Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koreja

Marketing

Onsemi korejski restoran

Danas sam bio u novootvorenom i za sada prvom korejskom restoranu u Hrvatskoj "On-se-mi". Restoran se nalazi u samom centru grada Zagreba, nasuprot hotela Sheraton, na adresi: Kneza Mislava 1.


Ulaz u restoran za sad pokazuje tek naslov restorana na korejskom i većini prolaznika neće biti jasno da se radi o korejskom restoranu ako ne uđu unutra i ne raspitaju se o čemu se radi. Izvana zatamljena stakla također ne privlače previše pažnju. Interijer je ugodan, ne prevelik, s tek nekoliko detalja koji odaju da se radi o korejskom restoranu, zastavom Koreje, ukrasima na stropu i izborom serviranog bešteka: metalni štapići i žlica. Vjerujem da će restoran s vremenom dobiti bolji vizualni identitet.

U restoranu sam zatekao dve hrvatska konobara i dvoje Korejaca koji su također posluživali. Tu je bila i jedna poveća grupa uglednih gostiju. Bacivši oko na bogati jelovnik primijetio sam dosta visoke cijene. Koliko sam primijetio, sva jela su iznad 70 kuna, a porcije nisu baš tako obilne. Treba ipak istaknuti, da uz naručeno jelo konobari posluže i dodatne priloge koji su su besplatni i koje oni nadopune po potrebi. Također, uvijek se dobije i zdjelica riže.


I tako sam naručio prvu stvar na meniju: Kimchichige - ljutu juhu od kimchija i mesa. Budući da ju predugo nisam jeo, odlično mi je sjela. Pojeo sam i priloge i zdjelu riže i osjećao se da nisam još do kraja sit. A onda je stiglo iznenađenje. Na stol mi je, kao dar šefa kuhinje, došao još jedan tanjur carskog mesa pripremljen na korejski način. Napunili su mi i zdjelicu s prilogom i donijeli, također gratis, i novu zdjelicu s rižom. Kad sam to počeo jesti, uvidio sam da sam zapravo sit i jedva jedvice, uspio sve meso natrpati u sebe. Hrana je stvarno odlična premda je teško reći kako će odgovarati ljudima nenaviknutima na korejsku kuhinju.


A posebno lijepa stvar dogodila mi se na kraju. S Korejcima u restoranu razmijenio sam pokoju riječ na korejskom jeziku, a prije izlaska pristupio mi je sam kuhar i pozdravio me s dubokim naklonom. Zahvalio sam mu na ukusnom jelu i posebno na daru (besplatno sam jeo tanjur vrijedan oko 80 kuna). Ostali smo možda čak 5 minuta u ugodnom razgovoru, a sve na korejskom. Istina, tu i tamo sam si pomogao s engleskom riječi. Pozdravio sam ga prvo s hrvatskim, a onda s korejskim pozdravom i obećao da ću opet navratiti kad nađem priliku.

Pronašao sam i Facebook stranicu restorana: Onsemi-Korean-restaurant

(P.S. Upust sam pronašao i Facebook stranicu drugog korejskog restorana (Cro.K) koji će se vrlo skoro otvoriti na glavnom zagrebačkom trgu: Cro.K

Post je objavljen 13.04.2015. u 23:36 sati.