subota, 27.02.2016.

20 najdražih K-POP pjesama

Moj interes za k-pop nikad nije bio prevelik, no negdje od 2013.-e počeo sam redovitije pratiti i slušati korejsku zabavnu glazbu. U ovom videu predstavljam 20 korejskih pjesama koje sam najviše puta preslušao.

Oznake: koreja, k-pop, Big Bang, 2ne1, glazba, Outsider, youtube, ali, MBLAQ, B.A.P., Bohemian, Dia, Epik High, FT Island, G.O.D., Hong Jin Young, Lee Hyori, Lucky J, MC Mong, NU'EST, SPEED, T-ARA, Urban Zakapa, Yangpa, Davichi, HANNA

Objavljeno u 21:25 • Komentari (0) • Isprintaj#

nedjelja, 11.10.2015.

Korea Film Week 2015

Već tradicionalni tjedan korejskog filma, ove se godine održava od 13. do 17. listopada 2015. u Art kinu Croatia u Rijeci pod nazivom: "Korea Film Week 2015" s projekcijama filmova u 20 sati. U Zagrebu će se tjedan korejskog filma održati tjedan dana kasnije, od 20. do 25. listopada 2015. u kinu Tuškanac pod nazivom: "Revija novog korejskog filma" s po dvije projekcije dnevno na način da se filmovi repriziraju dan kasnije u ranijem terminu. Program ovih festivala provodi se u suradnji s Veleposlanstvom Republike Koreje u Republici Hrvatskoj.

A sad ono bitno: filmovi. Na festivalu će se prikazati 5 novijih filmova od kojih sam pogledao samo jedan, hvaljeni film koji se prikazuje prvi na programu, a to je film "Oda mom ocu". To je drugi najgledaniji film svih vremena u Koreji. Film stvarno preporučam, posebno starijima koji će se prisjetiti svojih životnih priča, a mladi će nakon ovog filma sigurno više poštovati svoje pretke i njihovu životnu borbu za naše bolje sutra. ostala 4 filma nisam gledao pa donosim kratak sažetak sa službene stranice festivala: Drugi film, "Socialphobia je drama koja problematizira anonimno komentiranje putem društvenih mreža, a Noć proroka je o ženi koja radi u pozivnom centru i pokušava ljudima pomoći oko različitih problema. Na programu su također i komedija Gospođica bakica, koju je u korejskim kinima pogledalo više od 8 milijuna gledatelja te romantična drama Ljubavni pozdrav, o postarijem paru koji neočekivano pronalazi ljubav u kasnijoj životnoj dobi." Ti su filmovi dostupni na internetu za one koji se služe korejskim jezikom, a na festivalu će biti prikazani s hrvatskim titlovima. Osobno, od svih me najviše privlači "Noć poroka" zbog prisutnih religijskih i triler elemenata i zato što o tom filmu nigdje nisam pronašao ni trailer, a kamo li mogućnost pogledati ga on-line. Ako i ne uspijem doći svaki dan na projekcije, ovaj film sigurno, osim zbog više sile, neću propustiti.


Više o svemu na linkovima ovdje:
Korea Film Week 2015
Revija novog korejskog filma

Oznake: film, koreja, festival, 2015, event

Objavljeno u 20:26 • Komentari (0) • Isprintaj#

četvrtak, 16.07.2015.

Donghaeng

Ove sam nedjelje propovijedao o našim životnim putovanjima i sjetio sam se Donghaenga, internet stranice na kojoj pratimo dječaka imenom Kiro i njegovo iskustvo vjere, odnosno putovanja s Isusom. Donghaeng na hrvatskom jeziku znači ići zajedno. Tim se želi reći da je Isus uvijek s nama. Kiro u seriji flash animacija luta svijetom, skriva se, bježi, traži, a na kraju otkriva Isusovu blizinu i pomoć drugih vjernika. Te animacije u obliku videa ili stripova i dan danas se objavljuju po facebooku i sličnim stranicama kao simpatične motivacijske poruke koje nas potiču da ne živimo sami, da se okrenemo oko sebe i shvatimo kako je Isus Krist uvijek s nama.

Donghaeng već više godina ne objavljuje novi sadržaj, ali je internet stranica aktivna i može se otvoriti na engleskom, korejskom i kineskom jeziku. Izbornik je jednostavan i odmah na vrhu se odabiru animacije, a sa strane je moguće dati svoj doprinos stranici s molitvom ili svjedočanstvom.
Link na stranicu je: www.donghaeng.net

A evo i jednog kratkog videa sa stranice:

Oznake: donghaeng, vjera, koreja, animacija, isus krist, web

Objavljeno u 00:16 • Komentari (0) • Isprintaj#

ponedjeljak, 15.06.2015.

Tjedan korejskog filma na Dubovcu

Evo jednog eventa koji sam pripremio za mlade iz župe: Tjedan korejskog filma na Dubovcu.

U Velikoj pastoralnoj dvorani Nacionalnog svetišta svetog Josipa i Župe Majke Božje Snježne na Dubovcu u Karlovcu, od ponedjeljka 15. 6. do subote 20. 6. 2015., svaki dan u 20.30 sati prikazat će se po jedan korejski film. Ulaz je slobodan, svi filmovi imaju hrvatske titlove, a kod svake projekcije može se degustirati neka korejska sitnica.

Odabrao sam 6 filmova ravnajući se kriterijem da budu noviji filmovi, prikladni mlađima, da film posjedujem u kvalitetnoj rezoluciji i naravno da se meni film svidio, te u različitim žanrovima.

Raspored filmova koji će se prikazati:
1. ponedjeljak: akcija: Gospodin, godina: 2010, trajanje: 119 min
2. utorak: horor: Ivica i Marica, godina: 2007, trajanje: 116 min
3. srijeda: komedija: Čovjek na rubu, godina: 2013, trajanje: 127 min
4. četvrtak: ratni: Taegukgi, godina: 2004, trajanje: 140 min
5. petak: triler: Simpatija prema gospođi Osveti, godina: 2005, trajanje: 112 min
6. subota: povijesni: Velika krađa, godina: 2012, trajanje: 121 min

Evo malog videa kao reklame.

Oznake: koreja, film, Kultura

Objavljeno u 18:24 • Komentari (1) • Isprintaj#

ponedjeljak, 13.04.2015.

Onsemi korejski restoran

Danas sam bio u novootvorenom i za sada prvom korejskom restoranu u Hrvatskoj "On-se-mi". Restoran se nalazi u samom centru grada Zagreba, nasuprot hotela Sheraton, na adresi: Kneza Mislava 1.


Ulaz u restoran za sad pokazuje tek naslov restorana na korejskom i većini prolaznika neće biti jasno da se radi o korejskom restoranu ako ne uđu unutra i ne raspitaju se o čemu se radi. Izvana zatamljena stakla također ne privlače previše pažnju. Interijer je ugodan, ne prevelik, s tek nekoliko detalja koji odaju da se radi o korejskom restoranu, zastavom Koreje, ukrasima na stropu i izborom serviranog bešteka: metalni štapići i žlica. Vjerujem da će restoran s vremenom dobiti bolji vizualni identitet.

U restoranu sam zatekao dve hrvatska konobara i dvoje Korejaca koji su također posluživali. Tu je bila i jedna poveća grupa uglednih gostiju. Bacivši oko na bogati jelovnik primijetio sam dosta visoke cijene. Koliko sam primijetio, sva jela su iznad 70 kuna, a porcije nisu baš tako obilne. Treba ipak istaknuti, da uz naručeno jelo konobari posluže i dodatne priloge koji su su besplatni i koje oni nadopune po potrebi. Također, uvijek se dobije i zdjelica riže.


I tako sam naručio prvu stvar na meniju: Kimchichige - ljutu juhu od kimchija i mesa. Budući da ju predugo nisam jeo, odlično mi je sjela. Pojeo sam i priloge i zdjelu riže i osjećao se da nisam još do kraja sit. A onda je stiglo iznenađenje. Na stol mi je, kao dar šefa kuhinje, došao još jedan tanjur carskog mesa pripremljen na korejski način. Napunili su mi i zdjelicu s prilogom i donijeli, također gratis, i novu zdjelicu s rižom. Kad sam to počeo jesti, uvidio sam da sam zapravo sit i jedva jedvice, uspio sve meso natrpati u sebe. Hrana je stvarno odlična premda je teško reći kako će odgovarati ljudima nenaviknutima na korejsku kuhinju.


A posebno lijepa stvar dogodila mi se na kraju. S Korejcima u restoranu razmijenio sam pokoju riječ na korejskom jeziku, a prije izlaska pristupio mi je sam kuhar i pozdravio me s dubokim naklonom. Zahvalio sam mu na ukusnom jelu i posebno na daru (besplatno sam jeo tanjur vrijedan oko 80 kuna). Ostali smo možda čak 5 minuta u ugodnom razgovoru, a sve na korejskom. Istina, tu i tamo sam si pomogao s engleskom riječi. Pozdravio sam ga prvo s hrvatskim, a onda s korejskim pozdravom i obećao da ću opet navratiti kad nađem priliku.

Pronašao sam i Facebook stranicu restorana: Onsemi-Korean-restaurant

(P.S. Upust sam pronašao i Facebook stranicu drugog korejskog restorana (Cro.K) koji će se vrlo skoro otvoriti na glavnom zagrebačkom trgu: Cro.K

Oznake: koreja, restoran, hrana, Zagreb

Objavljeno u 23:36 • Komentari (7) • Isprintaj#

petak, 20.02.2015.

Razgovor za Pozitivno

Danas je na Hrt-u u emisiji Pozitivno objavljen prilog u kojem sam podijelio svoje iskustvo i razmišljanja o Koreji. Malo previše ponavljam ja, ja, ali ovo je ipak prilog o tome kako sam osobno upoznao i povezao se s Korejom, pa oprostite.

Oznake: koreja, pozitivno, HRT, Očenaš, vjera, youtube

Objavljeno u 15:56 • Komentari (3) • Isprintaj#

petak, 13.02.2015.

14.-ti u mjesecu


Valentinovo je globalni praznik i dan zaljubljenih. A veliki utjecaj ima i na korejsku kulturu kojoj nije bio dovoljan 14. veljače već su svaki 14.-ti u mjesecu posvetili ljubavi, na ovaj ili onaj način. Dakle:

14. siječanj: Dan dnevnika, dan svijeća: Ovo je dan kad si parovi i prijatelji poklanjanju prazne dnevnike u koje će bilježiti važne datume i događaje sa svojom partnerom/-icom ili prijateljima. Neki također ovaj dan poklanjaju dekorativne svijeće.

14. veljača: Valentinovo: Dan je zaljubljenih, ali muškarci nemaju brige, jer na Valentinovo u Koreji žene su te koje kupuju poklone svojim dečkima, muževima, najčešće čokolade.

14. ožujak: Bijeli dan: Dan zaljubljenih poput Valentinova, a sada muški spol daruje ženski. Običaj je da muškarac treba pripremiti poklon koji vrijedi tri puta onoliko koliko je veliki poklon sam dobio prije mjesec dana. Pokloni se za ovaj dan omataju u bijelo i stoga naziv: Bijeli dan.

14. travanj: Crni dan: Ovo je dan za samce kada koji žale za svojim stanjem i sanjaju partnera, jedu ljepljive crne rezance kao tjesteninu. Ovo se jelo zove: jajangmyun. U ovoj zemlji je sramota biti samac, pa se oni koji obilježavaju ovaj dan, oni koji nisu od nikoga dobili poklon na valentinovo ili bijeli dan, zapravo bore protiv takvog stava i slave svoju neovisnost. Samci se nađu zajedno i zajedno jedu ove fine rezance.

14. svibanj: Žuti dan, dan ruža: Svakog 14.-og svibnja parovi se oblače u žuto i poklanjaju si cvijeće. I to je to.

14. lipanj: Dan poljupca: Jasno je što se radi na ovaj dan. Parovi se ljube:) Ovo je dobar dan da se nekome prizna ljubav i započne s njim vezu. A tvrtke za ovu prigodu nude posebne ruževe za usne, osvježivače daha, i slično kako bi poljupci bili finiji.

14. srpanj: Srebrni dan: Parovi razmjenjuju srebrno prstenje i razgovaraju o svojim planovima za vjenčanje. Na ovaj dan česti su i posjeti roditeljima mladića i djevojke i traženje njihova dopuštenja za brak.

14. kolovoz: Zelen dan: Ovo je dan za piće. Korejski soju puni se u prepoznatljive zelene flaše i zbog toga ime dana. Nakon što malo popiju, parovi kreću u romantične šetnje parkom, po šumi? i drugim tihim mjestima gdje se lako izgubiti.

14. rujan: Dan fotografiranja, dan glazbe: Svaki se dan sluša glazba, a fotke se okidaju u svakoj zgodnoj prilici, ali sve to ima posebni doživljaj na ovaj dan kada parovi odlaze u foto salone ili se glupiraju zajedno na fotografijama, a nitko ne smije propustiti otići u karaoke sobu i pjevati. Sve, naravno, radi učvršćenja ljubavi.

14. listopad: Dan vina: Ovaj dan podjednako slave i parovi i samci. Parovi odlaze na romantične večere i dopuštaju si čašicu skupocjenog vina, a samci vinom tjeraju od sebe svoju samoću.

14. studeni: Dan filma, dan naranče: Ovog dana nema slobodnog mjesta u kino dvoranama jer parovi odlaze u kino. Također, velike su potražnje za dvd sobama, onda gledanje zajednički filma kod kuće ili jednostavno poklanjanje filma svom partneru. A zašto dan naranče? Jer se za vrijeme gledanja filma pije sok od naranče.

14. prosinac: Dan zagrljaja: Na kraju godine parovi si pružaju zagrljaje, nekad to potraje po cijele dane.

P.S. Još da spomenem Pepero dan. Pepero su štapići obloženi čokoladom. Ovaj dan se slavi 11.11. jer sami štapići jedan pokraj drugoga izgledaju kao 4 jedinice. Obilježavajući taj dan, ljudi jedu peperu, izražavaju nadu da budu viši i mršaviji (poput pepero štapića) i izražavaju ljubav prema svojima voljenima.

Oznake: praznici, koreja, valentinovo, ljubav, tradicija, Kultura

Objavljeno u 13:40 • Komentari (0) • Isprintaj#

utorak, 10.02.2015.

All about Korea (2011)


All About Korea: Stories, Songs, Crafts and More (2011)
Engleski / 69 stranica / 197MB

Preuzmite knjigu o Koreji "All about Korea" koja na zanimljiv i djeci (ali ne samo djeci) pristupačan način dotiče mnoga područja korejske kulture. Knjiga je savršena za učitelje i roditelje koji žele djecu upoznati s Korejom. Knjiga uključuje pjesmice, igre, kreativne radionice i aktivnosti. Knjiga je vrlo lijepo ilustrirana. Tu su neke priče, poslovice, te mnogo sadržaja koji je edukativan i uzbudljiv. Tu su čak i recepti za korejski obrok. Svima koji se zanimaju za Koreju, preporučam ovu knjigu.

All about Korea - cbr.format
All about Korea - pdf.format

Oznake: koreja, download, knjige, djeca, Kultura

Objavljeno u 21:10 • Komentari (0) • Isprintaj#

srijeda, 04.02.2015.

Kayden i Yebin

Nedavno sam naišao na dva preslatka videa u kojima su dvije korejske djevojčice i koje jednostavno treba pogledati. Jedan prikazuje djevojčicu Kayden koja se zaljubila u kišu, a drugi djevojčicu Yebin koja ne može odoljeti kolačima i kupanju, makar joj to nudi nepoznati čovjek.Oznake: youtube, video, djeca, koreja

Objavljeno u 11:01 • Komentari (0) • Isprintaj#

četvrtak, 29.01.2015.

Korejski dućan u Zagrebu

Prije mjesec dana, opazio sam šečući gradom korejska slova u jednom izlogu u samom centru grada Zagreba. U nevjerici, odmah sam zastao i promotrio prizor, cijeli izlog bio je ispunjen korejskim proizvodima i to u centru grada. Do sad sam u korejsku kupovinu morao ići izvan zemlje. Tako sam jednom otišao u Frankfurt samo radi toga, a svaki put kad sam u Rimu, jednu torbu ispunim korejskim slatkišima. U zadnje sam vrijeme odlazio u Sloveniju u dućan Svilna pot s kojim sam bio zadovoljan, jer je imao puno toga što sam znao iskoristiti. Sad, međutim, imam-o nešto puno bolje, dućan s korejskim namirnicama u Hrvatskoj. Možda i griješim, ali ovo je prvi takav dućan kod nas.


Kako sad nisam u Zagrebu, nisam često u dućanu. Bio sam tek 2 puta, ali sam se opskrbio s Choco Pie, i drugim slatkišima, s Shin Ramyon i drugom tjesteninom, sa Soju i drugim pićima. Kako možete vidjeti na polici ima svega pa navratite. Probajte korejski Kimchi ili smokiće s okusom banane. Cijene su prihvatljive, jeftinije nego u drugim dućanima u kojima sam kupovao, a kad sam bio drugi put, određene su stvari bile na sniženju. Među proizvodima nalazi se i nekoliko simpatičnih korejskih figurica. Prodavačica me je već zapamtila, vjerojatno zbog svećeničkog kolara i kutija keksa koje sam kupio.

Dućan za sad nema internet stranicu, a na vizitki se vide praktički tri natpisa: Raon, Kim Inhwan i (vjerojatno) "hanguke masl damda" što bi u prijevodu bilo: Okus poput Koreje.
Adresa je dakle Draškovićeva 36, a broj telefona 095-8312-486.

Oznake: dućan, Zagreb, hrana

Objavljeno u 21:46 • Komentari (0) • Isprintaj#

ponedjeljak, 12.01.2015.

Božićna priča iz Koreje

Božić je prošao, ali što to uopće znači Božić? U Kani – kršćanskoj obiteljskoj reviji, naišao sam na vrlo lijep tekst/iskustvo/priču o jednom profesoru u Koreji i Božiću kako ga je tamo doživio, pa ovdje prepisujem isječke iz priče. Cijelu priču potražite u Kani 12/493 – prosinac 2014. Autor priče je: Darko Gašparović

Davno ili nedavno – jer, sve je, pa i vrijeme, relativno – profesor iz Europe, pozvan bi u Koreju kao gost predavač na sveučilištu za strane studije. (...) Nije mnogo znao o Koreji. U njemu je bila tek neka mutna predodžba egzotične zemlje na Dalekome istoku, između Kine i Japana, razdijeljene željeznom granicom na sjevernu i južnu državu u stanju latentnoga neprijateljstva, još od rata dviju svjetskih velesila preko leđa Korejaca kojih je na kraju krvavoga pira bilo četiri milijuna manje.
Prije odlaska, u kasno toplo ljeto, pročita nešto o korejskoj povijesti i kulturi, te se malo začudi podatku o pet tisuća godina dugoj povijesti, i potrudi se naučiti osnovni pozdrav i riječ zahvale koji će mu zacijelo dobro doći za početak. Anniongi hassejo! Kamsahamnida!
(...)

Kiša, kiša, kiša... Postoji li ovdje išta, osim kiše, pita se gacajuci kaljužama krajnjim rubom velegrada, pokraj neuglednih jednokatnica s crvenim križem na vrhu, u mraku. Poslije će doznati da su to dućani i nastambe pripadnika Prezbiterijanske Crkve. Ide prema japanskom restoranu, dok ga s neba unatoč kišobranu oblijevaju mlazovi dažda. Napokon se dočepa ulaza sa šarenim lampionima, gotovo uleti i reče: Anniongi hassejo! Na to se ljudi oko njega nasmiješe i poklone. Osjeti da je osvojio svoj prvi prostor u neznanoj zemlji pa ponovi: Anniongi hassejo! Mali nasmiješeni ljudi poklone se još dublje. Sjedne na pod za niski stol pokušavši prekrižiti noge. I umalo mu uspije. Već nose zdjelice s raznim đakonijama. Što je to? Kimči, kimči, govori mu nasmiješena maska, i tad se sjeti da je pročitao da je to korejski kulinarski brand. Kineski kupus fermentiran u glinenim ćupovima, uglavnom jako pikantan. Hvata ga nespretno drvenim štapićima, i začudo godi mu.
(...)

Bijaše vrijeme najvećega korejskog blagdana, kad se tri dana uzastopce časti Majka Zemlja kao roditeljica i hraniteljica, istodobno i 'sahraniteljica', čovjeka i ljudske zajednice. Pomičan je to blagdan jer se ravna prema lunarnome kalendaru i pada od početka rujna do sredine listopada. Privukla ga i zvučnost naziva: Chusok. Milijuni Korejaca putuju tad u mjesta svojih predaka da se poklone na njihovim grobovima i da se počaste posebnim jelima, među kojima se ističu raznovrsni kolači od riže.
(...)

Uputi se u središte grada. Kričavo šarenilo natpisa, reklama i inoga nametljiva vriska globalne današnjice napadne ga sa svih strana. I mimo volje utopi se u buku ulice i vrevu prolaznika koji su sveudilj hrlili amo tamo. Popije korejsku rakiju soju i pojede neki obrok u obližnjem restorančiću. Izašavši, uputi se prema hotelu. Poče sipiti kišica, blaga, jesenja, posve drukčija od one monsunske koja ga dočeka pri prvome dolasku. I tada...
...vidi kako mu ususret hrli djevojče u laganoj otrcanoj haljinici, s vjenčićem od vlati poljskoga cvijeća na glavi i nekoliko vrećica u rukama. Krhka je, opazi, lomna, gotovo bi rekao djevojčica. Pomisli da će ga mimoići, ali ona se usmjeri ravno na njega. Stade, a ona mu ugura vrećice u ruke i na lošem engleskom reče: Uzmite, gospodine, to je za vas. Naši kolači od riže. Božić je!
Tek tad opazi da oko vrata nosi križ, jednostavan, drveni. Protrne i sa zbunjenim smiješkom odvrati: Ne, drago dijete, nije Božić, vaš je drevni blagdan, Chusok.
Djevojka se naljuti i frkne nosom: Božić je, Božić, Božić! Moj je otac umro i sad je na nebu. Ja ga jako volim i ove sa kolače ispekla za njega, ali on ih ne može jesti jer je na nebu. Uzmite ih vi, molim. Bilo vam sretno! Sretan Božić!
I nestane niz ulicu kao da je nikad ni bilo nije. Načas pomisli da je bila prikaza, no onda tvarno osjeti vrećice u rukama. Bože! Odakle uđe ta korejska Ofelija u njegov život, pojavi se načas i iščeznu kao posljednji leptir što doleprša i nestane zanavijek na kraju ljeta? Kojim se to čudom spojio drevni blagdan Majke Zemlje i Božić, ovdje, u ovu ranu jesen? Što radi on u toj stranoj zemlji, kojim je slučajem ili providnošću dospio ovamo?
(...)

Dvije godine prohujaše kao dva dana i dođe čas konačna povratka. Badnje je jutro, zrak prohladan, prosinački. Profesor sjedi na balkonu svoga stana između neba i mora. Podiže se lagani vjetrić i polako se od obližnje planine skupe oblaci i prekriju zaljev. Iz jednoga se osunčana oblačića izvije lik krhke djevojke s vjenčićem poljskoga cvijeća na glavi, i on jasno čuje kako mu dovikuje: Božić je! Božić! Sretan Božić!

Oznake: koreja, priče, kana, Božić

Objavljeno u 23:42 • Komentari (0) • Isprintaj#

četvrtak, 04.12.2014.

FANTAS(tična)KO(reja)

Fantasko: Fantastična Koreja na Adventu u Zagrebu

Išao sam pojest kobas pod šatorom na trgu i vidio ovaj oglas: U okviru manifestacije Advent u Zagrebu na zagrebačkom glavnom trgu, u petak 5. prosinca 2014. u 19 sati te u subotu, 6. prosinca u 12 sati. bit će predstavljen program "Fantasko. Fantastična Koreja". Riječ je plesnom programu u kojem sudjeluju vrhunske svjetske B-boy skupine iz Koreje: Gamblerz Crew i Animation Crew kao i korejska ženska tradcionalna/fusion glazbena skupina udaraljkašica DoDo.

GAMBLERZ CREW je vrhunska svjetska B-boy plesna skupina koja je osvojila prvo mjesto u „Borbi godine", najvećem svjetskom B-boy natjecanju 2004., te je ponovila uspjeh 2009.

ANIMATION CREW neosporno je jedna od najboljih i najpoznatijih popping dance skupina. Od svog osnutka 2004. imali su brojne nastupe te čak otišli i dalje, šireći svoj fokus na reklame i TV showove.

DoDo, korejsku skupinu tradicionalnih udaraljkašica, čine vrsne glazbenice koje su nastupale na mnogim međunarodnim i domaćim festivalima bubnjeva te osvojile brojne ugledne nagrade. Svojim jedinstvenim izričajem, koji se ne da oponašati i u kojem stvaraju izražajne, snažne, karizmatične i katkad šaljive kombinacije korejske tradicionalne glazbe i živopisnih ritmova, okupljaju publiku svih dobi.


Oznake: koreja, ples, breakdance, Vijesti

Objavljeno u 14:18 • Komentari (0) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

< veljača, 2016  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga -

Vijesti o Koreji, osobna iskustva s Korejom, Korejski filmovi, Korejska kultura, zanimljivosti i svašta drugo.

O autoru bloga

- 29 godina, Hrvat katolik, svećenik
- u školi učio engleski, u Njemačkoj njemački, studirao u Italiji.
- slučajno počeo učiti Korejski i zanimati se za Koreju, posebno korejske filmove, prije - pa 2005. godine, te odlučio pisati i blog o Koreji.

Kontakt

Anđelko Katanec
akatanec@gmail.com

Image Hosted by ImageShack.us

Sadržaj bloga -

Prvi post
Južna Koreja
Intermezzo
Posjeti na Koreja.blog.hr
Go stop rekord
Sretan Božić!
Sretna nova godina
Paket iz Koreje

Film TV
Kolekcija korejskih filmova
You are my Sunshine
Kronologija korejskog filma
Shadowless Sword
Najbolje od korejskog filma
Povećana kolekcija
Seopyeonje
The Host
Gdje pronaći Korejske filmove?
Complete Movie Catalog
Najgledaniji filmovi u Koreji 2001-2006
My name is Kim Sam-soon
Bacckom
111 najboljih korejskih filmova (1)
111 najboljih korejskih filmova (2)
111 najboljih korejskih filmova (3)
111 najboljih korejskih filmova (4)
111 najboljih korejskih filmova (5)
D-war je stigao
Animafest 2007
Pogledao D-WAR
M
updated: Katalog 550+ korejskih filmova

Glazba
Breakdance V1.0
Arirang
Hahn dae Soo
G.O.D.
You're born to be loved
Korejska duhovna meditativna glazba 1
Korejska duhovna meditativna glazba 2
Korejska duhovna meditativna glazba 3
YB
MayBee - If Memory Ran Out

Religija
Očenaš na korejskom
Na misi s korejskom obitelji
Papa Ivan Pavao II. i Koreja
Biblija na Korejskom
Kod korejskih bogoslova
Cvjetnica kod Korejanaca
Molitve na korejskom
First Korean Priest
20. rujan, sv. Andrija Kim
Year of Prayer for North Korea

Jezik
Kratka lekcija iz korejskog
Kava na korejskom
Kako se životinje glasaju na korejskom
Korejski jezik
Mala lekcija korejskog
My name in korean -
Small Korean Croatian Dictionary
Tvoje ime na korejskom
Talk now – učite korejski
Let's Speak Korean vol.3
Korean Multimedia Dictionary

Internet
Južna Koreja više nije najpovezanija zemlja na svijetu
Galbijim
Lista korejskih blogova
Informacije

Politika
Hrvatska ambasada u Koreji
Dokdo je simbol Korejske obnovljene neovisnosti
Dvije Koreje potpisale sporazum o miru

Povijest i Zemljopis
Seoul
Korejski rat
Gdje je Koreja?
Autumn in Korea

Industrija
Industrijska Koreja
Malo o korejskoj autoindustriji
Hyundai i30 1.6 DOHC iThink
Korejci lete na Mjesec
Cort Guitar

Sport
2007 Hansol Korea Open
Pro Taekwondo - Croatia Round Zero
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2010
Hong-man Choi

Vijesti
14.04.2006.
19.04.2006.
24.04.2006.
28.04.2006.
04.05.2006.
11.05.2006.
08.03.2007.
30.03.2007.
Učinio je to Južnokorejanac
04.05.2007.
Željeznička Pruga: s. - J. Koreja
Novi predsjednik Koreje

Tradicija, kultura
Taekwando
Korejske poslovice
Aegukga – himna Južne Koreje
Aegukka – himna Sjeverne Koreje
Posluživanje čaja u Koreji
Korejski Christmas Seals
Korejski simboli
Valentinovo u Koreji
Zastava Sjeverne Koreje
Zastava Južne Koreje
Children Day in Korea
Majčin dan
Iza zatvorenih vrata
Chuseok
Kako Korejanci broje na prste?
Go-stop
Koreana
Sretna nova godina

Hrana
Kimchi
Korejanci jedu pse?
Shin Ramyun
Kimchi fried Rice

Ljudi
Nisu svi Kinezi Kinezi
Korejska imena
Korean Miss Universe 2007
Korejski učenici viši 3 cm
Svi (ni)su isti

Zabava
Ima svakakvih poslova
Jedan vic
Korea Phantom Menace
Why not N. Korea?
Dva videa
Who stole the Cookie from the Cookie Jar
Free Hugs
South Korea VS North Korea
North Korea's new Weapon
Učenje

Korejski likovi
Korejski likovi (1): Young-Soon Choi
Korejski likovi (2): Yun-seong