središnje banke, u cijelosti poništila snažan rast cijena zabilježen u pretkriznom razdoblju vrativši ih na razine s kraja 2004. Budući da će očekivanje daljnjeg pada, uz niske razine potrošačkog optimizma, nastavljati vršiti pritisak na korekciju cijena, ocjenjuje se kako je nastavak takvih kretanja na tržištu nekretnina izgledan i u ostatku godine stanovi prodaja Trešnjevka

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.01.2013.

Cijene stanova padaju samo kad voda dođe do grla

Trenutnu situaciju s nekretninama najbolje je opisao profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Josip Tica. “Trenutačno stanje na spomenutom tržištu takvo je da, iako se od početka krize količina transakcija na tržištu prepolovila, cijene jako tromo padaju, a povelika količina stambenog, poslovnog i malotrgovačkog prostora je prazna i čeka kupce i unajmljitelje“, kaže Tica, a za potvrdu njegove teze dovoljno je prošetati se riječkim Korzom, punom praznih poslovnih prostora stanovi prodaja Trešnjevka.

Na upit što možemo očekivati ulaskom naše zemlje u EU, budući da neki očekuju porast vrijednosti nekretnina, osobito onih uz more, naš sugovornik kaže da su naše nekretnine poprilično skupe, a niti pad transakcija nije natjerao prodavače da smanje cijene. “Sukladno tome, dolazak potražnje iz EU može eventualno povećati likvidnost na tržištu i smanjiti pad prodaje, ali o nekom rastu cijena je teško govoriti. Eventualno će neke potcijenjene vrste nekretnina, poput onih u unutrašnjosti te nedevastiranih starih zgrada i kuća, na europskom tržištu biti znatno valoriziranije nego u Hrvatskoj“, pojasnio je Josip Tica.

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.10.2012.

Ina se prodajom rješava 40-ak nekretnina

Riječ je o nekretninama koje već dugo nisu u upotrebi te za njihovo korištenje Ina više nema interesa. Natječaj je otvoren do 12. Studenoga. Naftna kompanija Ina oglasila je prodaju 40-ak nekretnina. Posrijedi su stanovi, zemljišta, skladišta i poslovni prostori, pa čak i jedna benzinska crpka. Ukupna početna cijena tih nekretnina je 3,12 milijuna eura. Riječ je, objašnjavaju u Ini, o nekretninama koje su u vlasništvu tvrtke, no već dugo nisu u upotrebi te za njihovo korištenje Ina više nema interesa.

Većina Ininih stanova koji se prodaju nalazi se na području Siska stanovi prodaja Trešnjevka, njih 15, dok su dva u Kutini, te po jedan u Zagrebu i Rijeci. Potencijalnim kupcima nude se i skladišta u Bjelovaru, Našicama, Sisku i Virovitici, a poslovni prostori prodaju se u Đurđevcu, Sisku, te dva koja se nalaze na graničnom prijelazu Goričan i čak sedam u Sesvetama pokraj Zagreba. Zemljišne parcele nude se na lokacijama Gadari, Graberje Ivanićko i u Kutini. Natječaj za sve te nekretnine ostaje otvoren još mjesec dana, do 12. studenoga, a ponude će se javno otvarati 20. studenoga upravnoj zgradi Ine.

Oznake: stanovi prodaja Trešnjevka

- 13:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #