Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuce

Marketing

30 milijuna kuna teška investicija kreće u Račicama

Nakon izgradnje nogometnog igrališta s umjetnom travom prije pet godina, u sklopu vodičkog sportsko-rekreacijskog centra Račiće napokon kreće još jedna investicija. Naime, Dental centar Dubravica sa sjedištem u Vodicama, u vlasništvu vrsnog stomatologa Ivice Dubravice, kreće s projektom izgradnje Poliklinke stomatologije i opće medicine. Ova suvremena poliklinika od 2.200 metara četvornih prostirat će se na lokaciji u Račicama ispred tamošnjeg Vatrogasnog doma, tik uz buduće trokrako križanje.

“Ishodovali smo lokacijsku dozvolu, te smo sada u postupku dobivanja građevinske dozvole. Projekt izgradnje Poliklinike, koja će sadržavati djelatnost stomatologije, ali i nekoliko grana opće medicine, vrijedan je 30 milijuna kuna. Sredstva su, pak, osigurana, preko kredita kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj. Radove smo povjerili građevinskoj tvrtki Marka Sarađena, a trebali bi početi već tijekom veljače, najkasnije početkom ožujka, te bi oni bili završeni do konca 2013. godine“, kazao nam je Ivica Dubravica, vlasnik Dental centra Dubravica cijene nekretnina.

U budućoj Poliklinici, dodat će Dubravica, bit će zaposleno 22 postojećih djelatnika njegove tvrtke Dental centar Dubravica, a bit će otvoreno još dvadesetak novih radnih mjesta, pa će Poliklinika ukupno brojati i preko 40 zaposlenika. “Izuzetno smo ponosni što će takav jedan objekt niknuti u našem gradu, u našem Sportsko-rekreacijskom centru Račiće. Grad Vodice pruža punu potporu projektu i čini sve da mu osigura uspješnu realizaciju.

Između ostalog, donesene su izmjene i dopune gradskog postojećeg plana, kako bi se u Račicama mogao graditi objekt takve namjene. Ujedno, u suradnji s Hrvatskim cestama, na tamošnjoj lokaciji pristupit će se izgradnji trokrakog čvorišta kako bi se Poliklinici osigurao kvalitetni prometni pristup. Naravno da će se stavljanjem u funkciju ove Poliklinike obogatiti i turistička ponuda grada Vodica“, kazala je vodička gradonačelnica Branka Juričev-Martinčev.

Post je objavljen 09.01.2013. u 21:30 sati.